Κυριακή 8 Μαίου 2016 στις 10.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Εργατική Πρωτομαγιά 2016

Όλοι στην απεργία. Αγώνας διαρκείας παντού, όλοι στους δρόμους

OΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ

Όλοι στις απεργίες/συγκεντρώσεις ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα

Eργατική Πρωτομαγιά 2016, συγκεντρώσεις Κυριακή 8/5:

Αθήνα: 10 πμ, Ομόνοια

Θεσσαλονίκη: 10:30 πμ Τσιμισκή με Αριστοτέλους

Ιωάννινα: 10πμ Εργατικό κέντρο

Αλεξανδρούπολη: 10πμ Εργατικό κέντρο

Στον φετινό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία στη χώρα μας και παγκόσμια βρίσκονται αντιμέτωποι με τις τρομακτικές απειλές της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, του πολέμου, της προσφυγιάς, των χτυπημάτων στις δημοκρατικές ελευθερίες.

Ζήτημα ζωής ή θανάτου η ανατροπή όλων των Μνημονίων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βάλθηκε να ξεπεράσει σε αθλιότητα ακόμα και τους παλιούς μνημονιακούς. Ο Τσίπρας και οι γύρω του, απομονωμένοι απ' την κοινωνία, γαντζώνονται στην εξουσία, ως έρμαια και πρόθυμοι υπηρέτες των δανειστών, καταστρέφοντας τον ελληνικό λαό. Πριν καλά καλά εφαρμοστεί όλο το βάρβαρο 3ο Μνημόνιο, φέρνουν και 4ο Μνημόνιο με δήθεν «προληπτικά» μέτρα!

  • Καταστρέφουν ολοκληρωτικά την Κοινωνική Ασφάλιση. Διαλύουν κάθε αλληλέγγυο χαρακτήρα της, με τη νεοφιλελεύθερη, κανιβαλική λογική της «ανταποδοτικότητας» και μόνο κριτήριο όχι κάποιες αξιοπρεπείς παροχές αλλά τη «βιωσιμότητα» στα μέτρα των δανειστών και του κεφαλαίου. Καταργούν τις κατώτερες συντάξεις, τις μειώνουν (καταβαλλόμενες και μελλοντικές) σε επίπεδα πείνας. Αυτό είναι το νόημα των νέων ρυθμίσεων για το ύψος και τις προϋποθέσεις της «εθνικής σύνταξης», τη μείωση των ποσοστών αναπλήρωσης, τον υπολογισμό του συντάξιμου μισθού επί όλου του εργασιακού βίου, τις περικοπές σε επιδόματα και παροχές κ.λπ.
  • Φοροχαράτσια και εισπρακτικά μέτρα χωρίς τέλος. Μείωση αφορολόγητου, αύξηση κλιμάκων και εισφοράς «αλληλεγγύης», εξοντωτική φορολογία ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών κ.λπ. Στο επόμενο φορολογικό (μαζί με το 4ο Μνημόνιο ή πιο νωρίς) ετοιμάζεται σφαγή, με αύξηση του ΦΠΑ, υπαγωγή σχεδόν όλων των λαϊκών δαπανών στον ανώτερο φορολογικό συντελεστή, κατάργηση των λίγων φοροαπαλλαγών που απέμειναν, αύξηση ΕΝΦΙΑ κ.ά.
  • Ξεπουλάνε τα πάντα. Μετά την εγκληματική παραχώρηση των αεροδρομίων και του ΟΛΠ, σειρά παίρνουν και άλλα λιμάνια, οι σιδηρόδρομοι, η ύδρευση, κάθε υποδομή και πλούτος του Δημοσίου, αξίας εκατοντάδων δις, που φτιάχτηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού.

Αυτά τα μέτρα πέφτουν σαν βόμβες πάνω σε μια οικονομία ρημαγμένη, μια κοινωνία τσακισμένη από 6 χρόνια κρίσης και Μνημονίων. Ενώ ο Τσίπρας πλασάρει το δικό του "Success Story" για «πλεόνασμα», η οικονομία βυθίζεται, η ανεργία αυξάνει ξανά. 5,5 εκ. ζουν κάτω ή κοντά στο όριο φτώχειας, 2,4 εκ. σε ακραία φτώχεια! Το «πλεόνασμα» προκύπτει απ' την εκμηδένιση των δαπανών για υγεία, παιδεία κ.λπ., που θα γιγαντωθεί με τον «αυτόματο κόφτη» του 4ου Μνημονίου, φέρνοντας νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών/συντάξεων, λουκέτα, οριστικοποιώντας το βούλιαγμα σε μια θάλασσα φτώχειας και εξαθλίωσης.

