Κυριακή 8 Μαίου 2016 στις 18.00

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Απεργιακή Συγκέντρωση

Όλοι και όλες στην Γενική Απεργία 6-7-8 Μάη 2016.

Διαβάστε εδώ σχετική ανακοίνωση του ΕΕΚ ενάντια στα αντι-ασφαλιστικά και φορομπηχτικά νομοσχέδια κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ.
Διαβάστε εδώ σχετική ανακοίνωση του ΕΕΚ για την φετινή Πρωτομαγιά.

Παρασκευή 6/5: Απεργιακή Συγκέντρωση, 11:30, Χαυτεία

Σάββατο 7/5: Απεργιακή Συγκέντρωση, 18:00, Σύνταγμα

Κυριακή 8/5: Απεργιακή Συγκέντρωση ενάντια στη δουλειά την Κυριακή, 10:00, Ερμού(Σύνταγμα)

Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση, 12:00, Χαυτεία

Απεργιακή Συγκέντρωση, 18:00, Σύνταγμα

EEK

πηγή: http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2860/151/athina-xafteia-apergiaki-sygkentrosi-enantia-stin-psifisi-tou-nomosxediou-gia-to-asfalistiko


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Απεργιακές συγκεντρώσεις και δράσεις ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Η Εργατική Ομοσπονδία Βάσης συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε από κράτος και αφεντικά, αυτή τη φορά με προμετωπίδα την ψήφιση του ασφαλιστικόυ νομοσχεδίου.

- την Κυριακή το πρωί στηρίζουμε τις δράσεις του Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Συγκέντρωση την Κυριακή 8 Μάη στις 10 το πρωί στην Ερμού (Σύνταγμα).

- Συγκέντρωση της ΕΡΓ.Ο.ΒΑ. στις 18:30 στο Σύνταγμα (Φιλελλήνων & Όθωνος) την ώρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Όλοι και όλες στους δρόμους!

Asfalistiko-Ergova-page-

Asfalistiko-Ergova-page-

Asfalistiko-Ergova-page-

Asfalistiko-Ergova-page-

πηγή: https://ergova.wordpress.com/2016/05/07/apergia-asfalistiko/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Γενικές Απεργίες - 6, 7 & 8 Μάη [κινητοποιήσεις & συνεχής ενημέρωση]

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ενημερώνουμε εδώ για τις κινητοποιήσεις του απεργιακού τριημέρου ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας στις οποίες συμμετέχει ο Σύλλογος μας (θα υπάρχει επικαιροποίηση):

Παρασκευή 6 Μάη - στις 11πμ ακριβώς: απεργιακή συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο (Πατησίων) και διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας

Σάββατο 7 Μάη - στις 6μμ: απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα (περισσότερη πληροφόρηση στη συνέχεια)

Κυριακή 8 Μάη - στις 10πμ: απεργιακή συγκέντρωση στην Ερμού (Σύνταγμα)

Κυριακή 8 Μάη - στις 6μμ: απεργιακή διαδήλωση έξω από τη Βουλή

σχετικές ανακοινώσεις:

Ενάντια στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης [ανακοίνωση ΣΥΒΧΑ]

ανακοίνωση ΣΥΒΧΨΑ μπροστά στις Κυριακές 24/4 & 8/5

Συντονιστικό δράσης / απεργιακή συγκέντρωση :: Κυριακή 8 Μάη, 10πμ, Ερμού (Σύνταγμα)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ και ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6, Εξάρχεια, 10681, Αθήνα | τηλ: 210-3820537
sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr | bookworker.wordpress.com

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2016/05/05/%...


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Όλες, όλοι στις πανεργατικές απεργίες

7,8,9 του Μάη ενάντια στη διάλυση της δημόσιας, κοινωνικής ασφάλισης

και τη φοροληστεία:

Παρασκευή 6 Μάη, στις 11πμ: απεργιακή προσυγκέντρωση στο Πολυτεχνείο (Πατησίων) και διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας

Σάββατο 7 Μάη, στις 6μμ: συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

...

Κυριακή 8 Μάη, στις 10πμ: απεργιακή συγκέντρωση στην Ερμού (Σύνταγμα). Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων και συλλογικοτήτων του κλάδου του εμπορίου που έχουν κηρύξει απεργία, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Κυριακή 6μμ. συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

ΣΕΦΚ

πηγή: http://sefk.gr/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Όλοι στην 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο 6-7 Μαΐου και στις συγκεντρώσεις με στόχο να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο.

Όλοι στις συγκεντρώσεις στις 8 Μάη

  • Παρασκευή 6 Μάη, απεργιακή συγκέντρωση 11.30 πμ στα Χαυτεία!
  • Σάββατο 7 Μάη, 6μμ στο Σύνταγμα!
  • Κυριακή 8 Μάη,

10.00 πμ στην αρχή της Ερμού-Σύνταγμα. Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων και συλλογικοτήτων του εμπορίου που έχουν κηρύξει απεργία, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

6μμ παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Με διαδικασία εξπρές - για άλλη μια φορά, όπως όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις- η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να ψηφίσει το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μάη.

