τι; : συνέλευση θεματική : εργασία

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009 στις 18.00

Συγκρότηση πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους απολυμένους

Ανακοίνωση

Μετά από κάλεσμα που έγινε από τους απολυμένους εργαζόμενους στη «ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» και την Ανοιχτή Συνέλευση Εργαζομένων - Ανέργων, 50 συνάδελφοι από διάφορους κλάδους, σωματεία και εργατικές συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της εταιρείας για να διαμαρτυρηθούν για τις απολύσεις που έχουν γίνει και να απαιτήσουν την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Εκτός των προκηρύξεων που μοιράζονταν, των ανακοινώσεων που γίνονταν από τη ντουντούκα και του πανό που ανοίχτηκε, ζητήθηκε να υπάρξει συνάντηση των υπευθύνων της εταιρίας με τους απολυμένους και τους συνδικαλιστές που βρίσκονταν εκεί.

Υπήρξε προκλητική άρνηση της εργοδοσίας να δεχθεί την αντιπροσωπεία, «παρά μόνο 3 άτομα» (4 ήταν οι απολυμένες που βρίσκονταν στη συγκέντρωση). Η εταιρεία είχε καλέσει 3 «φουσκωτούς» (πιθανά μπράβους νυχτερινών κέντρων) για να «περιφρουρηθεί» από τη διαμαρτυρία.

Ο διευθυντής Χατζηγεωργίου, στην αρχή ήθελε να δεχτεί μόνο τις απολυμένες, μετά δε δέχονταν κανέναν γιατί όπως είπε, «εσείς είστε πολλοί και εγώ μόνο ένας». Οι συγκεντρωμένοι ύστερα από το σχετικό «σπρώξιμο με χέρια και πόδια», με τους μπράβους της εργοδοσίας, μπήκαν όλοι μέσα στο κτίριο της «ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.». Αμέσως κατέφθασαν 4 περιπολικά της αστυνομίας.

Η συνάντηση με τον διευθυντή πραγματοποιήθηκε τελικά, υπαίθρια και δημόσια, μπροστά στην είσοδο του τυπογραφείου, μπροστά στο θυρωρείο. Ο διευθυντής Χατζηγεωργίου και η προσωπάρχισσα Μακρή (η οποία ήταν αρκετά προκλητική) τα άκουσαν χύμα και τσουβαλάτα από τις απολυμένες. («Μας πετάξατε σα σκουπίδια έξω από τη δουλειά, χωρίς να νοιαστείτε για το ότι έχουμε οικογένειες να ζήσουμε»...). Ο διευθυντής παραδέχτηκε δημόσια πως έχουν γίνει δεκάδες απολύσεις και πως αυτός «έχει ήσυχη τη συνείδησή του γιατί έχει να νοιαστεί για το καλό 160 ανθρώπων».Η συνάντηση όπως ήταν αναμενόμενο δεν έβγαλε τίποτα θετικό.

Με το τέλος της διαμαρτυρίας αποφασίστηκε επί τόπου να πραγματοποιηθεί, την επόμενη Πέμπτη 26/11 στις 5.30 μ.μ., νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της εταιρείας «ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» (Γ. Αβέρωφ 26-28, κοντά στο σταθμό του Περισσού).

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ μέχρι να υποχρεωθεί η εταιρεία να πάρει πίσω τις απολύσεις.

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - ΑΝΕΡΓΩΝ και οι ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ από τη «ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» καλούν την Τρίτη 24/11 σύσκεψη για τη συγκρότηση μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους απολυμένους. Η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής (Μεσολογγίου & Λόντου 6 Εξάρχεια, β' όροφος) στις 6.00 μ.μ.

Διοργάνωση: Οι απολυμένοι από τη ΝΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...