Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 9.00 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Σχετικά με το Εφετείο της Υπόθεσης Βελβεντού

Την Παρασκευή 01/02/2013 πραγματοποιείται διπλή ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ στο Βελβεντό Κοζάνης. Μετά από κινητοποίηση της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή συλλαμβάνονται έπειτα από καταδίωξη συνολικά 4 αναρχικοί.

Πρόκειται για τους συντρόφους Γ. Μιχαηλίδη, Δ. Πολίτη, Ν. Ρωμανό και Α.Δ. Μπουρζούκο, όπου από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους δηλώνουν αναρχικοί. Έπειτα, με κείμενο τους αναφέρουν πως απέφυγαν την ένοπλη συμπλοκή με τους διώκτες τους για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ζωή διερχόμενου οδηγού, που είχαν αναγκαστεί να σταματήσουν και να πάρουν μαζί τους στην προσπάθεια τους να διαφύγουν με το όχημά του.

Μετά από τη σύλληψή τους οδηγούνται στη Γ.Α.Δ Βέροιας, όπου βασανίζονται άγρια επί ώρες από τους ντόπιους μπάτσους. Την επόμενη μέρα το αρχηγείο της αστυνομίας θέλοντας να αποκρύψει το θέμα δημοσιοποιεί τις φωτογραφίες των χτυπημένων συντρόφων, με μια φανερά εσκεμμένη και άθλια επεξεργασία, συνοδευόμενες από την κυνική δήλωση ότι έγινε για να είναι αναγνωρίσιμα τα πρόσωπα των συλληφθέντων, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των αστυνομικών αρχών. Τέλος, ακολούθησε ο γελοίος ισχυρισμός ότι οι συλληφθέντες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της σύλληψης.

Οι σύντροφοι από την πρώτη στιγμή κράτησαν μια ακέραια και αξιοπρεπή στάση στηρίζοντας την επιλογή της απαλλοτρίωσης πέρα από κάθε λογική προσωπικού πλουτισμού, ως μέρος της ανατρεπτικής πολιτικής τους αντίληψης και δράσης, γεγονός που προκάλεσε την εκδήλωση πολλών κινήσεων αλληλεγγύης από ένα ευρύ φάσμα του κινήματος σε Ελλάδα και εξωτερικό. Μία από αυτές ήταν η άμεση συγκέντρωση στα δικαστήρια τις επόμενες μέρες όπου αποφασίστηκε η προφυλάκιση τους.

Συλλήψεις Φ. Χαρίση και Α. Ντάλιου

Το επόμενο διάστημα η αστυνομία εκδίδει δύο εντάλματα σύλληψης για άλλα δύο άτομα, "φωτογραφίζοντας" τους μέσα από τηλεδικαστήρια ως αυτούς που διέφυγαν τη σύλληψη χρησιμοποιώντας το αμάξι του διερχόμενου οδηγού. Στις 30 Απρίλη του 2013, μετά από μία ευρύτερη επιχείρηση συλλήψεων κατά αναρχικών στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας, συλλαμβάνονται τελικά -μεταξύ άλλων- και οι δύο καταζητούμενοι σύντροφοι Α. Ντάλιος και Φ. Χαρίσης και προφυλακίζονται. Η δίωξή τους βασίστηκε μόνο σε ευρήματα DNA και με αυτά παραπέμφθηκαν σε δίκη.

Στο αρχικό κατηγορητήριο επιχειρήθηκε η γνωστή συνταγή σύνδεσης αναρχικών αγωνιστών με την ε.ο Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στοχεύοντας έτσι, όχι μόνο σε πολιτική απονοηματοδότηση, αλλά και σε εξοντωτικές ποινές.

Πρωτόδικες ποινές

Στο αρχικό κατηγορητήριο υπήρχε και η κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής -αντί για απλή- εξυπηρετώντας έτσι την πάγια τακτική του δικαστικού συστήματος, όσο αφορά τέτοιες υποθέσεις, που δεν είναι άλλη από την επιβολή εξοντωτικών ποινών στους πολιτικούς του αντιπάλους. Μετά από την ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε ένα χρόνο, η έδρα απάλλαξε τους συντρόφους από την κατηγορία ένταξης και συμμετοχής στη ΣΠΦ επιβάλλοντας ποινές κάθειρξης 16 χρόνων για τους Γ. Μιχαηλίδη, Α.Δ Μπουρζούκο, Ν. Ρωμανό, Φ. Χαρίση, Α. Ντάλιο και 11 χρόνων για το Δ. Πολίτη.