Η άθλια μεθόδευση της κυβέρνησης να ψηφίσει όλα τα μέτρα και τη συμφωνία της με την τρόικα μέσα στο Σαββατοκύριακο, πάνω στις εκδηλώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς μάλιστα, δείχνει το βάθος της αντιλαϊκής της πολιτικής: όλα για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όλα στους δανειστές ΕΕ και ΔΝΤ!

Πρόκειται για μια αντιδραστική «μεταρρύθμιση» του συστήματος με σκληρό ταξικό πρόσημο υπέρ των εργοδοτών, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Το νομοσχέδιο καταργεί την ασφάλιση σαν κοινωνικό δικαίωμα και γίνεται ατομική υποχρέωση για τον κάθε εργαζόμενο. Προβλέπει μηχανισμό μόνιμων περικοπών και ορίζει δυσβάσταχτες αυξήσεις εισφορών στους εργαζόμενους με μπλοκάκι και τους αυτοαπασχολούμενους. Παραδίδει την κοινωνική ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και τους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας. Με τα φορολογικά μέτρα αυξάνονται οι φόροι στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, προχωράει η εξοντωτική φορολογία των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων, εκτινάσσονται οι αντιλαϊκοί έμμεσοι φόροι ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης...

Παράλληλα πριν στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή του, το τρίτο μνημόνιο αποδεικνύεται και αυτό «ανεπαρκές» και πρέπει να κάνουμε ξανά θυσίες στη μαύρη τρύπα του χρέους και στην κερδοφορία του κεφαλαίου και των τραπεζών. Ένα 4ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ. με την μορφή προληπτικών μέτρων είναι συμφωνημένο. Πρόκειται για ένα συνολικό πακέτο νέας λεηλασίας μισθών, συντάξεων, ξεπουλήματος δημόσιων οργανισμών και περιουσίας, απελευθέρωση απολύσεων και μια σειρά μέτρα που σταματημό δε θα έχουν.

Στους χώρους δουλείας βιώνουμε την εργοδοτική επιθετικότητα, την αθλιότητα του δελτίου παροχής υπηρεσιών και των ατομικών συμβάσεων εργασίας με απαράδεκτους όρους, των voucher και κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, τη συνεχή απειλή της ανεργίας και της απόλυσης, τη μετανάστευση όλο και περισσότερων συναδέλφων.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΜΠΛΟΚΟ στα αντιλαϊκά αντεργατικά μέτρα, στο ασφαλιστικό έκτρωμα και την φορολεηλασία. Με όλες μας τις δυνάμεις να οργανώσουμε την μάχη απόκρουσης της νέας αντεργατικής - αντιλαϊκής καταιγίδας.

Όχι στον συνδικαλισμό της υποταγής των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Ρήξη και σύγκρουση για να ανατραπεί συνολικά η επίθεση κεφαλαίου κυβέρνησης, ΕΕ - ΔΝΤ.

ΣΜΤ

πηγή: http://www.somt.gr/node/13338


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΟΧΙ στηνκατάργηση της κυριακάτικης αργίας| ΟΧΙ στο νέο (ΑΝΤΙ)ασφαλιστικό νομοσχέδιο

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

pano_ -Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ικανοποιεί τις ορέξεις του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου, για κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Η Κυριακή 8 Μάη, μία ακόμα Κυριακή που τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά, θα είναι όμως μέρα απεργίας και αγώνα για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο εμπόριο, και όχι μόνο, που θέλουν να βάλουν τα εργατικά συμφέροντα μπροστά, ενάντια στην προσπάθεια ισοπέδωσης της ζωής μας.

Η προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας είναι ένας διακαής πόθος του κεφαλαίου και της εργοδοσίας ώστε να ξεμπλέξει μια και καλή με ένα από τα τελευταία εργατικά δικαιώματα του περασμένου αιώνα. Ενός αιώνα μεγάλων εργατικών μαχών με αιματοβαμμένες κατακτήσεις. Τώρα θέλουν να μας τα πάρουν πίσω όλα όσα παλέψαμε για να κατακτήσουμε. Από το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση μέχρι την κοινωνική ασφάλιση.

Με διαδικασία εξπρές - για άλλη μια φορά, όπως όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις- η αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει να ψηφίσει το ασφαλιστικό και φορολογικό έκτρωμα μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μάη. Το νομοσχέδιο καταργεί την ασφάλιση ως κοινωνικό δικαίωμα και γίνεται ατομική υποχρέωση για τον κάθε εργαζόμενο. Προβλέπει μηχανισμό μόνιμων περικοπών ενώ παραδίδει την κοινωνική ασφάλιση στις ασφαλιστικές εταιρείες και τους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας. Παράλληλα, το 3ο μνημόνιο αποδεικνύεται και αυτό «ανεπαρκές». Ένα 4ο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α - ΑΝ.ΕΛ. με την μορφή προληπτικών μέτρων είναι συμφωνημένο. Ένα συνολικό πακέτο νέας λεηλασίας μισθών, συντάξεων, ξεπουλήματος δημόσιων οργανισμών και περιουσίας, απελευθέρωση απολύσεων και σειρά μέτρα που σταματημό δε θα έχουν.

