Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010 στις 17.30

Πρωτοβουλίες και δράσεις για το Δεκέμβρη: 2 χρόνια μετά

Η στυγνή δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη του 2008, πυροδότησε τον μεγαλειώδη ξεσηκωμό της νεολαίας και άνοιξε μια σειρά κεφαλαιώδη εξεγερσιακά ,απελευθερωτικά ζητήματα για την αυτοοργάνωση, την ανατρεπτική αντικαπιταλιστική δράση, ενάντια στην κρατική βία και καταστολή των κινητοποιήσεων.

Μέσα από όλη αυτήν την κατάσταση -και όχι μόνο- αναδείχτηκε και καθημερινά επιβεβαιώνεται η ανάγκη για την συλλογική αυτενέργεια ΅από τα κάτω¨ ,τις καταλήψεις ,την αλληλεγγύη και δράση απέναντι στην καταστροφική επέλαση του κράτους, ,κεφαλαίου, τρόικας, υπερεθνικών οργανισμών.

Ο καπιταλισμός οδηγεί καθημερινά στην ανεργία στην φτώχια και εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρος της κοινωνίας.

Μαζικές απολύσεις σε εργοστάσια της περιοχής (πχ Σελμαν, Νεοσέτ και άλλα),στάση πληρωμών σε Ατλαντικ, καθημερινό κλείσιμο μικρό επιχειρήσιων , καταστηματων ,οδηγώντας τον κόσμο σε απόγνωση. Κατάσταση που επιδεινώνεται μέσα και από τις νέες συμβάσεις πείνας, καταπατώντας εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Καταστέλλει δημοκρατικά δικαιώματα οδηγεί σε δικές αγωνιστών με τον τρομονομο και μαθητές σε μαθητοδικεια, χαρακτηριστικό παράδειγμα η δίκη των μαθητών του 1ου Λυκείου Χαλκίδας στις 27/1/11και του ΕΠΑΛ στις 24/2/11.

Είναι το σύστημα που απαξιώνει και ισοπεδώνει τις κοινωνικές μας σχέσεις, την καθημερινότητα μας, τον πολιτισμό μας.

Μόνο αν πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας , μπορούμε να την αλλάξουμε, με την αγωνιστική μας συμμετοχή σε κινητοποιήσεις ,να δημιουργήσουμε νικηφόρες συνθήκες που να αμφισβητούν και τελικά να ανατρέψουν το σύστημα που απαξιώνει και ποδοπατά την ζωή μας.

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις πρωτοβουλίες και δράσεις

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...