Ενόψει αυτού του υπερεφετείου

Στις 20 Απριλίου, με μία νέα δικαστική μεθόδευση, εντείνεται η επίθεση της κυριαρχίας κατά των αιχμάλωτων αγωνιστών, καθώς ο εισαγγελέας εφετών Γ. Γεράκης παραπέμπει σε κοινό εφετείο την υπόθεση της διπλής απαλλοτρίωσης Βελβεντού με ακόμα 4 βουλεύματα (υπόθεση Χαλανδρίου, δέματα, συμπλοκή στην Πεύκη, συλλήψεις στο Βόλο το 2011, συλλήψεις Γ. Καραγιαννίδη, Α. Μητρούσια, Σ. Αντωνίου και Κ. Σακκά) που σχετίζονται με τη ΣΠΦ.

Όπως στην αντιτρομοκρατική εκστρατεία του 2009, όπου χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά ως οργάνωση "ομπρέλα" η ΣΠΦ, έτσι και τώρα οι κατηγορούμενοι της απαλλοτρίωσης του Βελβεντού , ενώ πρωτόδικα έχουν απαλλαχθεί αμετάκλητα από την κατηγορία της οργάνωσης, δικάζονται σε δεύτερο βαθμό σε κοινό εφετείο με υποθέσεις που αφορούν τη ΣΠΦ.

Κύριος σκοπός της πρωτοφανούς αυτής μεθόδευσης του υπερεφετείου από πλευράς εξουσίας είναι η παράταση της ομηρίας των συντρόφων μέσω της χρονοβόρας διαδικασίας ενός τέτοιου εφετείου. Τους στερείται έτσι επί της ουσίας η αποφυλάκισή τους με όρους, καθώς μετά το πέρας της διαδικασίας θα έχουν ήδη εκτίσει το 1/3 της πρωτόδικης ποινής. Επιπλέον, με νομότυπους ελιγμούς, αντί η υπόθεση να εκδικαστεί σαν μια κοινή ληστεία στο εφετείο της Λουκάρεως με τυχαία σύνθεση έδρας, θα εκδικαστεί στην ειδική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού με ειδική σύνθεση δικαστηρίου. Με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται η πρωτόδικη απόφαση που απάλλαξε τους συντρόφους από την κατηγορία της ένταξης σε οργάνωση επιβάλλοντας κλίμα τρομοδικείου.

Η αλληλεγγύη αποτελεί ζωτικό και αναπόσπαστο κομμάτι του ριζοσπαστικού κινήματος και στην περίπτωση των αιχμαλώτων αγωνιστών είναι αυτή που σπάει τα κρατικά κλουβιά. Όπως ανέφεραν και οι ίδιοι "μπορέσαμε να ξεφύγουμε έστω και για λίγες ώρες που διαρκούσε η κάθε συνεδρία από τον ασφυκτικό κλοιό της φυλακής και να νιώσουμε την ουσιαστική δύναμη της αλληλεγγύης. Η διαρκής παρουσία των αλληλέγγυων συντρόφων στη δίκη ήταν για μας μία επιβεβαίωση ότι ακόμα και σε ένα εχθρικό περιβάλλον με το ιδιαίτερο βάρος των συμβολισμών της εξουσίας που επιβάλλεται ωμά, κανένας σύντροφος δεν είναι μόνος του."

Κάλεσμα Τετάρτη 20 Απριλίου ώρα 9.00

(στην ειδική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού)

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ

ΑΜΕΣΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ο ΣΠΦ

~Συνέλευση αλληλεγγύης για το εφετείο της υπόθεσης Βελβεντού~

https://velventosolidarity.noblogs.org/keimeno-allilegguis/

https://velventosolidarity.noblogs.org

email επικοινωνίας: sinefvelvento (at) riseup (dot) net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1557794/


1 2 3

Πανελλαδική - Πανευρωπαϊκή μέρα δράσης αλληλεγγύης ενόψει του Εφετείου

ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΣΤΙΣ 20 ΑΠΡΙΛΗ ΟΠΟΥ ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ 22 ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ

Καλούμε σε Πανελλαδική - Πανευρωπαϊκή

μέρα δράσης αλληλεγγύης το Σάββατο 23 Απρίλη

και συγκέντρωση στην αίθουσα των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού,

την Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 09:00.

Η υπόθεση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, οι δικαστικές, νομικές και κατασταλτικές κινήσεις του κράτους γύρω από την ομώνυμη αναρχική οργάνωση, εκτείνεται σε μια περίοδο 7 χρόνων και επί της ουσίας είναι εν εξελίξει ακόμα.

Εφτά χρόνια μετά λοιπόν, στις 20 Απρίλη, 22 αναρχικοί σύντροφοι θα βρεθούν στα έδρανα του δικαστηρίου, στο εφετείο της ΣΠΦ στο οποίο δικάζονται και άλλες υποθέσεις που το αστυνομικό - δικαστικό σύμπλεγμα τις βάπτισε «υποθέσεις για ΣΠΦ» με σκοπό τη γιγάντωση του δικαστικού πραξικοπήματος του εναντίον αναρχικών.