ΌΛΟΙ στους δρόμους του αγώνα! Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας

Επειδή οι νόμοι τους δεν έρχονται να δώσουν απάντηση στα δικά μας προβλήματα, αλλά στο πως θα εξασφαλίσει το κεφάλαιο τα κέρδη του, πρέπει να συγκρουστούμε με τις δυνάμεις του κεφαλαίου και τους πολιτικούς εκφραστές του.

Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό-γραφειοκρατικό συνδικαλισμό που έχει διαλέξει στρατόπεδο και είναι με την πλευρά της εργοδοσίας, της "κοινωνικής ειρήνης" και του "μένουμε Ευρώπη".

Με τους δικούς μας αγώνες να κάνουμε τους καινούργιους Μάηδες.

Η απεργία στις 8 του Μάη να είναι μόνο η αρχή. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι, θα πρέπει να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους. Όχι γιατί το αποφάσισε η ΓΣΕΕ, με την οποία τίποτα κοινό δεν έχουμε, αλλά γιατί η εργοδοτική και κυβερνητική πρόκληση σε μια περίοδο που θα ψηφίζεται το πιο αντιδραστικό ασφαλιστικό νομοσχέδιο, πρέπει να λάβει μαζική και αποφασιστική απάντηση.

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας "Υδραγωγείο" καλεί όλο το κόσμο της εργασίας να συμμετάσχει:

  • Σάββατο 7 Μάη, 6μμ στο Σύνταγμα!
  • Κυριακή 8 Μάη, 10.00 πμ στην αρχή της Ερμού-Σύνταγμα Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων και συλλογικοτήτων του εμπορίου που έχουν κηρύξει απεργία, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
  • 6μμ παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας "Υδραγωγείο"
www.ydragogeio.gr, elni.ydragogeio@gmail.com
Ελευθερίου Βενιζέλου 84, Άγαλμα Μητέρας, Νέα Ιωνία
Τηλ.: 6940 980 810, 6973 089 911

πηγή: http://ydragogeio.gr/8-mai-kyriaki-asfalistiko/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Μπλόκο στα Μνημονιακά Μέτρα. Ταξικό Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

από Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

Ημέρα/Ώρα: 08/05/2016 στις 7 μμ.

Τοποθεσία: Αθήνα / Σύνταγμα

Μπλόκο στα Μνημονιακά Μέτρα. Ταξικό Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Τη στιγμή που και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις του κοινοβουλευτισμού καταρρέουν, αποδεικνύοντας την απάτη των κάθε λογής σωτήρων, τη στιγμή που ο μύθος της ΕΕ της ειρήνης και της ευημερίας γκρεμίζεται από τις στρατιές των ανέργων και των προσφύγων που την κατακλύζουν, τη στιγμή που εξαντλούνται τα όρια της στοιχειώδους επιβίωσης, της δημοκρατικής επίφασης και της προσμονής για ένα καλύτερο αύριο, τα διλήμματα είναι πια ξεκάθαρα και κανείς δεν μπορεί να υποκριθεί πως δεν τα δι...ακρίνει: ή με κάθε μέσο παραμονή στην ΕΕ και το μνημονιακό καθεστώς ή έξοδος από την ΕΕ, διαγραφή του χρέους και πόλεμος με την αστική τάξη και το κράτος της. Με άλλα λόγια ή παραμονή στον καπιταλιστικό μονόδρομο ή κοινωνική επανάσταση.

Η σήψη που έχει απλωθεί στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου, εκτός από «τέρατα» θα γεννήσει αναπόφευκτα συγκρούσεις, εξεγέρσεις και ιστορικού χαρακτήρα αναμετρήσεις.

Να προετοιμαστούμε γι' αυτές, να τις εμπλουτίσουμε να τις μετατρέψουμε σε προπομπό των μεγάλων επαναστάσεων των καιρών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Συγκεντρώσεις την Κυριακή 8 Μάη:
10:00 πμ στην Ερμού (Σύνταγμα)
19:00 μμ Σύνταγμα

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/64509/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Συγκέντρωση ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Καλούμε στην συγκέντρωση ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο την Κυριακή 8/5 στις 7μμ στο Σύνταγμα.

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Αναρχικοί-Αναρχικές

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1558773/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι που τα τελευταία 6 χρόνια δεχόμαστε τα μνημόνια και την εργατική υποτίμηση, φτιάχνουμε τα οδοφράγματά μας μέχρι να δημιουργήσουμε τους όρους της αντεπίθεσής μας.

Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στην ουσία είναι άλλη μια επίθεση των εργοδοτών και η μαχητική μας αντίσταση είναι δεδομένη.

Συγκέντρωση, Κυριακή 8 Μάη στις 18:00, Σταδίου και Βασ. Γεωργίου, στη πλατεία Συντάγματος.

Κόκκινη Γραμμή - Εργατική Σύσκεψη

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μάιος 10h