Πρέπει το συντομότερο να τους διώξουμε όλους. Αυτή την αδίστακτη και καταστροφική κυβέρνηση. Τους παλιούς μνημονιακούς, που δεν πρέπει να επιτρέψουμε ν' ανασυνταχθούν εκμεταλλευόμενοι τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τα παράσιτα της ζάπλουτης ελίτ, επιχειρηματίες και «αστέρες» των λιστών Λαγκάρντ και Πάναμα Πέιπερς - που ως άλλοι δωσίλογοι κερδίζουν δις από τη δυστυχία μας μέσα στην κρίση. ΣΥΡΙΖΑ/Τσίπρας, ΝΔ/Μητσοτάκης, τα αποκόμματα ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.λπ. κοιτάζουν να διασωθούν απ' την αποσύνθεσή τους, να διαιωνίσουν το μνημονιακό καθεστώς, φέρνοντας μια κυβέρνηση μνημονιακής συνεργασίας όλων των αντιδραστικών δυνάμεων τύπου «Μένουμε Ευρώπη». Πρέπει να τους σταματήσουμε, με αγώνες παντού, με Γενική Πολιτική Απεργία, τη δική μας εξέγερση.

Ενάντια στον Πόλεμο και τους Ιμπεριαλιστές εμπρηστές του

H κυβέρνηση μας σέρνει στη δίνη τεράστιων συγκρούσεων, που κάνουν την ευρύτερη περιοχή μπαρουταποθήκη έτοιμη να εκραγεί. Δεν αρκούσε που δίνει βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια στο ΝΑΤΟ ή συμμαχεί με αντιδραστικά καθεστώτα (αιμοσταγής δικτατορία Σίσι στην Αίγυπτο, χασάπηδες του Ισραήλ). Συνυπέγραψε να έρθει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο - όχι βέβαια για το «προσφυγικό», αλλά για την ακόμα πιο ενεργή συμμετοχή στους πολεμικούς σχεδιασμούς, τη μετατροπή της χώρας σε «χωράφι» των δυτικών ιμπεριαλιστών στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία. Μαζί και όλα τα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.λπ.), παρακαλάνε να είναι όσο το δυνατόν πιο στενοί σύμμαχοι των ΝΑΤΟϊκών, αδιαφορώντας για τη φωτιά του πολέμου που αυτοί ανάβουν!

Στη σταύρωση της Συρίας και την απειλή εξάπλωσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, προστίθεται η νέα επέμβαση που ετοιμάζουν ΝΑΤΟ και ΕΕ στη Λιβύη (δήθεν για ν' αντιμετωπίσουν κι εκεί τους «τζιχαντιστές»). Αυτά τα μέτωπα (Μ. Ανατολή, Ουκρανία) και άλλα λιγότερο γνωστά (ΝΑ Ασία, Ειρηνικός, Αφρική), είναι κομμάτι της γιγάντιας σύγκρουσης των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ με άλλες μεγάλες δυνάμεις (Ρωσία, Κίνα). Ο κίνδυνος του πολέμου γεννιέται απ' την αθεράπευτη κρίση του καπιταλιστικού συστήματος. Μια τεράστια απειλή για το ίδιο το μέλλον της ανθρωπότητας -ειδικά με την τρομακτική καταστροφική ισχύ των σύγχρονων όπλων (συμβατικών και πυρηνικών)-, που πάει χέρι χέρι με την αντιδημοκρατική αναδίπλωση σε όλη την Ευρώπη στο όνομα της «ασφάλειας».

Aλληλεγγύη σε Πρόσφυγες και Μετανάστες. Κάτω η Ευρώπη Φρούριο.

Η ρατσιστική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας επισφράγισε το κλείσιμο των συνόρων, δείχνοντας ανοιχτά το ζοφερό πρόσωπο της Ευρώπης Φρούριο, την ψευτιά των δήθεν «αξιών» και του «πολιτισμού» της. Δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες/μετανάστες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, ζώντας σε άθλιες συνθήκες.