Στις 20 Απρίλη λοιπόν δικάζονται όλα τα πρωτόδικα δικαστήρια που έχουν γίνει για την υπόθεση του Χαλανδρίου τα οποία είναι από μόνα τους τρία. Δικάζονται οι συλλήψεις στη Νέα Σμύρνη τον Δεκέμβρη του 2010, η υπόθεση των δεμάτων βομβών, οι συλλήψεις των πέντε μελών της ΣΠΦ τον Μάρτη του 2011 στον Βόλο, η συμπλοκή στην Πεύκη και οι συλλήψεις για τη ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης.

Σε μία ακόμα δικαστική καινοτομία πέρα από τους συντρόφους που πρωτόδικα έχουν δικαστεί ως μέλη της οργάνωσης και τα ίδια τα μέλη σε αυτό το εφετείο θα βρεθούν και οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Βελβεντού (Ν. Ρωμανός, Γ. Μιχαηλίδης, Δ. Πολίτης, Α.-Δ. Μπουρζούκος,
Α. Νταλιος και Φ. Χαρίσης). Οι έξι αυτοί σύντροφοι δικάστηκαν για την συμμετοχή τους στη διπλή ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης αλλά πρωτόδικα απαλλάχθηκαν πλήρως από κάθε συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και δεν εμπίπτουν καν στον 187Α, τον περίφημο «αντιτρομοκρατικό» νόμο.

Αλλά η σημασία της αστυνομικής - δικαστικής καινοτομίας δεν γίνεται με μία απλή συνένωση υποθέσεων φαινομενικά και πρακτικά άσχετων μεταξύ τους. Αν σκεφτούμε τις δικογραφίες που εμπεριέχονται εύκολα καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει και κυρίως γιατί.

Η υπεράσπιση των συντρόφων που είτε βρέθηκαν αιχμάλωτοι για τις πράξεις και τον λόγο τους, όπως οι σύντροφοι που έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, είτε των συντρόφων που βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας κρατικής κατασταλτικής επιχείρησης, αποτελεί προϋπόθεση της συνέχισης και της προώθησης μιας μάχης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στη μάχη ενάντια στην εξουσία, η κοινή δράση με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες που φυλακίζονται, διώκονται, ή διασύρονται δεν έχει μόνο ως στόχο τον απεγκλωβισμό των ομήρων και την απελευθέρωση των αιχμαλώτων συντρόφων. Είναι επιπλέον η λογική «να μην αφήνουμε κανέναν πίσω», ενισχύοντας έτσι την ακεραιότητα του αγώνα. Αγωνιζόμενοι να επαναφέρουμε τους αιχμαλώτους στις δικές μας γραμμές, τροφοδοτούμε και οξύνουμε τον ίδιο τον πόλεμο ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Η αλληλέγγυα μαχητική στάση δίπλα σε συντρόφους που βρίσκονται έγκλειστοι ή διωκόμενοι, αποτελεί ένα ακόμα πεδίο αντιπαράθεσης με το κράτος και τους μηχανισμούς του.

Συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1558123/


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συντρόφους & διαμαρτυρίας για την εισβολή ΕΚΑΜ

Συγκέντρωση στηριξης των συντροφων στο εφετειο και διαμαρτυρίας για την εισβολή ΕΚΑΜ στις φυλακές Κορυδαλλού

Την Τετάρτη 20 Απριλίου ξεκινάει το πολυεφετείο, μια πρωτοφανής συνένωση πολλών και διαφόρων υποθέσεων με εμπλεκόμενους πολλούς αναρχικούς αγωνιστές. Μετά απο τις τελευταίες επιτυχημένες κινητοποιήσεις των κρατουμένων, την Κυριακή το βράδυ έγινε επέμβαση απο τα ΕΚΑΜ και άλλες ομάδες καταστολής στις φυλακές Κορυδαλλού, με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό κρατουμένων και την μεταγωγή τριών συντρόφων αλλά και ποινικών φυλακισμένων που είχαν λάβει μέρος στις κινητοποιήσεις που είχαν προηγηθεί.

Θεωρώντας οτι οι επιτυχημένες κινητοποιήσεις των κρατούμενων το προηγούμενο διάστημα, η βίαιη επίθεση στους κρατούμενους του Κορυδαλλού και το εφετείο που αρχίζει την Τετάρτη δέν είναι ξεκομμένα μεταξύ τους πράγματα, καλούμε την Τετάρτη 20/4 από τις 9 στα ειδικά δικαστήρια Κορυδαλλού και στις 11 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου, για την εισβολή των ΕΚΑΜ στη φυλακή Κορυδαλλού.

Ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που στήνεται υψώνουμε το ανάστημά μας, πλάι με τους έγκλειστους συντρόφους μας.

Αλληλέγγυες-Αλληλέγγυοι

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/64238/