Σάββατο 9 Απριλίου 2016 στις 12.00

αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης

9 ΑΠΡΙΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοι στο μαζικό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης!

Με όλο και πιο οξυμένο και εξαιρετικά επικίνδυνο τρόπο διαμορφώνεται η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τα Βαλκάνια. Ο πόλεμος και οι βομβαρδισμοί των ιμπεριαλιστών στη Συρία -παρά τις προσωρινές υφέσεις- συνεχίζονται, σκορπώντας τον τρόμο, το θάνατο, την καταστροφή και την προσφυγιά.
Σε αυτό το ζοφερό και επικίνδυνο σκηνικό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ντόπια άρχουσα τάξη φέρνουν τεράστιες ευθύνες. Γιατί συνεχίζουν να διευκολύνουν τη δολοφονική δράση των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών με τη λειτουργία των νατοϊκών βάσεων. Γιατί επέτρεψαν την παρουσία του νατοϊκού στόλου στην περιοχή του Αιγαίου, παρουσιάζοντάς τον ως λύση για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, ενώ στην πραγματικότητα αποτελεί παράγοντα όξυνσης των αντιθέσεων και πηγή νέων εντάσεων στην περιοχή. Γιατί νομιμοποιούν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, τις αντιδραστικές συμφωνίες της ΕΕ για το προσφυγικό, τις μαζικές απελάσεις τους, τον εγκλεισμό τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Φωτεινή εξαίρεση μέσα σε αυτό το αντιδραστικό τοπίο αποτελεί η πηγαία και μαζική έκφραση της αλληλεγγύης του λαού μας σε πρόσφυγες και μετανάστες. Αλληλεγγύη που έχει συμβάλει και στην περιθωριοποίηση των φασιστικών και ρατσιστικών κηρυγμάτων που εκπορεύονται από διάφορες συστημικές πλευρές.
Οι δυνάμεις που αναφέρονται στο λαϊκό κίνημα πρέπει να παρέμβουν αποφασιστικά στην κατεύθυνση ανάδειξης των πραγματικών υπαίτιων του πολέμου και της προσφυγιάς, των ιμπεριαλιστών, που είναι εχθροί και του δικού μας λαού. Ν' αντισταθούν στα πολεμικά τους σχέδια και στην εμπλοκή της χώρας. Να εκφράσουν την ουσιαστική πολιτική αντιπολεμική, αντιιμπεριαλιστική και έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Καλούμε σε μαζικό αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης με συμμετοχή, Οργανώσεων, συλλογικοτήτων και σχημάτων εργαζομένων, νεολαίας και γειτονιάς, το Σάββατο 9 Απρίλη στις 12 το μεσημέρι στο Σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά.

Πρωτοβουλία Οργανώσεων και Συλλογικοτήτων

πηγή : http://antigeitonies.blogspot.gr/2016/04/9.html