Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 18.00

Εκδήλωση: το προσφυγικό και την αναγκαία απάντηση του κινήματος

ΤΕΤΑΡΤΗ 20_04 στις 18:00 στο προαύλιο της ΣΘΕ

Με τις πολεμικές συρράξεις να οξύνονται συνεχώς, την ΕΕ να κλείνει τα σύνορά της, το ΝΑΤΟ να έχει σταθερή παρουσία στο Αιγαίο (με την κυβέρνηση να επισφραγίζει τα παραπάνω), τους χιλιάδες θανάτους προσφύγων και μεταναστών, τους χιλιάδες ανθρώπους που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στις χειρότερες συνθήκες σε hot spot, relocation camps και κέντρα κράτησης ανά την Ελλάδα, το προσφυγικό ζήτημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Είναι κρίσιμο να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε και να ψάξουμε απαντήσεις από την κινηματική και ανατρεπτική σκοπιά, προκειμένου συλλογικά να αντιπαρατεθούμε με μια πραγματικότητα φτώχειας, εξαθλίωσης και πολέμων.

Θα μιλήσουν μέλη του Συντονισμού σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων για το προσφυγικό από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας και μια χρήσιμη εμπειρία, ενώ θα γίνει εισήγηση ΕΑΑΚ.

Ως ΕΑΑΚ διοργανώνουμε τη συγκεκριμένη εκδήλωση στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία σε μια προσπάθεια να ανοίξει η κουβέντα στα πανεπιστήμια για το προσφυγικό και να προσπαθήσουμε συλλογικά να ανιχνεύσουμε τις απαντήσεις, τις οποίες θα δώσουμε μέσα από τις συλλογικές μας διαδκασίες (συνελεύσεις συλλόγων κλπ). Σε μια προσπάθεια επανοηματοδότησης του ασύλου επιλέγουμε να γίνει στο χώρο στη ΣΘΕ, μακριά από λογικές που λένε πως μετά το πέρας των μαθημάτων οι σχολές απονεκρώνονται.

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Απρίλιος 00h