Σάββατο 7 Μαίου 2016 στις 13.00

Συγκέντρωση & πορεία διαμαρτυρίας για τη σφαγή στο Χαλέπι

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΑΓΗ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΙΟΥ, ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ο Σύλλογος Ελεύθερων Σύρων Μεταναστών και Προσφύγων και οι πρόσφυγες που μένουν στο πρώην 5ο Λύκειο (Σύριοι και Αφγανοί) απευθύνουν κάλεσμα στην Ελληνική κοινωνία να βροντοφωνάξει επιτέλους ένα ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΕΠΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ.

Πενήντα χρόνια επικρατεί στη Συρία στρατιωτικό καθεστώς το οποίο διαχειρίζεται την τύχη της χώρας χρησιμοποιώντας αυταρχισμό και στέρηση των ελευθεριών, έχοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους από όλο το πολιτικό φάσμα στις φυλακές.

Το δικτατορικό καθεστώς στη Συρία επιδίδεται στην ανελέητη σφαγή και το διωγμό του Συριακού λαού συνεπικουρούμενο από έναν απάνθρωπο συνασπισμό που αποτελείται από δυνάμεις φίλων και εχθρών μεταξύ τους: η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Αγγλία, το Ισραήλ, το Ιράν, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία, οι χώρες του Αραβικού κόλπου, μαζί με τη στρατιωτική μαφία και τον κρυφό δάκτυλο των θρησκευτικών, ένοπλων οργανώσεων που στο όνομα της θρησκείας και του Θεού ολοκληρώνουν το έργο του αφανισμού του Συριακού λαού.

Ο άοπλος Σύριος πολίτης υποφέρει από απαγωγές με αντάλλαγμα λύτρων, κλοπές και εκμετάλλευση, βιασμούς γυναικών και νεαρών κοριτσιών, βασανισμούς και εκτελέσεις από όλους τους παραπάνω εμπλεκόμενους θύτες, οι οποίοι για την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων παρατείνουν αυτή την τραγωδία. Τα συμφέροντα αυτά είναι γεωπολιτικής κυριαρχίας, εμπόριο όπλων, έλεγχος πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Με το πρόσχημα της επίθεσης κατά των τζιχαντιστών και του ISIS έχει κατεδαφιστεί όλη η χώρα και έχει μείνει ο μισός πληθυσμός. Ο άλλος μισός είτε έχει σκοτωθεί είτε έχει πάρει το δρόμο της προσφυγιάς για να μετατραπεί σε φτηνή εργατική δύναμη και αναπαραγωγικό δυναμικό για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στην Ευρώπη.

Σήμερα ο ανελέητος βομβαρδισμός του Χαλεπιού έχει ξεπεράσει κάθε όριο βαρβαρότητας. Από τη μια, σφυροκοπείται από τα ρώσικα αεροπλάνα μαζί με τον κυβερνητικό στρατό, Ιρανικές προεδρικές δυνάμεις και κομάντος της λιβανέζικης Χεζμπολάχ και από τη άλλη από ένοπλες θρησκευτικές ομάδες και μισθοφόρους μυστικών υπηρεσιών δυτικών δυνάμεων που χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία και κάποιες χώρες του Κόλπου.

Για πρώτη φορά συντελείται ένα τέτοιας κλίμακας έγκλημα με τη σιωπηρή συνενοχή όλου του πλανήτη ο οποίος γίνεται θεατής της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με θύματα, κατά κύριο λόγο, γυναίκες και παιδιά. Θεατής των σκλαβοπάζαρων στα οποία πουλιούνται γυναίκες και νεαρά κορίτσια. Εξίσου αμήχανος θεατής έχει υπάρξει μέχρι τώρα και το ελληνικό κίνημα που παρακολουθεί αμήχανο μια τέτοια ανθρώπινη καταστροφή και αφήνει στην ιστορία του ένα κενό, καθώς δεν έχει πάρει μέχρι τώρα ούτε την απλούστερη θέση ενός "Όχι στη σφαγή του Συριακού λαού".

ΚΑΤΩ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ
ΚΑΤΩ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥΤΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ
ΖΗΤΩ ΟΙ ΛΑΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ
ΖΗΤΩ Ο ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ
ΖΗΤΩ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

πηγή : https://www.facebook.com/5olikeio/posts/1344137598946199?fref=nf