τι; : φεστιβάλ θεματική : fanzines από : Athens Zinefest

Σάββατο 14 Μαίου 2016 στις 14.00

Athens Zinefest 2016

Το Σάββατο 14 Μαΐου διοργανώνουμε το Athens Zinefest 2016 στο Στέκι Μεταναστών στον πεζόδρομο και το παρκάκι της Τσαμαδού, στα Εξάρχεια. Η ιδέα του zinefest ξεκίνησε το 2013 σαν ατομική πρωτοβουλία και φέτος διοργανώνεται από μια μεγαλύτερη ομάδα, η οποία φιλοδοξεί να συμμετέχουν ακόμα περισσότεροι ζίνερς στο μέλλον. Η διοργάνωση γίνεται χωρίς χορηγούς ή διαφημίσεις και δεν περιλαμβάνει εμπορικά έντυπα.

Θα στήσουμε τους πάγκους από τις 14:00 ως τις 20:00. Παράλληλα, στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο μεταξοτυπίας σε συνεργασία με τους Fuzz ink., στις 19:00 ένας κύκλος συζήτησης για εναλλακτικούς τρόπους τυπώματος και διανομής και στις 20:00 ανοιχτή συζήτηση για την ελληνική σκηνή των φανζίν με τη συμμετοχή παλιών και αγαπημένων φανζινάδων. Μετά τις 22:00 θα ακολουθήσει πάρτυ με τους The Tony Cascarino Syndrome στην επιλογή μουσικής.

Φέτος την διοργάνωση φιλοξενεί το Στέκι Μεταναστών. Το στέκι ξεκίνησε σαν πρωτοβουλία του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών. Στα κτίρια της Τσαμαδού 13-15 λειτουργεί ένας χώρος συνάντησης μεταναστών και ντόπιων, ένας χώρος αλληλεγγύης, συνύπαρξης, ελευθερίας, ανταλλαγής. Όπως και τα φανζίν, το στέκι ακολουθεί αντιεμπορευματική λογική.

Στον χώρο θα υπάρχει αυτό-οργανωμένο μπαρ για τα έξοδα της διοργάνωσης και distro για φανζίν που δεν κατάφεραν να έχουν δικό τους πάγκο.

πηγή : http://athens.zinefest.gr
πηγή : email που λάβαμε στις 6 Μάιος 18h