Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 18.30

3 καλέσματα : 1 2 3

Εκδήλωση

Όχι πλάτες στη Χρυσή Αυγή από δικαστικούς και αστυνομικούς μηχανισμούς. Όλοι και όλες στην αντιρατσιστική αντιφασιστική εκδήλωση-συγκέντρωση, Τετάρτη 20 Απρίλη, 6.30μμ, Λιμάνι Πειραιά, πύλη Ε2. Όχι στην απαγόρευση.

_ _ _n

KEEΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Όχι πλάτες στη Χρυσή Αυγή από δικαστικούς και αστυνομικούς μηχανισμούς.
Όλοι και όλες στην αντιρατσιστική αντιφασιστική εκδήλωση-συγκέντρωση,
Τετάρτη 20 Απρίλη, 6.30μμ, Λιμάνι Πειραιά, πύλη Ε2. Όχι στην απαγόρευση.

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον τύπο, όπου καταγράφεται η αποτυχία των μηχανισμών απονομής δικαιοσύνης στα θύματα των φασιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής (πογκρόμ στην Αθήνα, επίθεση στο «Συνεργείο») έρχονται μόλις μερικές μέρες μετά την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου στον Πειραιά, με την πλήρη κάλυψη της ΕΛΑΣ.
Η πρόκληση είναι ότι η διοίκηση του ΟΛΠ και η κυβέρνηση απειλούν να απαγορεύσουν την εκδήλωση-συγκέντρωση, που κάλεσε η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με σωματεία, συλλογικότητες και δημοτικές κινήσεις στο Λιμάνι του Πειραιά, την Τετάρτη 20 Απρίλη, αναθέτοντας στο Λιμενικό να κρίνει! Εμπόδισαν κλιμάκιο να ενημερώσει τους εργαζόμενους του ΟΛΠ!
Ο χρυσαυγίτης που επιτέθηκε με σιδερόβεργα σε δημοσιογράφο παραμένει ασύλληπτος εδώ και μία βδομάδα ενώ τρέχει με ταχύτητα ανάκριση σε βάρος της πρώην δημοτικής συμβούλου Πετρούπολης, Κατερίνας Πατρικίου για επεισόδια που προκάλεσε η ναζιστική συμμορία κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εκλογών του 2014!
Τα στοιχεία της ολιγωρίας στη διερεύνηση της δράσης των ταγμάτων εφόδου είναι σκανδαλώδη στη περίπτωση του μεγάλου πογκρόμ του Μαΐου του 2012, με επικεφαλής τον Κασιδιάρη, όπου αδικήματα κινδυνεύουν να παραγραφούν διότι δεν ασκείται καμία δίωξη μετά από μία πενταετία! Τότε υπήρχε ένας νεκρός και πάνω από εκατό τρυαματίες από μαχαιρώματα και χτυπήματα με λοστούς. Στην περίπτωση της επίθεσης του τάγματος εφόδου στο «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη, με επικεφαλής του βουλευτές Λαγό και Μίχο, χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο της Βουλής(!), η δικογραφία απλά εξαφανίστηκε…από πιο μακρύ χέρι άραγε μέσα στα σκοτεινά σημεία του κρατικού μηχανισμού; Είχαν εισβάλει στο χώρο όπου γίνονταν εκείνη την ώρα μαθήματα αγγλικών για παιδιά.
Ένα χρόνο μετά την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, οι νεοναζί αποθρασύνονται από την ρατσιστική εκστρατεία της ΕΕ κατά των προσφύγων, των κλειστών συνόρων, των στρατοπέδων συγκέντρωσης και της χυδαίας επίθεσης της κυβέρνησης κατά του κινήματος αλληλεγγύης και επιχειρούν να βγουν από την απομόνωση. Η απόπειρα τους για πορεία κατά των προσφύγων στο Λιμάνι του Πειραιά βρήκε το αντιφασιστικό κίνημα και τα συνδικάτα μπροστά τους, την ώρα που η Αστυνομία και ο Μόραλης τους έκαναν πλάτες.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, την αριστερά, τις συλλογικότητες και τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών να δώσουμε μαζί τη μάχη για να καταδικαστούν οι νεοναζί δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, για να εμποδίσουμε τη στήριξη της ΕΛΑΣ σε ρατσιστικές φιέστες μίσους κατά των προσφύγων.
Να βρεθούμε μαζί στον αγώνα για να μην μετακινηθούν βίαια οι πρόσφυγες από το Πειραιά, το Ελληνικό και την Ειδομένη σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, χέρι-χέρι με τον αγώνα για να μην περάσει το ασφαλιστικό-σφαγείο του τρίτου μνημονίου και το ξεπούλημα του Λιμανιού στην COSCO. Για ανοιχτα σύνορα, άσυλο, στέγη και δικαιώματα στοςυ πρόσφυγες, ενάντια στους φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Καλούμε σε στήριξη της εκδήλωσης-συγκέντρωσης την Τετάρτη 20 Απρίλη, στις 6.30μμ ,στην πύλη Ε2, στο Λιμάνι του Πειραιά, η οποία διοργανώνεται από συνδικάτα, δημοτικές κινήσεις, συλλογικότητες, φοιτητικούς συλλόγους και την ΚΕΕΡΦΑ κόντρα στις απαγορεύσεις.

