Τετάρτη 20 Απριλίου 2016 στις 14.00

Συλλογική κουζίνα

Δραστηριότητες έως και Κυριακή 24 Απριλίου

Τρίτη 19 Απριλίου: 8 μμ., Συνέλευση του ΚΠΚΒ, στη Λαμπηδόνα

___________________

Τετάρτη 20 Απριλίου:

- 2 μμ., Συλλογική κουζίνα

- 8:30 μμ., 20η συνάντηση κύκλου Ιστορίας και Φιλοσοφίας, «Γιατί (πρέπει να) μας ενδιαφέρει η εποχή της νεωτερικότητας; Σύνοψη του φετινού κύκλου μαθημάτων» (εισηγητής: Κ. Στεργιόπουλος, συντονιστής των μαθημάτων Ιστορίας και Φιλοσοφίας)

___________________

Πέμπτη 21 Απριλίου:

- 8:30 μμ.: Cine Λαμπηδόνα: Προβάλλουμε την ταινία "Μοντέρνοι καιροί" (Τσάρλι Τσάπλιν) και μετά ακολουθεί ένα σχετικό 20λεπτο ντοκιμαντέρ

Λίγα λόγια: Κωμωδία 1936 | Ασπρόμ. | Διάρκεια: 86'
Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τσάρλι Τσάπλιν. Παίζουν: Τσάρλι Τσάπλιν,Πολέτ Γκοντάρ, Τσέστερ Κόνκλιν, Χένρι Μπέργκμαν

Ο Σαρλό τρελαίνεται από τους αγχωτικούς ρυθμούς εργασίας σ' ένα μεγάλο εργοστάσιο, συλλαμβάνεται από παρεξήγηση ως ηγέτης μιας διαδήλωσης, ερωτεύεται μια καταζητούμενη ορφανή κοπέλα και προσπαθεί μαζί της να βρει την ευτυχία. Μία από τις καλύτερες ταινίες του Τσάπλιν, που στιγματίζει την ανεργία, την απανθρωπιά αλλά και τη μηχανοποίηση της κοινωνίας. Οι Μοντέρνοι Καιροί είναι κινηματογραφική ταινία του Τσάρλι Τσάπλιν που γυρίστηκε το 1936. Στην ταινία εμφανίζεται ο γνωστός αλητάκος με το χαρακτηριστικό καπέλο και μουστάκι, ο οποίος αγωνίζεται να επιβιώσει στον μοντέρνο, βιομηχανοποιημένο κόσμο. Το φιλμ έχει φόντο το μεγάλο οικονομικό και χρηματιστηριακό κραχ του 1929 και αποτελεί ένα σχόλιο στην απεγνωσμένη εύρεση εργασίας σε μια κοινωνία με τεράστια ανεργία καθώς και στην οικτρή οικονομική κατάσταση των ανθρώπων. Τέλος στην ταινία γίνονται ειρωνικές αναφορές για την έντονη βιομηχανοποίηση και την επιρροή που κατά τον Τσάπλιν έχει αυτή στις συνθήκες εργασίας (πχ λωρίδα παραγωγής).

Ο Τσάρλι Τσάπλιν σκηνοθέτησε αλλά και έγραψε το σενάριο του φιλμ, ενώ πρωταγωνίστησε υποδυόμενος τον αλητάκο, ο οποίος εμφανίζεται για τελευταία φορά σε κινηματογραφική ταινία. Πολλοί συμφωνούν ότι οι Μοντέρνοι Καιροί αποτελούν μια από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών. Θεωρείται ως η πιο Μαρξιστική ταινία του Τσάπλιν.

___________________

Σάββατο 23 Απριλίου:

- 2 μμ., Συλλογική κουζίνα

- 3:45 μμ., παραδοσιακοί χοροί

__________________

Κυριακή 24 Απριλίου:

- 11 πμ., Ανοιχτό Κοινωνικό Πανεπιστήμιο

- 3:30 μμ., Εργαστήρι Δραματοθεραπείας: "Ας συναντηθούμε στον κόσμο των ιστοριών"

- 8 μμ., Συναυλιακή δράση της ομάδας Local Act του ΚΠΚΒ. Αυτή την Κυριακή θα εμφανιστούν οι: Azoras, Φράξια, MC Yinka

--

Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
http://politistikokentrovirona.blogspot.com/

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Απρίλιος 00h