Κυριακή 15 Μαίου 2016 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Παγκόσμια Μέρα Δράσης

Η αφίσα του διημέρου, το πάρτι οικονομικής ενίσχυσης, το επικαιροποιημένο κάλεσμα και η μετάδοση του διήμερου


Αυτή είναι η αφίσα του Διήμερου.
Όμως υπάρχει κι άλλη μία για το πάρτι οικονομικής ενίσχυσης που θα γίνει Παρασκευή και 13 από τις δέκα μ.μ. στο Nosotros.


Επίσης το κάλεσμα στις πλατείες για τις 15 Μάη, απέκτησε ώρα και τόπο για την Αθήνα.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 15 ΜΑΗ

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στη Γαλλία και τις αξιολογούμε ως ιδιαίτερα σημαντικές, τόσο για το Ευρωπαϊκό όσο και για το Παγκόσμιο γίγνεσθαι, αφού καταργούν στην πράξη την κατάσταση εξαίρεσης που προσπαθούν να επιβάλλουν οι εξουσίες σε ολόκληρο τον κόσμο.


Επίσης διαπιστώνουμε ότι οι θέσεις που εκφράζει, όπως και οι μέθοδοι δράσης που χρησιμοποιεί, το κίνημα "NuitDebout" προσεγγίζουν σε μεγάλο βαθμό και το δικό μας όραμα για μια κοινωνία με Άμεση Δημοκρατία και Αυτοδιαχείριση.

Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι καλούμε κάθε πρόσωπο που δεν έχει θεωρήσει ουτοπικό ή όχημα ανάθεσης το σύνθημα των πλατειών "Να Πάρουμε Τη Ζωή Μας Στα Χέρια Μας" να δραστηριοποιηθεί στον τόπο και με τον τρόπο που επιλέγει το ίδιο, στις διαδηλώσεις και τις άλλες μορφές αγώνα κατά την 15η Μάη όπως έχουν ζητήσει οι Γάλλοι εξεγερμένοι. Από την πλευρά μας θα βρεθούμε, όπως είναι φυσικό, στο Σύνταγμα στις έξι το απόγευμα στο Ελαφάκι με το πανό μας.

Καλούμε επίσης κάθε οριζόντια συλλογικότητα που αυτοπροσδιορίζεται ως αυτοδιαχειριζόμενη ή αμεσοδημοκρατική να στηρίξει στον τόπο και με τον τρόπο που η ίδια θα επιλέξει αυτήν την Παγκόσμια Μέρα Δράσης.

Η Ανοιχτή Οργανωτική Επιτροπή

Τέλος, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι όλο το πρόγραμμα του Διήμερου στη Νομική θα μεταδοθεί σε πραγματικό χρόνο από το ΟΜΝΙΑ TV.

πηγή : http://amesidimokratiaftodiaxirisi.blogspot.g


1 2 3

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ | ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

0

denplirono-arketa

«Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικωφ ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για την διατροφή μου.

Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες, όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (Πιάτσα Λορέτο του Μιλάνου).» Δημήτρης Χριστούλας, 2012

epistoli-cristoula

Η «ελπίδα» αποδείχτηκε κάλπικη. Οι «σωτήρες», εραστές της εξουσίας, γι΄αυτό υποταγμένοι στην ολιγαρχία. Οι Αυταπάτες έχουν τελειώσει. Ο αρμαγεδώνας των μνημονίων ατέλειωτος και μέχρι τελικής πτώσης κάθε κοινωνικού δικαιώματος και κοινωνικού κεκτημένου.

Εμείς όμως δεν τελειώσαμε. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νεολαίοι μαζί κι οι απόμαχοι της δουλειάς και της ζωής, δεν τελειώσαμε ακόμη. Δεν θα συνεχίσουμε άλλο να ζούμε σκλάβοι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τις ζωές μας στα χέρια των «δανειστών», των αρπακτικών που διαφεντεύουν τις τράπεζες και των τοκογλύφων της παγκόσμιας νέας τάξης του νέου καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού.

