Παρασκευή 13 Μαίου 2016 στις 18.00

Αντιφασιστική οργανωτική σύσκεψη ενάντια στο φεστιβάλ της χρυσής αυγής

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΗ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ

Την Τετάρτη 11 Μαΐου συνεχίστηκε η αντιφασιστική σύσκεψη στο γραφεία του συνδικάτου ΟΑΣΑ όπου και παραβρέθηκαν η Αναρχική Συλλογικότητα για τη Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση (ΑΣΜΠΑ), το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ), το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μ-λ (ΚΚΕ μλ), η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ), Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος εφ. Σπάρτακος (ΟΚΔΕ Σπάρτακος) καθώς και αγωνιστές από διαφορετικές γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά. Παράλληλα έχουν αρχίσει να βγαίνουν μαζικά ψηφίσματα καταδίκης από σχήματα και συλλόγους νεολαίας. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη Contra Rossa και ΑΡΕΝ από το ΠΑΠΕΙ, το σύλλογο Πληροφορικής στο ΕΜΠ και καθημερινά εμπλουτίζονται και από άλλα.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε ο χώρος που προσπαθεί να μολύνει η Χρυσή Αυγή με τα φασιστικά βοθρολύματα της, είναι το παλιό πάρκο Χωροφυλακής , ο ιστορικός χώρος όπου το μετεμφυλιακό ακροδεξιό κράτος εκτέλεσε τον Μπελογιάννη και άλλους 3 κομμουνιστές αγωνιστές το 1952. Το πάρκο είναι ένας χώρος που κάθεται βαριά στο στομάχι των ναζιστών μιας και βρίσκεται στα 100 μέτρα από τα γραφεία τους και ήδη από πέρυσι προσπάθησαν να το μαγαρίσουν με σβάστικες.

Υπήρξε ομόθυμος πολιτικός προσανατολισμός για την ακύρωση αυτής της φασιστικός πρόκλησης. Αναγνωρίστηκε μεν η πολιτική αδυναμία της Χρυσής Αυγής που φτιάχνει μια καρικατούρα «φεστιβάλ» προπαγανδισμένη μόνο δύο με στόχους σαφώς εσωτερικής κατανάλωσης, αλλά αυτή είναι η μια φωτογραφική εικόνα της πραγματικότητας. Η άλλη είναι πως με μικρά βήματα προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν και αυτό το κάνουν με συμβολικές δράσεις. Η σκύλευση του ιστορικού μνημείου του ταξικού κινήματος, το μνημείο Μπελογιάννη, πρέπει να αποτραπεί. Οι φασίστες πρέπει να κλειστούν βαθειά μέσα στις γιάφκες τους, μέχρι να τις κλείσουμε κι αυτές.

Η εκχώρηση δημόσιου χώρου και μάλιστα με την ιστορικότητα του Παλιού Πάρκου Χωροφυλακής εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων του Καμίνη είναι άλλη μια απόδειξη των οργανωτικών συνδέσεων του κράτους και του «δημοκρατικού τόξου» με τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Είναι πάνω στην ίδια γραμμή με το δικαστικό κύκλωμα που απονευρώνει τη δίκη της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την αγαστή συνεργασία μπάτσων - Ταγμάτων Εφόδου που επιτέθηκαν τον περασμένο μήνα στους αντιφασιστές στον Πειραιά.

Η σύσκεψη αποφάσισε να κινηθεί στην κατεύθυνση οργάνωσης αντιφασιστικής συγκέντρωση υπεράσπισης ιστορικής μνήμης στις 5μμ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας & Κηφισίας και Πορεία προς το Μνημείο Χωροφυλακής για την υπεράσπιση του μνημείου Μπελογιάννηκαι να αποτρέψουμε τη βεβήλωση του, ακυρώνοντας τη ναζιστική φιέστα.

Καλούμε κάθε πολιτική ή κοινωνική οργάνωση της εργατικής τάξης και της νεολαίας να συνταχτεί αποφασιστικά σε αυτή την κινητοποίηση. Φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και σχήματα, καταλήψεις στέγης για πρόσφυγες αλλά και κάθε νεολαίος & εργάτης, κάθε αγωνιστής του κινήματος πρέπει να συμπαραταχτεί σε αυτή αλλά και σε όλες τις επερχόμενες δράσεις που θα σπρώξουν βαθύτερα τους φασιστές στους υπονόμους της ιστορίας.

Προχωράμε σε οργανωτική σύσκεψη συλλογικοτήτων αλλά και μεμονωμένων αγωνιστών στο κατειλημμένο κτίριο Γκίνη την Παρασκευή 13 Μάη 6μμ για να οριστικοποιήσουμε το σχεδιασμό. Παράλληλα θα βάλουμε και τις πρώτες σκέψεις και δράσεις ώστε να ακυρώσουμε και την επερχόμενη συνδιάσκεψη των τσιρακιών της εργοδοσίας που ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Χρυσή Αυγή την Κυριακή 22 Μάη.

Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία (Ε.Α.Σ.) ΕΘΕΛ - ΟΑΣΑ

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.)

πηγή : http://wp.me/p4Hkto-Gl
πηγή : email που λάβαμε στις 12 Μάιος 12h