Σάββατο 14 Μαίου 2016 στις 17.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Παρέμβαση στο Δημαρχείο Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά ενάντια στην βεβήλωση της ιστορίας από τον δήμαρχο Αθηνών Καμίνη, έγινε από οργανώσεις και συλλογικότητες που συμμετέχουν στην αντιφασιστική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της γιορτής μίσους των φασιστών και την υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης.

Η σύσκεψη συνεχίζεται την Παρασκευή 13 Μαϊου στις 6μμ, στο Γκίνη στο Πολυτεχνείο.

Η Χρυσή Αυγή έχει ανακοινώσει για το Σάββατο 14 Μαΐου μία εορτή νεολαίας στην ουσία μία εκδήλωση μίσους όπως κάθε άλλη εκδήλωση αυτής της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης.

Ο χώρος που προσπαθεί να μολύνει η Χρυσή Αυγή με το φασιστικό υβρεολόγιο της είναι το παλιό πάρκο Χωροφυλακής, ο ιστορικός χώρος όπου το μετεμφυλιακό ακροδεξιό κράτος εκτέλεσε τον Μπελογιάννη και άλλους 3 κομμουνιστές αγωνιστές το 1952. Το πάρκο το μνημείο είναι ένας χώρος που κάθεται βαριά στο στομάχι των ναζιστών μιας και βρίσκεται στα 100 μέτρα από τα γραφεία τους και ήδη από πέρυσι προσπάθησαν να το μαγαρίσουν με σβάστικες.

Η εκχώρηση δημόσιου χώρου και μάλιστα με την ιστορικότητα του Παλιού Πάρκου Χωροφυλακής εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων του Καμίνη είναι άλλη μια απόδειξη των οργανωτικών συνδέσεων του κράτους και του «δημοκρατικού τόξου» με τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Είναι πάνω στην ίδια γραμμή με το δικαστικό κύκλωμα που απονευρώνει τη δίκη της Χρυσής Αυγής, βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την αγαστή συνεργασία μπάτσων - Ταγμάτων Εφόδου που επιτέθηκαν τον περασμένο μήνα στους αντιφασιστές στον Πειραιά. Ο Δήμος Αθηναίων συντάσσεται με την φασιστική οργάνωση παρέχοντας της ένα ιστορικό χώρο για να μαζευτούν οι υπόδικοι εγκληματίες και δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής.

Υπάρχει ομόθυμος πολιτικός προσανατολισμός οργανώσεων και συλλογικοτήτων για την ακύρωση αυτής της φασιστικής πρόκλησης. Η σκύλευση του ιστορικού μνημείου του ελληνικού κινήματος, το μνημείο Μπελογιάννη, πρέπει να αποτραπεί. Οι φασίστες πρέπει να κλειστούν βαθιά μέσα στις γιάφκες τους.

Αυτό που ο Δήμος Αθηναίων βεβηλώνει θα αναλάβουμε να το περιφρουρήσουμε. Το Σάββατο θα υπερασπιστούμε την ιστορία και την μνήμη του εργατικού κινήματος και του λαού. Φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και σχήματα, καταλήψεις στέγης για πρόσφυγες αλλά και κάθε νεολαίος & εργάτης, κάθε αγωνιστής του κινήματος πρέπει να συμπαραταχτεί σε αυτή αλλά και σε όλες τις επερχόμενες δράσεις που θα σπρώξουν βαθύτερα τους φασιστές στους υπονόμους της ιστορίας.

Υπερασπίζουμε την ιστορική μνήμη

Το Σάββατο 14 Μαΐου όλοι στους δρόμους

Συγκέντρωση στις 17:00, Λεωφόρος Αλεξάνδρας & Κηφισίας

Πορεία προς το Μνημείο Χωροφυλακής για την υπεράσπιση του μνημείου Μπελογιάννη

πηγή : https://ormantifa.wordpress.com/2016/05/13/%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%B5%CE%B2%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF/


1 2 3 4 5 6

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 14/5, 17.00 Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Η Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών καλεί σε αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 14/5 ώρα 17.00, στη συμβολή Λεωφόρου Αλεξάνδρας με Κηφισίας, στους Αμπελόκηπους.

Να κατεβούμε αντιφασιστικά στους δρόμους του αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις.

Να αναχαιτίσουμε την φασιστική δράση όπου αυτή εμφανίζεται.

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Συ.Κα.Προ.