πηγή: https://keerfablog.wordpress.com/2016/04/18/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA/


1 2 3

20 ΑΠΡΙΛΗ 2016 ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΟΛΠ ΠΥΛΗ Ε2, 6.30 Μ.Μ Συγκέντρωση - Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες - Το εργατικό κίνημα στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα των προσφύγων

-Πρόσφυγες_Αφίσα . .jpg

Ενάντια στις πολιτικές των απελάσεων

Διεκδικούμε χώρους φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες ζωής και διαβίωσης

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία αποτελεί συνέχεια των ρατσιστικών και ξενοφοβικών πολιτικών που έχουν επικρατήσει στις κυρίαρχες δυνάμεις της Ευρώπης όπως ήταν και είναι αυτές των κλειστών συνόρων, της Ευρώπης φρούριου, του αποκλεισμού των προσφύγων που κατατρεγμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους (που έχουν επιβάλει και συνεχίζουν να υποδαυλίζουν οι ΗΠΑ, η Ε.Ε, η Ρωσία και άλλες δυνάμεις) έχουν οδηγήσει εκατομμύρια λαών στην νοτιοανατολική Μεσόγειο στο ξερίζωμα από τις πατρίδες και τις εστίες τους αναζητώντας μακριά από αυτές ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι πόλεμοι και οι εμφύλιες συρράξεις που υποκινούνται και γίνονται για την προώθηση των γεωστρατηγικών και οικονομικών συμφερόντων του ιμπεριαλισμού έχουν δημιουργήσει σοβαρότατους κινδύνους για την ειρήνη στην περιοχή και διαμορφώνουν συνθήκες για την γενικότερη ανάφλεξη της περιοχής η οποία εξελίσσεται σε εστία πολεμικών αναμετρήσεων.

Η Ελληνική κυβέρνηση είχε και έχει τεράστιες ευθύνες διότι αποδέχτηκε, συμφώνησε και ταυτίζεται με αυτές τις πολιτικές με τον επιδιαιτητικό ρόλο στο Αιγαίο του ΝΑΤΟ, την ενίσχυση των κατασταλτικών δυνάμεων τύπου FRONTEX, με τις πολιτικές των επαναπροωθήσεων και απελάσεων, με την δημιουργία στρατοπέδων τύπου Αμυγδαλέζας!!!

Στον αντίποδα αυτών των πολιτικών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο αναπτύσσεται ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα που απορρίπτει και αντιμάχεται τις πολιτικές των κλειστών συνόρων, που απαιτεί τον τερματισμό των πολεμικών συγκρούσεων, που αγωνίζεται να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων.

Στην χώρα μας το κίνημα υπέρ των προσφύγων αποτελεί ίσως το καλύτερο παράδειγμα αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη. Ο λαός μας και οι εργαζόμενοι τόσο στα νησιά όσο και στην ηπειρωτική χώρα, εκφράζουν καθημερινά με πολύμορφους τρόπους την στήριξη και την συμπαράστασή τους στα δικαιώματα των προσφύγων. Η προσπάθεια της κυβέρνησης και των διαπλεκόμενων ΜΜΕ να ενοχοποιήσουν το κίνημα αλληλεγγύης που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των προσφύγων ή να το ταυτίσουν με κερδοσκοπικές κινήσεις (ΜΚΟ) πέφτει στο κενό!!

