Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στις 19.00

Πορεία Αλληλεγγύης στους μετανάστες και τις μετανάστριες

Οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι ,στον κόσμο των αφεντικών είμαστε όλοι ξένοι.

Το διάστημα των τελευταίων μηνών ζούμε το μεγαλύτερο κύμα μετανάστευσης μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο. Εκατομμύρια κατατρεγμένοι, μετανάστριες και μετανάστες, εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αρχίσουν ένα μεγάλο ταξίδι (οι περισσότεροι προς τις χώρες της κεντρικής ευρώπης) προκειμένου να γλιτώσουν από έναν πόλεμο που μαίνεται ή από την οικονομική εξαθλίωση που έχει επιβληθεί στις χώρες τους. Υπεύθυνες για αυτό είναι οι στρατιωτικές επεμβάσεις των δυτικών κρατών και όχι μόνο( τουρκία, ρωσία) όλα αυτά τα χρόνια στη Μέση Ανατολή με σκοπό την υπεράσπιση των πολιτικών τους συμφερόντων στην περιοχή, την αναδιανομή της ισχύος τους και την συγκρότηση νέων ζωνών επιρροής. Οι παρεμβάσεις αυτές εκτός του ότι εντείνουν περαιτέρω την εξαθλίωση (κοινωνική, οικονομική) των γηγενών πληθυσμών έχουν προκαλέσει και το ξέσπασμα ενός σφοδρού πολέμου στην ευρύτερη περιοχή .

Όσοι μετανάστες καταφέρουν να φτάσουν ( ταλαιπωρημένοι από το ταξίδι και θύματα εκμετάλλευσης διακινητών και μαφιών) στα σύνορα της Δύσης θα έρθουν αντιμέτωποι με την πραγματικότητα της ευρώπης - φρούριο. Υψωμένοι φράχτες, κλειστά σύνορα που φυλάσσονται από πάνοπλους στρατιώτες, πνιγμοί-δολοφονίες στο Αιγαίο και καταστολή είναι το πρόσωπο που επιφυλάσσει η «Ευρώπη των Λαών» για τους εκατομμύρια κατατρεγμένους που και αυτή δημιούργησε. Η ευρώπη που «ανοιγοκλείνει» τα σύνορα όχι ανάλογα με τις ανάγκες των καταπιεσμένων ,όχι με βάση την αλληλεγγύη αλλά ανάλογα με τις ανάγκες και τα σχέδια διαχείρισης του εργατικού δυναμικού στις χώρες - μέλη της.

Και φυσικά πρώτο και καλύτερο το ελληνικό κράτος ( με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) αναλαμβάνει το ρόλο του μισθωτού συνοριοφύλακα της Ε.Ε ακολουθώντας τις οδηγίες για πολιτικές εξόντωσης. Με τον φράχτη του Έβρου να εξαναγκάζει τους μετανάστες σε επικίνδυνες θαλάσσιες διόδους από το Αιγαίο, με άγριες επαναπροωθήσεις ,με απελάσεις και σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης δείχνει για ακόμη μια φορά πως δεν είναι άμοιρο ευθυνών και αμέτοχο. Άλλωστε η συμμετοχή του στους νατοϊκούς σχεδιασμούς όλα αυτά τα χρόνια κάνει ξεκάθαρο και στον πιο πολιτικά αφελή τις επιθετικές του διαθέσεις και τις βλέψεις του για την αναθεώρηση της παρουσίας του στην Ανατολική Μεσόγειο. Με όλους τους παραπάνω τρόπους το ελληνικό κράτος σε αντίθεση με την υποκριτική ανθρωπιστική ρητορική του ,δημιουργεί ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους μετανάστες αντιμετωπίζοντας τους σαν εξωτερικό εχθρό του οποίου η πρόσβαση πρέπει να περιοριστεί (φράχτης , φύλαξη από τη FRONTEX), να ελεγχθεί (κέντρα κράτησης,hotspots) και να κατασταλεί μαζί με το όποιο κίνημα αλληλεγγύης.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ανασφάλειας και φόβου , είναι που βρίσκουν το πρόσφορο έδαφος οι φασίστες για να σκορπίσουν το αντιμεταναναστευτικό και ξενοφοβικό τους μίσος, εντείνοντας φαινόμενα όπως η ισλαμοφοβία και παρουσιάζοντας για λογαριασμό του κεφαλαίου τους μετανάστες σαν «εθνικό κίνδυνο». Ρατσιστικές «επιτροπές κατοίκων» συνήθως σε συνεργασία με παπάδες και άλλους μισαλλόδοξους ξετρυπώνουν σε τόπους που φτάνουν μετανάστες κάνοντας με την μισανθρωπιά τους ακόμα πιο δύσκολη τη διαμονή τους εκεί. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η φωτιά σε εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούσαν μετανάστες στα Γιαννιτσά, ρίψη γουρουνοκεφαλών κατά την υποδοχή μεταναστών στη Βέροια, όργωμα χώρου(αεροδιάδρομος Αξιού) προβλεπόμενης εγκατάστασης μεταναστών στα Άθυρα της Πέλλας, ρατσιστικές συγκεντρώσεις και συλλογή υπογραφών ενάντια στην εγκατάσταση μεταναστών στην Πιερία.

Όλοι/-ες εμείς ,λοιπόν, που στα μάτια των μεταναστών βλέπουμε να λάμπει το πάθος για ζωή επιλέγουμε να σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι/-ες στο πλευρό τους ενισχύοντας τον αγώνα τους για ελεύθερη μετακίνηση και χαρτιά. Επιλέγουμε επίσης να αγωνιστούμε από κοινού ενάντια σε όσους υποδουλώνουν τις δικές τους και τις δικές μας ζωές (κράτη, φασίστες, αφεντικά) και να αντισταθούμε στο μέλλον που σχεδιάζει για εμάς ο καπιταλισμός, ένα μέλλον γεμάτο εξαθλίωση και υποταγή.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ,ΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

αναρχικές/αναρχικοί Κατερίνης

έγγραφο σε μορφή PDF

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Απρίλιος 00h