Κυριακή 15 Μαίου 2016 στις 17.30

Δομή Αγγλικής Λογοτεχνίας

Στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο της Βίλας Ζωγράφου

Μελετώντας λογοτέχνες και λογοτέχνιδες αγγλικής γλώσσας, γίνεται προσπάθεια συλλογικού και πολυεπίπεδου μαθήματος/λογοτεχνικής ανάλυσης, από άλλη οπτική εκμάθησης/συντήρησης αγγλικών που καταργεί και αποδομεί το σύστημα που επικρατεί σε σχολεία και φροντιστήρια. Σκοπός του μαθήματος είναι η πραγματική και ουσιώδης επαφή με την αγγλική γλώσσα χωρίς νόρμες και περιορισμούς, όπως επίσης και η ανάλυση λογοτεχνικών κειμένων συλλογικά και δημιουργικά.

Τα έργα που θα μελετηθόυν θα αποφασίζονται συλλογικά από εκείνους/εκείνες που θα συμμετέχουν. Το επίπεδο εκείνων που συμμετέχουν δε χρειάζεται να είναι ορισμένου επιπέδου. Αρκεί το ενδιαφέρον για την Αγγλική γλώσσα και λογοτεχνία.

Οι καταπιεστικές, ανούσιες και αναποτελεσματικές μέθοδοι που εφαρμόζονται σε όλους τους «εκπαιδευτικούς» χώρους έχουν οδηγήσει σε μαζική αποστροφή της Αγγλικής γλώσσας και σύνδεσής της με καθαρά χρηστικούς σκοπούς.

Μέσω της δομής θα γίνει προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της εκμάθησης και επαφής με την Αγγλική γλώσσα και ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων θα διαμορφωθούν και οι μέθοδοι καθώς και οι σκοποί της μελέτης.

Η δομή θα στεγάζεται στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο της Βίλας Ζωγράφου

Η πρώτη συνέλευση για τη συγκρότηση της δομής θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15/5 ώρα 17.30.

πηγή : http://villazografou.espivblogs.net/events/ev
πηγή : email που λάβαμε στις 11 Μάιος 12h