Ταυτόχρονα οι ξενοφοβικές κραυγές από την ακροδεξιά και τον νεοφασισμό που επενδύουν στο μίσος, στην μισαλλοδοξία, στον ρατσισμό εναντίον των προσφύγων δεν είχαν και δεν έχουν την παραμικρή απήχηση και ανταπόκριση από τις λαϊκές - εργατικές δυνάμεις της χώρας μας.

Η προσπάθεια διάφορων νεοφασιστών τύπου Χρυσής Αυγής και άλλων νεοναζιστικών και ρατσιστικών μορφωμάτων χωρίς να υποτιμηθεί στο ελάχιστο, χρειάζεται και επιβάλλεται το εργατικό κίνημα, οι δυνάμεις της Αριστεράς, τα αντιρατσιστικά και αντιφασιστικά κινήματα να ορθώσουν το ανάστημά τους, να εμποδίσουν με την δράση και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες τους κάθε απόπειρα η ακροδεξιά και ξενοφοβική ρητορική να περάσει σε λαϊκά και εργατικά τμήματα.

Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τα εργατικά σωματεία να συμπορευθούν μαζί μας στην συγκέντρωση που πραγματοποιούμε στις 20/4/2016 στον χώρο του δημόσιου λιμανιού που αποτελεί το επίκεντρο του αγώνα των προσφύγων στο λεκανοπέδιο της Αττικής, να διατρανώσουμε για άλλη μια φορά την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, να εκφράσουμε την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή μας στα πολεμικά σχέδια των δυνάμεων του ιμπεριαλισμού, να παλέψουμε ενάντια στην συμφωνία Ε.Ε - Τουρκίας, για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων, για την διαμόρφωση χώρων φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες, για την πρόσβασή τους στις δομές υγείας - περίθαλψης και εκπαίδευσης.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Απρίλη 2016, μέρα Τετάρτη , στην Πύλη Ε2 στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Οι Διοικήσεις

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΑΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ (ΤΑΝΠΥ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΠΕΝΕΝ)

πηγή: http://penen.gr/%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%BD/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83/item/2547-20-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%B7-2016-%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%BF%CE%BB%CF%80-%CF%80%CF%85%CE%BB%CE%B7-%CE%B52,-6-30-%CE%BC-%CE%BC-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%E2%80%93-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5%CF%82


1 2 3

Κάλεσμα ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες, Τετάρτη 20/4

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της ΠΕΝΕΝ, του Συλλόγου Υπαλλήλων ΝΑΤ, του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ» και άλλων εργατικών σωμματείων, δημοτικών κινήσεων, της ΚΕΕΡΦΑ και του "Συντονισμού για το προσφυγικό μεταναστευτικό σωματείων και συλλογικοτήτων", στηρίζει και συμμετέχει στην ανοιχτή εκδήλωση την Τετάρτη 20 Απρίλη στις 6.30 μμ, στην Πύλη Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά.

Καταδικάζει την απόφαση της διοίκησης του ΟΛΠ που με την ανοχή - έγκριση της κυβέρνησης απαγορεύει τις εκδηλώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο χώρο του λιμανιού. Ο στόχος είναι να διώξουν τους πρόσφυγες από το λιμάνι μέχρι το Πάσχα για να το δώσουν "καθαρό" στη Cosco. Η απαγόρευση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και κάθε εκδήλωσης δεν θα περάσει!

Η εκδήλωση στις 20 Απρίλη είναι η συνέχεια των αγώνων μας για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, για να σταματήσουμε τη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ - Ελλάδας - Τουρκίας, για να διώξουμε από το Λιμάνι το ΝΑΤΟ, τη Frontex, τη Cosco, τη τρόικα και τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, για να σταματήσουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το πόλεμο στη Μ. Ανατολή.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/3822