Λέμε όχι. Ως εδώ και κατεβαίνουμε στις πλατείες και τους δρόμους γιατί τώρα τα θέλουμε όλα! Όλα όσα μας ανήκουν! Καμία ειρήνη, καμία ανάθεση, κανένας συμβιβασμός, καμία υποχώρηση, κανένας συμψηφισμός.

Έχουμε πόλεμο τώρα. Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες.

Ξεκινάμε. Πλατεία Συντάγματος Κυριακή 15 Μάη (7.μ.μ.). Ή αυτοί ή εμείς!

πηγή : https://denplirono.wordpress.com/2016/05/11/ε...


1 2 3

15 MAH#ARKETA

0

arketa

Την Κυριακή 15/5, εκατοντάδες πόλεις στην Ευρώπη και όχι μόνο, θα κάνουν ανοιχτές συνελεύσεις στις πλατείες και άλλες πράξεις ακτιβισμού ή καλλιτεχνικά δρώμενα που έχουν ήδη αποφασιστεί, αφού σε πολλές πόλεις ήδη οι πλατείες γεμίζουν σιγά σιγά, σε μια προσπάθεια να γίνει όλη η Ευρώπη μια μεγάλη πλατεία. Κοινός στόχος η αντίσταση μέχρι την τελική νίκη, ενάντια στην παγκόσμια οικονομική δικτατορία που έχει καταλάβει όλες σχεδόν τις χώρες της Γης και στους συνεργάτες της σε κάθε χώρα.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να μην συμμετέχει σ' αυτό. Δεν γίνεται να μην συμμετέχει. Πρέπει να μπει δυναμικά στον αγώνα αφού είναι η χώρα που έχει ματώσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη. Είναι μεγάλη ντροπή απέναντι στην ιστορία της πρώτα από όλα, αν δεν μπει τελικά. Όλοι στις πλατείες στις 15/5.
‪#‎ΑΡΚΕΤΑ‬ ‪#‎NuitDebout‬ ‪#‎GlobalDebout‬ ‪#‎15M‬ ‪#‎StopTTIP‬ ‪#‎ΟΧΙ‬
https://twitter.com/GlobalDebout/status/728983449349050368

Το μνημονιακό νομοσχέδιο μπορεί να ψηφίστηκε, αλλά οι αγώνες και πάλι τώρα αρχίζουν για να εμποδιστεί η εφαρμογή τους, και επιτέλους να πάρουμε τις τύχες μας, στα δικά μας χέρια…..

Την Κυριακή 15 Μαϊου, και στα πλαίσια του παγκόσμιου καλέσματος των άγρυπνων #‎GLOBAL_DEBAOUT, στην Ελλάδα φωνάζουμε στις πλατείες της χώρας #ΑΡΚΕΤΑ

Φωνάζουμε #APKETA στα Μνημόνια της εξαθλίωσης της υποτέλειας και της φτωχοποίησης.
Φωνάζουμε #APKETA σε νέους και παλαιούς μνημονιακούς που προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.
Φωνάζουμε #APKETA στην καταστροφή του κοινωνικού κράτους το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στη φοροεπιδρομή, στις κατασχέσεις, στην ανέχεια και την υποδούλωση.
Φωνάζουμε #APKETA στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Φωνάζουμε #APKETA στην καταστροφή της ζωής μας…

Μέχρι τώρα, σε 21 πόλεις της χώρας υπάρχουν καλέσματα, όπως μπορείτε να δείτε ΕΔΩ….

Ειδικά για την Αθήνα, και το Σύνταγμα την Κυριακή 15 Μαίου, #ΑΡΚΕΤΑ θα φωνάξουν οι καλλιτέχνες που λόγω καταστολής δεν πρόλαβαν να κάνουν την συναυλία τους χθες στο Σύνταγμα.

Στο ¨Συνταγμα και στις υπόλοιπες πλατείες θα κάνουμε Συνελεύσεις, θα απολαύσουμε κάθε μορφή Τέχνης και θα οργανωθούμε για να αντιμετωπίσουμε την μνημονιακή λαίλαπα που μας εξαπέλυσαν χθες….

Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2016/05/15_9.html#ixzz48Mpkxixi

πηγή : https://denplirono.wordpress.com/2016/05/11/1...