Τρίτη 12 Απριλίου 2016 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Δίκη για το σχέδιο απόδρασης των μελών της ΣΠΦ

Δίκη express στην υπόθεση της ΣΠΦ για το σχέδιο απόδρασης

Στις 31 Μαρτίου στο δικαστήριο για το σχέδιο απόδρασης της ΣΠΦ που προεδρεύει η Α. Υφαντή φάνηκε ξεκάθαρα για άλλη μια φορά ότι οι αποφάσεις των εν λόγω «ειδικών δικαστηρίων» είναι προειλημμένες και η «διαδικασία» αυθαίρετη: οι δικονομικές αρχές που οι ίδιοι έχουν θεσπίσει για να διασφαλίσουν δήθεν «το κύρος» και «την αμεροληψία» του συστήματος παραβιάζονται κατά το δοκούν.

Συγκεκριμένα, ενώ τους τελευταίους μήνες η εκδίκαση του συνόλου των υποθέσεων αναβάλλεται λόγω της αποχής των δικηγόρων που αντιδρούν στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, κάποια «ειδικά» δικαστήρια πραγματοποιούνται, γιατί τι «ειδικά» θα ήταν αν δεν μπορούσαν να παρακάμψουν αυτό που ορίζει η δική τους δικονομία;

Έτσι μετά την αξιότιμη κα Κλάπα, πρόεδρο στην 2η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα που κατάφερε να την ολοκληρώσει χωρίς την παρουσία συνηγόρων υπεράσπισης επιβάλλοντας ισόβια στον Νίκο Μαζιώτη για την έκρηξη στο «κοινωφελές» ίδρυμα - Τράπεζα της Ελλάδας και εξοντωτικές ποινές στους άλλους κατηγορούμενους, την σκυτάλη παρέλαβε η Α. Υφαντή με τις ίδιες εντολές από τους πολιτικούς της προϊστάμενους και την αντιτρομοκρατική.

«Εκδικάστε με οποιοδήποτε τρόπο και κόστος όσο πιο γρήγορα γίνετε αυτές τις δίκες που αφορούν ένοπλες επαναστατικές οργανώσεις». Με αυτή την εντολή η Α. Υφαντή επιχείρησε να καταργήσει τους συνήγορους υπεράσπισης των κατηγορούμενων για την υπόθεση της απόπειρας απόδρασης των μελών της ΣΠΦ και να διορίσει άλλους που επέλεξε η ίδια. Με αυτή την απόφαση η έδρα του συγκεκριμένου δικαστηρίου επιβεβαίωσε ότι ήδη έχει εκδώσει καταδικαστική απόφαση πριν καν ξεκινήσει η δίκη, ότι τα μέλη των ένοπλων οργανώσεων και όσοι κατηγορούνται για μέλη είναι «ξεχωριστή κατηγορία» που για λόγους «εθνικού» συμφέροντος τους έχουν ανασταλεί ακόμα και αυτά τα «δικαιώματα» που αναγνωρίζει η αστική δικαιοσύνη.

Οι δικαστές που επιλέγονται γι' αυτές τις υποθέσεις προέρχονται από «ειδική λίστα» και ένα από τα κριτήρια επιλογής τους είναι κατά πόσο είναι «συνεργάσιμοι» με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και την αντιτρομοκρατική ως προς την υλοποίηση των εντολών που τους έρχονται από «ψηλά», στην προκειμένη υπόθεση μιλάμε για τις πολιτικές εντολές που δίνει η κυβέρνηση Σύριζα μέσω του υπουργού δικαιοσύνης Παρασκευόπουλου.

Στην τόσο απροκάλυπτη απόφαση για την συνέχιση της δίκης με διορισμένους δικηγόρους αντέδρασε μέχρι και ο εισαγγελέας της έδρας θέλοντας έτσι να σώσει τα προσχήματα. Στην όλη αυτή μεθόδευση αντέδρασαν έντονα τα μέλη της ΣΠΦ που βρίσκονταν στην αίθουσα και η Αγγελική Σπυροπούλου οι οποίοι και κατέθεσαν αίτηση εξαίρεσης της προέδρου Υφαντή με το σκεπτικό ότι εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. Μετά από αυτή την εξέλιξη η δίκη διακόπηκε για τις 12 Απριλίου οπότε και θα συζητηθεί το αίτημα εξαίρεσης.

Ένα κίνημα οφείλει να έχει συνείδηση, πως η υπεράσπιση των αιχμαλώτων του, των πολιτικών κρατούμενων και των διωκόμενων, είναι πρωταρχικό αξίωμα ζωτικής σημασίας για την ίδια του την ύπαρξη και την εξέλιξή του.

Καλούμε την Τρίτη 12 Απρίλη και ώρα 9πμ στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, με την παρουσία μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συντρόφους που δικάζονται για την υπόθεση της απόπειρας απόδρασης των μελών της ΣΠΦ.

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/64046/


ΚΑΛΕΣΜΑ στις 12 Απριλη για το τρομοδικειο της ΣΠΦ

Στις 12 Απρίλη εξετάζεται η αίτηση εξαίρεσης κατά της έδρας του τρομοδικείου που δικάζει το σχέδιο απόδρασης της ΣΠΦ και τις διώξεις εναντίον των συγγενών τους.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση η πρόεδρος Α.Υφαντή ξεσπώντας σε ένα φασιστικό παραλήρημα έπαυσε όλους τους συνηγόρους υπεράσπισης ΕΠΕΙΔΗ συμμετέχουν στην αποχή των δικηγόρων και ζήτησαν διακοπή της δίκης μεχρι να λήξει η αποχή.

Όπως έχει φανεί από την αρχή η απόφαση έχει εκδοθεί πριν καν ξεκινήσει η δίκη αυτή από τους ίδιους αστυνομικο-δικαστικούς κύκλους που πριν από ένα χρόνο είχαν προφυλακίσει τους συγγενείς των μελών της ΣΠΦ.

Την Τρίτη στις 12 Απρίλη οι σύντροφοι της ΣΠΦ δεν θα είναι μόνοι τους..

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 12 Απρίλη στις 9 το πρωί στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΤΡΙΤΗ 12 ΑΠΡΙΛΗ 9 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΠΦ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

σύντροφοι/ισσες

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1557714/