Τρίτη 26 Απριλίου 2016 στις 12.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης των συλληφθέντων της turtle corner

ΟΧΙ ΣΠΙΤΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ,

ΟΧΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΠΙΤΙΑ.

Στις 22/4/16 στις 06:30 π.μ. , η αστυνομία εισέβαλε στην κατάληψη "Turtle Corner" στη Θεσσαλονίκη που λειτουργούσε ως κατάληψη στέγης για μετανάστες /στριες και ακτιβιστές καθώς και σαν ανοιχτός κοινωνικός χώρος για όλους.

Μεγάλος αριθμός από ασφαλίτες ,οπκε, ματ εισέβαλαν για να εκκενώσουν το σπίτι. Μετά από δυο ώρες εξονυχιστικής έρευνας ,15 άνθρωποι συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΘ. Από όσους/ες συνελήφθησαν, όλοι κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης και τρεις για απείθεια καθώς αρνήθηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα.

Από τους δεκαπέντε, οι δυο δεν έχουν χαρτιά και ο ένας είναι ανήλικος, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο νόμος να έχει διαφορετική εφαρμογή επάνω τους και για αυτό κρατούνται στη φυλακή.Αντιμετωπίζουν τη σοβαρή απειλή της απέλασης καθώς ενοχοποιούνται περισσότερο απλά και μόνο από τον τόπο καταγωγής τους.

Η εκκένωση έγινε με τις ευλογίες των ιδιοκτητών . Θέλουμε να καταδείξουμε την υποκρισία του ενός, ο οποίος ισχυρίζεται ότι βοηθάει μετανάστες δουλεύοντας στον Ερυθρό Σταυρό στην Ιδομένη, και παρόλα αυτά συναινεί στην επικείμενη απέλασή τους.

Για τον περισσότερο κόσμο,η έννοια της ιδιοκτησίας έχει μεγάλη αξία και δεν αμφισβητείται. Εμείς από τη μεριά μας θεωρούμε τη βασική ανάγκη για στέγαση πολύ πιο σημαντική. Υπερασπιζόμαστε την αξιοποίηση των άδειων σπιτιών με το να παρέχουν καταφύγιο σε όσους καταπιέζονται από τη "λογική" του κεφαλαίου και εγκληματοποιoύνται από ξενοφοβικές πολιτικές. Για εμάς δεν είναι μόνο σημαντικό, αλλά, απαραίτητη προϋπόθεση για μια αξιοπρεπή ζωή.

Τα άδεια σπίτια δεν είναι μόνο άδειοι χώροι, αλλά είναι σύμβολα του μη βιώσιμου καπιταλιστικού συστήματος. Άνθρωποι σε ανάγκη είναι αποκλεισμένοι, ενώ την ίδια στιγμή τα συμφέροντα της ιδιοκτησίας υπερασπίζονται από το νομικό σύστημα.

Η δίκη αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με την κατάληψη ενός κτηρίου, αλλά και με την καταπίεση των ανθρώπων, αφαιρώντας τους το δικαίωμα της στέγασης. Ακόμα καταδικάζουμε τη διαφορετική μεταχείριση των μεταναστών που δεν έχουν χαρτιά και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε αυτούς.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Κάλεσμα για μικροφωνική τη Δευτέρα 25/4/16 στην πλατεία Αριστοτέλους.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια την Τρίτη 26/4/16 στις 12:00.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ "TURTLE CORNER"

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/64340/