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1559021/


1 2 3 4 5 6


Η ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, συνεχίζει να προκαλεί!
Αυτή τη φορά με την οργάνωση Φεστιβάλ Νεολαίας το ερχόμενο Σάββατο, στο Αλσος Χωροφυλακής, με τις ευλογίες του Δήμου Αθηναίων, που έδωσε τη σχετική άδεια! Είναι απαράδεκτο όταν πριν λίγες μέρες τα τάγματα εφόδου των ναζί εμφανίστηκαν ξανά στον Πειραιά και με την κάλυψη της αστυνομίας επιτέθηκαν σε μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και εκπροσώπους του τύπου, να τους χορηγείται άδεια να οργανώσουν ένα Φεστιβάλ Μίσους, το πρώτο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013. Καλούμε τον Δήμο Αθηναίων και προσωπικά τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη που είναι και μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της XA, να ανακαλέσει την άδεια χρήσης του Αλσους της Χωροφυλακής.
Ζητάμε κανένας φορέας να μην δώσει άδεια στους υπόδικους, ναζί να οργανώσουν σε δημόσιο χώρο εκδηλώσεις που προάγουν το ρατσιστικό μίσος, τον φασισμό και το ναζισμό.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας-Πειραιά

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2016/05/14-5.html


1 2 3 4 5 6

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ, 14 ΜΑΗ, 5ΜΜ, Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Όχι στη νεοναζιστική φιέστα μίσους της Χρυσής Αυγής

kaminis xa festivalΚΕΕΡΦΑ - ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ, 14 ΜΑΗ, 5ΜΜ, Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Όχι στη νεοναζιστική φιέστα μίσους της Χρυσής Αυγής
Καταδίκη των δολοφόνων νεοναζί

Ο Καμίνης υποδέχτηκε με τα ΜΑΤ την αντιφασιστική διαμαρτυρία, εργαζόμενων και φοιτητών, για την άδεια του αίσχους που χορήγησε στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση φιέστας στο πάρκο Χωροφυλακής, κλείνοντας τις υπηρεσίες για πάνω από μιάμιση ώρα!
Συνεχίζει τον αυταρχικό κατήφορο προσβάλλοντας τις αντιφασιστικές ευαισθησίες του κόσμου. Δεν επέτρεψαν την είσοδο αντιπροσωπείας για να αναπτύξει τις απόψεις της.
Ακολουθεί το κείμενο-διάβημα της Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας:
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Καμία διευκόλυνση από τον Δήμο Αθήνας στην ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής για το φεστιβάλ μίσους

Αποτελεί πρόκληση η παροχή διευκολύνσεων από το Δήμο της Αθήνας για την πραγματοποίηση φιέστας μίσους των νεοναζί στο Πάρκο Χωροφυλακής. Είναι σκάνδαλο να τους δίνεται άδεια για την πραγματοποίηση σύναξης μίσους στο χώρο όπου βρίσκεται μνημείο του Μπελογιάννη, το οποίο βανδάλισαν με ναζιστικά σύμβολα οι χρυσαυγίτες.

Καμία ανοχή στις προσπάθειες της Χρυσής Αυγής να πλασαριστεί ξανά η ναζιστική συμμορία των ταγμάτων εφόδου ως «νόμιμο αντιμνημονιακό κόμμα». Οι ναζί και οι χρυσαυγίτες απόγονοι τους έχασαν το τεκμήριο της αθωότητας στο Άουσβιτς και το Νταχάου, στις μαρτυρικές πόλεις όπου έκαψαν ζωντανούς χιλιάδες και ισοπέδωσαν χωριά και πόλεις όπως το Δίστομο, τα Καλάβρυτα, το Χορτιάτη, το Κοντομαρί, την Καισαριανή, την Κοκκινιά.
Δεν υπάρχει ουδέτερη στάση. Τα εγκλήματα που διέπραξε η Χρυσή Αυγή δεν ήταν ενέργειες μεμονωμένων ατόμων- μελών της αλλά σχεδιασμένες επιθέσεις από ειδικό παραστρατιωτικό σώμα ταγμάτων εφόδου που υπάκουε σε εντολές του φύρερ Μιχαλολιάκου και των πυρηναρχών. Είναι ναζί φονιάδες όχι απλά θερμοκέφαλοι εγκληματίες!

Η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής εκμεταλλευόμενη την ανοχή της κυβέρνησης και την προστασία - συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τον εγκληματικό της χαρακτήρα, στον Πειραιά, στις 8 Απρίλη, με τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της και των κρανοφόρων τους με σιδερόβεργα σε δημοσιογράφο.

Αυτές τις μέρες συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την πραγματοποίηση του μεγάλου πογκρόμ των χρυσαυγιτών, τον Μάη του 2011, με ένα νεκρό και εκατοντάδες μαχαιρωμένους, που αποτελεί την πιο εμβληματική στιγμή της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες: πραγματοποιήθηκε δημόσια, στο φως της ημέρας, στο κέντρο της πρωτεύουσας, από πλήθος ατόμων, με την παρουσία αστυνομικών οργάνων, σε βάρος διερχόμενων αλλοδαπών πολιτών (εφαρμογή της εντολής "Ό,τι κινείται σφάζεται"), με μόνο κριτήριο την εξωτερική τους εμφάνιση και συγκεκριμένα το χρώμα τους.

Η θέση των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, των οργανωτών των δολοφονικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου κατά των Αιγυπτίων ψαράδων και των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα κατά εκατοντάδων ανθρώπων, μεταναστών, συνδικαλιστών, γυναικών, ομοφυλόφιλων, Ρομά, μουσουλμάνων και εβραίων, είναι στη φυλακή για πάντα.