Όλα αυτά φέρουν την ελεεινή υπογραφή της κυβέρνησης - που όσο κι αν πλασάρει «ανθρωπισμό» μετατρέπει τη χώρα σε κυματοθραύστη των προσφύγων/μεταναστών, σε κέντρο απελάσεων και στρατόπεδο συγκέντρωσης. Το εργατικό κίνημα πρέπει να σπάσει αυτό το ρατσιστικό, κτηνώδες καθεστώς, που είναι εργαλείο στα χέρια της αστικής τάξης και των ιμπεριαλιστών για να σπέρνουν τη διχόνοια και το φόβο, να επιβάλλουν την καταστολή και την μνημονιακή βαρβαρότητα.

Στον δρόμο της Πρωτομαγιάς, για μια Κυβέρνηση των Εργαζομένων

Σωτηρία απ' τον σημερινό Αρμαγεδδώνα δεν υπάρχει με αυταπάτες για κοινοβουλευτικές λύσεις (όπως έδειξε και το ναυάγιο και η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ). Ή αφήνοντας τα πράγματα στα χέρια ανίκανων και προδοτικών ηγεσιών, όπως της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ: όλο το προηγούμενο διάστημα, παρά τα παχιά λόγια, έκαναν όλοι τους το παν για να μην ενωθεί, να μην κλιμακωθεί η πάλη ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα, για να μας οδηγήσουν ξανά σε μια ανέξοδη «διαμαρτυρία» της τελευταίας στιγμής.

Χρειάζονται αγώνες ενωτικοί, μαζικοί, αποφασισμένοι για σύγκρουση μέχρι τέλους, μέχρι τη νίκη. Αυτό είναι το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, των ηρώων του Σικάγο, της εξέγερσης του Μάη 1936 στη Θεσσαλονίκη, που φέτος τιμάμε τα 80 χρόνια της. Μόνο αν στηριχτούμε στις ανεξάντλητες δυνάμεις της τάξης μας, στη δική μας ενότητα, αυτοοργάνωση και μαχητικότητα, μπορούμε να νικήσουμε. Μας το θυμίζουν οι αγώνες που γίνονται σήμερα σ' όλο τον κόσμο, στη Γαλλία, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ασία. Αγώνες όπου συμμετέχουν και παλεύουν εκατομμύρια εργαζόμενων, νέων, φτωχών.

Δεν αρκεί να παλέψουμε ενάντια στα Μνημόνια. Πρέπει να φτάσουμε στη ρίζα του κακού. Να ανατρέψουμε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, που στην κρίση του ξερνάει φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά, βαρβαρότητα. Να εγκαθιδρύσουμε μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων, που θα βγει μέσα απ' τους αγώνες μας και θα στηρίζεται σ' αυτούς. Που θα επιβάλλει το δίκιο μας και τις δικές μας λύσεις, εφαρμόζοντας ένα ριζοσπαστικό Πρόγραμμα Σωτηρίας, ανοίγοντας τον δρόμο για τον Σοσιαλισμό, για μια Εργατική Δημοκρατία. Να χτίσουμε μια μαζική επαναστατική δύναμη στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εγγύηση στη σύγκρουση με το κεφάλαιο, τους ιμπεριαλιστές, το κράτους τους - αυτός είναι ο καλύτερος φόρος τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά.

-

  • Κάτω η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κάτω παλιά και νέα Μνημόνια, όλοι οι υπηρέτες τους. Διαγραφή του Χρέους. Έξω από Ευρώ/ΕΕ.
  • Εθνικοποίηση-Εργατικός Έλεγχος στους τομείς κλειδιά της οικονομίας
  • Καμιά συμμετοχή στον πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ απ' το Αιγαίο. Έξω η Ελλάδα απ' το ΝΑΤΟ. Να κλείσουν οι βάσεις.
  • Κάτω η ρατσιστική Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Ανοιχτά Σύνορα - με ελεύθερη, οργανωμένη, ασφαλή διέλευση και παροχή εγγράφων. Όχι απελάσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ίσα δικαιώματα, κοινοί αγώνες με πρόσφυγες/μετανάστες.

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/4817


Κυριακή 8 Μαΐου στις 10.30 απεργιακή πορεία από το εργατικό κέντρο Ιωαννίνων

ΕΣΕ Ιωαννίνων

πηγή : http://eseioanninon.squat.gr/2016/05/06/%CE%B