Κυριακή 10 Απριλίου 2016 στις 20.00

Εργαστήρι αυτομόρφωσης στη Βίλα Ζωγράφου

Γυμναστική-Διατροφή-Συμπληρώματα:η Γνώση ως αντίσταση στο lifestyle της διαφήμισης(Μέρος ΙΙ)

Στον απελευθερωμένο αυτοδιαχειριζόμενο αυτοοργανωμένο χώρο της Βίλας Ζωγράφου, η δομή της Πρωτοβουλίας ενάντια στην πειθάρχηση και τους ταξικούς φραγμούς για την ελεύθερη διάδοση της γνώσης εναντιώνεται στο εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά πιστεύει ότι χρειάζεται να σπάσουμε τον κοινωνικό αποκλεισμό, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλες/ους να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες στα γνωστικά αντικείμενα. Θέλουμε να συμβάλουμε στην υπέρβαση των ορίων και των ρόλων που επιβάλλονται μες στο σχολείο, καθώς στόχος τους είναι ο έλεγχος και η πειθάρχηση των νέων, αλλά και η συνέχιση της αναπαραγωγής «ευέλικτων» και άβουλων ατόμων μέσα και από το χώρο των πανεπιστημίων. Δεν θεωρούμε ότι η εισαγωγή στο πανεπιστήμιο είναι αυτοσκοπός. Το πανεπιστήμιο είναι και αυτός καταπιεστικός μηχανισμός στην υπηρεσία του κεφαλαίου, αλλά στο χώρο του υπάρχει δυνατότητα πολιτικοποίησης και αντίστασης. Με αυτήν την έννοια, δημιουργούμε δομή ελεύθερων μαθημάτων που δεν έχουν «φιλανθρωπικό χαρακτήρα» για «αναξιοπαθούντες», όπως κάνουν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι δήμοι, η εκκλησία… Η δομή αυτή είναι πράξη ταξικής αλληλεγγύης και εναντιώνεται στην απαξίωση της δωρεάν εκπαίδευσης, την εμπορευματοποίηση της γνώσης και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Η δομή αυτή δεν είναι ούτε επιθυμεί να γίνει δωρεάν φροντιστήριο. Με αυτήν την έννοια, κάθε μήνα θα οργανώνονται συζητήσεις οι οποίες θα συμβάλουν στην αυτομόρφωση, την αποδόμηση της κυρίαρχης ιδεολογίας και των σχέσεων εξουσίας καθηγητή - μαθητή, καθώς και τη συνολική προσέγγιση της γνώσης στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης του ανθρώπου.

Στο Μέρος Ι του αυτομορφωτικού εργαστηρίου με τίτλο "Γυμναστική-Διατροφή-Συμπληρώματα:η Γνώση ως αντίσταση στο lifestyle της διαφήμισης",αναφερθήκαμε στους διαφημιστικούς μύθους και τις προκαταλήψεις που έχουν δομηθεί γύρω από τη γυμναστική,τη διατροφή και τα συμπληρώματα .Επίσης ,σκιαγραφήθηκαν οι αντιστάσεις μας έναντι των όποιων προκαταλήψεων,του σύγχρονου lifestyle και των προσταγών του που στέκονται εμπόδια στην αυτοδιάθεση του σώματος.

Στο μέρος ΙΙ του εργαστηρίου ,που θα γίνει την Κυριακή 10/4 στη Βίλα Ζωγράφου,θα παρουσιασθούν βασικές ασκήσεις προπόνησης αντιστάσεων με τη χρήση αλτήρα/μπάρας/βάρους του σώματος και το τρέχον Πρωτόκολλο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.Επίσης,θα συζητηθούν στοιχεία τραυματολογίας και τέλος,θα πραγματοποιηθεί μικρής διαρκειας προπόνηση για την καλύτερη κατανόηση,ανταλλαγή και εφαρμογή των πληροφοριών των δύο μερών του εργαστηρίου''

πηγή : email που λάβαμε στις 4 Απρίλιος 17h