Η απόφαση του Δήμου Αθήνας αφήνει περιθώρια στους νεοναζί να παίζουν παιχνίδια τώρα που επιχειρούν να σηκώσουν κεφάλι, χύνοντας ρατσιστικό δηλητήριο κατά των κατατρεγμένων προσφύγων. Ο αγώνας για να μην επανανομιμοποιηθούν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, είναι καθοριστικής σημασίας για όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, για όλο τον κόσμο που παλεύει για μια καλύτερη κοινωνία, χωρίς μνημόνια που σπέρνουν τη φτώχεια, χωρίς φράχτες που πνίγουν γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο.

Καλούμε τον Δήμαρχο Καμίνη να πάρει πίσω την απόφαση του που προσβάλει τα δημοκρατικά αισθήματα όλων.
Καλούμε σε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα αυτό. Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους και τις δημοτικές παρατάξεις να μην επιτρέψουν την κάλυψη φασιστικών εκδηλώσεων από Δήμο Αθηναίων.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες να καταδικάσουν την φασιστική πρόκληση και να απαιτήσουν από το Δήμαρχο Καμίνη να μην δώσει καμία διευκόλυνση στην ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

ΚΕΕΡΦΑ

πηγή: https://keerfablog.wordpress.com/2016/05/13/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF-14-%CE%BC/


1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία το Σάββατο 14 Μάη, 5μμ στη συμβολή Λ.Αλεξάνδρας & Κηφισίας

ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑ

ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ Ο ΚΑΜΙΝΗΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΜΙΣΟΥΣ!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλει την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων Καμίνη να δώσει άδεια παραχώρησης του "παλιού πάρκου Χωροφυλακής" στη νεοναζιστική και υπόδικη εγκληματική οργάνωση "Χρυσή Αυγή" για να πραγματοποιήσει "φεστιβάλ μίσους".

Είναι τεράστια πρόκληση, για την συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Αθήνας, ο Δήμαρχος Καμίνης να διευκολύνει "τη σπορά των νικημένων του 1945" να πραγματοποιήσουν νεοναζιστική φιέστα μίσους, τις μέρες που συμπληρώνονται 71 χρόνια από το τέλος του Β ΠΠ και πέντε χρόνια από το μεγάλο πογκρόμ των χρυσαυγιτών με ένα νεκρό και εκατοντάδες μαχαιρωμένους μετανάστες και αντιφασίστες, στο χώρο που το 1952 το μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς εκτελέσε το Νίκο Μπελογιάννη μαζί με άλλους 3 κομμουνιστές και το μνημείο της θυσίας τους το βεβήλωσαν τα νεοναζιστικά σκουλήκια, με τον πλούσιο αρχηγό, των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ καταθέσεων, τους υποστηριχτές των εφοπλιστών στο Πέραμα και αλλού, των καναλαρχών και των αφεντικών.

Δεν θα ανεχτούμε τέτοιες προκλήσεις και από κανέναν. Είναι ντροπή για τον Καμίνη, που "καυχιέται" για την στάση του απέναντι στη Χρυσή Αυγή, να τους δίνει δημοτικό χώρο για φεστιβάλ.

Καλούμε τον Δήμαρχο Καμίνη να πάρει τώρα πίσω την απόφαση του.

Καλούμε τους δημοτικούς συμβούλους, παρατάξεις και τους εργαζόμενους στο Δήμο να μην επιτρέψουν την παραχώρηση δημοτικών χώρων σε φασιστικές εκδηλώσεις από το Δήμο Αθηναίων.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τις αντιφασιστικές - αντιρατσιστικές οργανώσεις και τα κόμματα της αριστεράς να καταδικάσουν την απόφαση του Καμίνη και από κοινού να απαιτήσουμε να την πάρει πίσω.

Ζητάμε να μετονομαστεί το "Παλιό Πάρκο Χωροφυλακής" σε "Πάρκο αντιφασιστικού αγώνα - Νίκος Μπελογιάννης".

Αυτή η πόλη ανήκει στο λαό της στους ντόπιους και μετανάστες εργάτες και νεολαία και όχι στον κάθε Καμίνη. Δεν θα ανεχτούμε και ούτε θα αφήσουμε τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση και τους υπόδικους νεοναζί εγκληματίες να οργανώνουν "φεστιβάλ" στο μνημείο του Μπελογιάννη και των συντρόφων του. Αν οι Χρυσαυγίτες θέλουν να κάνουν φεστιβάλ υπάρχουν άλλοι χώροι που τους χωράνε όλους: οι φυλακές. Εκεί είναι η θέση τους. Για πάντα.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/3851


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση "Ούτε σπιθαμή χώρου στο φεστιβάλ μίσους των νεοναζί! Καμία ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας!"

Ενάντια στην παραχώρηση οποιουδήποτε χώρου για τη διενέργεια του φεστιβάλ μίσους των νεοναζί, συγκέντρωση Σάββατο 14/5/16, 17:00, Αλεξάνδρας και Βασ. Σοφίας

EEK

πηγή: http://eek.gr/index.php/oldermags/eventdetail/2869/151/athina-sygkentrosi-oyte-spithami-xorou-sto-festival-misous-ton-neonazi-kamia-eleftheria-stous-exthroys-tis-eleftherias