Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 στις 19.00

Ανοιχτη συνελευση ΚΕΕΡΦΑ

Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της και συναγωνιστές/στριες σε ανοιχτή συνέλευση και συζήτηση την Παρασκευή 1/4, στις 7 μμ στην ΕΔΟΘ (Πρ. Κορομηλά 51).
Οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί ΕΕ και κυβέρνησης ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες κλιμακώνονται με τη νέα συμφωνία του αίσχους που υπέγραψαν με την Τουρκία και θα σημάνει μαζικές απελάσεις, φυλάκιση σε στρατόπεδα συγκέντωσης και ουσιαστικό κλείσιμο των συνόρων. Είναι χρέος όλου του αντιρατσιστικού κινήματος αλληλλεγγύης να παλέψει εδώ και τώρα για την ακύρωση στην πράξη αυτής της ρατσιστικής συμφωνίας.
Ταυτόχρονα, όμως, το κάλεσμα διεθνούς κινητοποίησης της 19 Μάρτη έβγαλε στους δρόμους πολλών ευρωπαΐκών πόλεων το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τη μόνη δύναμη που δίνει εδώ και μήνες τη μάχη των ανοιχτών συνόρων ενάντια στην ισλαμοφοβία και την Ευρώπη-φρούριο.
Παράλληλα, οι πρόσφυγες από το στρατόπεδο των Διαβατών με τη μαζική τους συμμετοχή τόσο στις 19 Μάρτη όσο και στη διήμερη κατασκήνωση διαμαρτυρίας στις 23-24/3 στο Άγ. Βενιζέλου, που οι ίδιοι αποφάσισαν, διατράνωσαν την αποφασιστικότητα τους να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του κινήματος αλληλεγγύης απαιτώντας ανοιχτα σύνορα, ελευθερία και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
Την Παρασκευή θα βρεθούν και πάλι μαζί μας για να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα με μαζικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις.
Τη συζήτηση στη συνέλευση θα ανοίξουν με εισηγήσεις τους, η Ελεάννα Ιωαννίδου και ο Κώστας Τορπουζίδης.
Η συμμετοχή όλων μας είναι ολο και πιο απαραίτητη!

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Μάρτιος 23h