Πέμπτη 26 Μαίου 2016 στις 21.00

Εβδομαδιαίο βιβλιοπωλείο-βιβλιοθήκη

Κρίναμε αναγκαία την δημιουργία μίας βιβλιοθήκης-βιβλιοπωλείου, όχι απλά γιατί πρέπει να υπάρχει μέσα σε μία κατάληψη, αλλά γιατί θεωρούμε ότι αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της διάχυσης του αναρχικού, ανατρεπτικού, ριζοσπαστικού λόγου απέναντι στη μερική και χειραγωγημένη γνώση, που "πουλάει" ο κυρίαρχος πολιτισμός. Το βιβλίο για εμάς αποτελεί ένα θεωρητικό οπλοστάσιο, σε συνδυασμό βέβαια πάντα με το βίωμα, που ανοίγει μονοπάτια για τον εμπλουτισμό της έκφρασης, της φαντασίας και φυσικά της ίδιας της γνώσης, μακριά από στείρες, ιεραρχικές δομές και από τη νοοτροπία του κέρδους.

Οι άνθρωποι που απαρτίζουμε την ομάδα βιβλιοθήκης-βιβλιοπωλείου δεν αποτελούμε μία πολιτική ομάδα. Κοινή μας στόχευση είναι η συλλογικοποίηση των αναγκών μας, η προώθηση του αναρχικού λόγου μέσα από τα αυτοοργανωμένα κινηματικά εκδοτικά εγχειρήματα αλλά και από μεμονωμένες ατομικές εκδόσεις, μέσα από βιβλιοπαρουσιάσεις, εκδηλώσεις, με τον συνεχή εμπλουτισμό απο καινούριες κυκλοφορίες βιβλίων. Όλη αυτή η δομή φυσικά για να πετύχει και να έχει και μία συνέχεια χρειάζεται και την βοήθεια, όσων βέβαια το επιθυμούν, με τις αντίστοιχες δωρεές βιβλίων για τον εμπλουτισμό της. Επίσης κάποια βιβλία θα έχουν μία μικρή επιβάρυνση στη τιμή, είτε για την αυτοσυντήρησή της, είτε για την ενίσχυση μίας έκτακτης οικονομικής ανάγκης (π.χ. δικαστικά έξοδα, ανάγκες πολιτικών κρατουμένων, ενίσχυση άλλων αυτοοργανωμένων δομών - καταλήψεων, κλπ).

Το άνοιγμα της δομής αρχικά θα είναι άτακτο, είτε με κάποιες θεματικές προβολές, ή με αφορμή την φιλοξενία μίας βιβλιοπαρουσίασης και θα συνοδεύονται από ένα καφενείο στον ίδιο χώρο. Παράλληλα, θα στήνεται και ένας χώρος με το αρχειακό υλικό της κατάληψης (μπροσούρες-αφίσες), όπου θα μπορεί ο καθένας/μία να ανατρέξει και να βρει έναν πλουραλισμό ατομικών και συλλογικών πολιτικών θεωριών και αντιλήψεων.

Παρ'όλα αυτά όσοι θέλετε να προμηθευτείτε απ'τα βιβλία που διαθέτουμε, θα μας βρείτε κάθε Πέμπτη 21:00-23:00 στο bar της κατάληψης Terra Incognita.

Ομάδα βιβλιοθήκης-βιβλιοπωλείου

image attachment

πηγή : email received on 14 Απρίλιος 21h