Πέμπτη 14 Απριλίου 2016 στις 19.00

Συγκέντρωση-παρέμβαση στις γειτονιές της προσφυγιάς

Ν. Ιωνία Βόλου: Πέμπτη 14 Απρίλη, για το δικαίωμα στη ζωή.

Ντόπιοι και ξένοι εργάτες ενωμένοι

e c -img_

Αγώνας ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης της κοινωνικής πλειοψηφίας απο το δικαίωμα για μια αξιοβίωτη ζωή

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες της πιο αυταρχικής επίθεσης της κυβέρνησης και των διεθνών της συμμάχων τόσο εναντίων των μεταναστών, όσο και ενάντια σε κάθε φωνή αντίστασης. Έτσι το υποκριτικό προσωπείο της κυβερνητικής «αλληλεγγύης», γρήγορα έδωσε τη θέση του στις κοινές επιχειρήσεις ΜΑΤ και Χρυσής Αυγής, στη μιντιακή συκοφάντηση αγωνιστών που στέκονται στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων, τους νόμους και τις κατευθύνσεις που συναποφασίζουν με την ΕΕ και καταργούν επί της ουσίας ακόμα και το δικαίωμα στο πολιτικό άσυλο και βέβαια στα εκτρώματα των κέντρων κράτησης- στρατοπέδων συγκέντρωσης. Την ώρα λοιπόν που η κυβέρνηση θωρακίζει αυταρχικά την πολιτική της, ετοιμάζει νέες «συμφωνίες»-μνημόνια και ένα «πασχαλινό» αντιασφαλιστικό καταπέλτη, αποδεικνύοντας με τον πιο εξόφθαλμο τρόπο την ενότητα της πολιτικής του κεφαλαίου είτε αυτή πρόκειται για «ντόπιους», είτε για «ξένους» εκμεταλλευόμενους. Γιατί η λεπτή γραμμή που ενώνει τελικά τους πολέμους του κεφαλαίου στη Μέση Ανατολή, τη μορφή «διαχείρισης» των εξαθλιωμένων μεταναστών-προσφύγων και τη μοίρα των κατοίκων των καπιταλιστικών μητροπόλεων είναι η ανάδειξη νέων μορφών εκμετάλλευσης και κυρίως δημιουργίας ζωνών εξαίρεσης από οποιοδήποτε δικαίωμα.

Άνεργος & Άστεγος στην Αθήνα

Για κάποιους από αυτούς τους λόγους ο αγώνας «ντόπιων» και «ξένων» εκμεταλλευόμενων είναι κοινός. Ο πόλεμος των γερακιών του κεφαλαίου που διώχνει μετανάστες και πρόσφυγες από το σπίτι τους είναι η άλλη μορφή του κοινωνικού πολέμου που έχει εξαπολύσει σε όλο τον «αναπτυγμένο κόσμο» η ολιγαρχία του πλούτου για να ξεπεράσει την καπιταλιστική κρίση. Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που επιχειρεί να δημιουργήσει ένα σκηνικό ξενοφοβίας και ρατσισμού και ουσιαστικά επιχειρεί να νομιμοποιήσει ένα καθεστώς έκτακτης ανάγκης εναντίων των προσφύγων, είναι η ίδια που επιχειρεί αυτό το καθεστώς να το μετατρέψει σε γενικό κοινωνικό κανόνα ενάντια στους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία. Ακριβώς για αυτό αποτελεί όρο επιβίωσης της θιγόμενης πλειοψηφίας η ενότητα του αντικυβερνητικού και αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού αγώνα.

Τη στιγμή που βάζουν τα θεμέλια για να ζήσουμε μέσα σε μια κοινωνική πραγματικότητα που θα μοιάζει σαν ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης, η πάλη ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, στους φράχτες και στις πολεμικές επιχειρήσεις ΝΑΤΟ και Frontex στο Αιγαίο, αποτελεί κομβικό σημείο για την ανατροπή του κοινωνικού σφαγείου που εδώ και χρόνια στήνει η συμμορία κυβερνήσεων-ΕΕ-κεφαλαίου. Οι μετανάστες είναι ταξικά μας αδέρφια γιατί τον πόλεμο τον ζούμε κάθε μέρα εδώ. Σε αυτή τη μάχη ή θα κερδίσουμε όλοι μαζί ή θα μοιραστούμε την ίδια εξαθλίωση.

Συγκέντρωση-Παρέμβαση την Πέμπτη 14/04 στις γειτονιές της προσφυγιάς της Ν. Ιωνίας.

Συγκέντρωση στις 19:00 στη γέφυρα της 2ας Νοεμβρίου.

Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής

πηγή : https://ergatis.wordpress.com/2016/04/13/%CE%