Παρασκευή 6 Μαίου 2016 στις 11.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Απεργιακή πορεία

πηγή : http://antarsya.gr


1 2 3 4

Όλοι και όλες στην Γενική Απεργία 6-7-8 Μάη 2016.

Διαβάστε εδώ σχετική ανακοίνωση του ΕΕΚ ενάντια στα αντι-ασφαλιστικά και φορομπηχτικά νομοσχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ.
Διαβάστε εδώ σχετική ανακοίνωση του ΕΕΚ για την φετινή Πρωτομαγιά.

Παρασκευή 6/5: Απεργιακή Συγκέντρωση, 11:30, Χαυτεία

Σάββατο 7/5: Απεργιακή Συγκέντρωση, 18:00, Σύνταγμα

Κυριακή 8/5: Απεργιακή Συγκέντρωση ενάντια στη δουλειά την Κυριακή, 10:00, Ερμού(Σύνταγμα)

Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση, 12:00, Χαυτεία

Απεργιακή Συγκέντρωση, 18:00, Σύνταγμα

EEK

πηγή: http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2860/151/athina-xafteia-apergiaki-sygkentrosi-enantia-stin-psifisi-tou-nomosxediou-gia-to-asfalistiko


1 2 3 4

6-7-8 Μαΐου: Κανένας και καμία για δουλειά. Όλοι και όλες στον δρόμο!

Πιστή στη γραμμή της ότι «το Κράτος έχει συνέχεια», μια από τις λίγες αλήθειες που άφησε να της ξεφύγουν σε αυτούς τους 16 μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει αιφνιδιαστικά και εσπευσμένα προς ψήφιση το Σαββατοκύριακο, το αντι-ασφαλιστικό έκτρωμα που συμφώνησε με τους εταίρους της και τους πιστωτές και το οποίο ξεκινά από σήμερα την άρση βασικών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, προχωρώντας παράλληλα στη μέχρι εξαφάνισης συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων για τις επόμενες γενιές και τους/τις σημερινούς/ές εργαζόμενους/ες. Συνεχίζουν έτσι, χωρίς να αλλάξουν σημείο στίξης από την πολιτική των τελευταίων ετών, που συνδυάζει την ομοβροντία αντεργατικών νόμων με την εν κρυπτώ και στο τσάκα - τσάκα ψήφισή τους.

Αφού τσάκισαν δικαιώματα και κατακτήσεις, αφού απαξίωσαν τη δουλειά μας και υποτίμησαν τη ζωή μας, τώρα ετοιμάζουν τη χαριστική βολή στην ασφάλισή μας. Ο κόσμος της Εργασίας, εργαζόμενοι/ες και άνεργοι/ες, οφείλουμε να απαντήσουμε «ως εδώ!». Αποδιώχνοντας οριστικά και τις τελευταίες αυταπάτες ότι μπορεί οποιοσδήποτε άλλος εκτός από εμάς τους ίδιους/ες να φροντίσει για τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας, να οργανώσουμε τη συλλογική μας δύναμη παίρνοντας από μόνοι/ες μας τον αγώνα στα χέρια μας.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί κάθε εργαζόμενο/η, κάθε άνεργο/η, κάθε θύμα της επισφάλειας και της μαύρης εργασίας, κάθε συνταξιούχο, κάθε νέο/α που αντικρίζει ένα μέλλον στυγνής εκμετάλλευσης, να βρεθεί στον δρόμο στις 6, στις 7 και στις 8 Μαΐου, συμμετέχοντας στην 3ήμερη απεργία που κήρυξαν τα συνδικάτα.

Σε αυτές τις τρεις μέρες να γίνουμε εμείς ο συντονισμός και η αυτο-οργάνωση που για ακόμη μία φορά η συνδικαλιστική γραφειοκρατία «παρέλειψε». Συγκροτώντας απεργιακές φρουρές, συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις στον δρόμο, σταματώντας την παραγωγή, συντονίζοντας το απεργιακό κίνημα με κάθε άλλο κοινωνικό κίνημα, με πρώτιστο αυτό της αλληλεγγύης στους/στις πρόσφυγες.
Στις 6, στις 7 και στις 8 Μαΐου, κανείς και καμία για δουλειά.
Όλοι και όλες στον δρόμο!

Τρεις μέρες απεργίας: Δεν τις χαρίζουμε στα αφεντικά. Δεν τις δωρίζουμε στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Τις κάνουμε όπλο στα στα δικά μας χέρια!

Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις:

Παρασκευή, 11:30 Χαυτεία
Σάββατο, 19:00 πλ. Συντάγματος
Κυριακή, 10:00 Ερμού και ολοήμερη παρουσία στο χώρο

-ΚΑΤΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ 6ΕΤΙΑΣ
-ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ
-ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ 55
-ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ - ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
-ΠΛΗΡΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ, ΝΤΟΠΙΟΥΣ/ΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΡΙΕΣ
-ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

rocinante

πηγή: http://rocinante.gr/index.php/6-7-8-ma%CE%90ou-kanenas-ke-kamia-gia-doulia-oli-ke-oles-ston-dromo/


1 2 3 4

Όχι άλλο μνημόνιο! Κοινωνική & οικονομική δικαιοσύνη - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΪΟΥ ΟΜΟΝΟΙΑ 12:00

Ποιος θυμάται το παράλληλο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ; Το σχίσιμο των μνημονίων έγινε «αναγκαίος ταχτικός ελιγμός» το καλοκαίρι του `15 και το 3ο μνημόνιο έγινε «οδικός χάρτης» για το νέο επικαιροποιημένο 4ο μνημόνιο. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ταχύρρυθμη προσαρμογή της κυβέρνησης στη χειρότερη εκδοχή της σοσιαλδημοκρατίας που υπηρετεί τα στρατηγικά των αφεντικών συνεχίζοντας για 8ο χρόνο την πολιτική αφαίμαξης του λαού και διάλυσης κάθε μηχανισμού κοινωνικής προστασίας. Αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις «γαζώνανε» την εργατική τάξη με καταιγισμό αντεργατικών μέτρων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ο δήμιος που ρίχνει τη χαριστική βολή στο κακοποιημένο σώμα της τάξης μας. Με σταθερά βήματα μετατρέπεται σε μια σύγχρονη «κυβέρνηση Τσολάκογλου» εγκαταλείποντας και τα τελευταία ψήγματα αριστερού άλλοθι για ένα δήθεν ρεαλιστικό εναλλακτικό πρόγραμμα.

Όχι άλλο μνημόνιο! Κοινωνική & οικονομική δικαιοσύνη

Ανοιχτά σύνορα! Σίτιση, περίθαλψη, παιδεία για όλους

Φιλοξενία μεταναστών και όχι στρατόπεδα συγκέντρωσης

ΟΡΜΑ

πηγή: https://ormantifa.wordpress.com/2016/05/06/%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC/