Κυριακή 22 Μαίου 2016 στις 10.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Προσυγκέντρωση για την πορεία προς το κέντρο κράτησης στη Ξάνθη

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μάιος 12h


1 2 3 4

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ SANAA TALEB

ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ/ΕΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ

Η υπόθεση της Sanaa Taleb είναι μία από τις χιλιάδες μεταναστών και μεταναστριών που βιώνουν την «ελληνική φιλοξενία», με μία μόνο διαφορά: ότι εκείνη αντιστάθηκε. Τον Απρίλη του 2015, μετά από 5 χρόνια διαμονής στην Ελλάδα, η Sanaa Taleb -μετανάστρια από το Μαρόκο- συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Αφού παρέρχεται το εξάμηνο της κράτησης της στο Κέντρο Κράτησης γυναικών Ελληνικού, ενημερώνεται ότι θα «φιλοξενηθεί» άλλους 3.

Τόσο η Sanaa όσο και άλλες συγκρατούμενες της στις 31/10 έχουν την πρόθεση να ξεκινήσουν αποχή συσσιτίου. Η απάντηση των αρχών ήταν άμεση: η απέλαση πρώην συγκρατούμενων τους, οι οποίες και ξυλοκοπήθηκαν, και η απαίτηση να δηλωθούν ονομαστικά οι κρατούμενες που συμμετέχουν στην αποχή συσσιτίου, υπονοώντας σαφώς ότι όσες υπογράψουν θα έχουν την ίδια τύχη, κατάφερε να τρομοκρατήσει τις υπόλοιπες μετανάστριες αφήνοντας την Sanaa και μία ακόμα μετανάστρια, η οποία όμως επίσης διέκοψε μετά από 2 μέρες αφήνοντας την τη μοναδική που συνεχίζει. Στις 5 Νοέμβρη, ανακοινώθηκε στη Sanaa ότι θα απελευθερωθεί. Αντ' αυτού, μεταφέρθηκε στη Πέτρου Ράλλη ώστε να την απελάσουν βίαια και με συνοπτικές διαδικασίες. Η αντίσταση της στην βίαιη απέλαση οδηγεί αφενός στο ξυλοδαρμό της από τους ανθρωποφύλακες και αφετέρου σε κατηγορίες για φθορά περιπολικού, απείθεια κ.α. Η ίδια η δίωξη αποτελεί ορόσημο, καθώς είναι η πρώτη φορά που η άρνηση κάποιου να απελαθεί χωρίς πολλά-πολλά θεωρείται… απείθεια. Παράλληλα, παρά την επιμονή της Sanaa να καταγγείλει τις συνθήκες απέλασής της, οι μπάτσοι… απλά αρνήθηκαν να πάρουν έγγραφη κατάθεση. Την επόμενη μέρα, συνεχίζοντας τις τρομοκρατικές πρακτικές, προσπάθησαν να της πάρουν κατάθεση χωρίς να βρίσκεται εκεί ο δικηγόρος της (κατάθεση, την οποία η ίδια αρνήθηκε να υπογράψει). Αλλά δεν σταμάτησαν εκεί… Οι δεσμοφύλακες ως «μάρτυρες κατηγορίας» έδωσαν καταθέσεις όπου αναπαρήγαγαν συνομιλίες που η Sanaa υποτίθεται ότι είχε με τον δικηγόρο της, παραβιάζοντας για χιλιοστή φορά κάθε έννοια νομικής προστασίας του κατηγορουμένου.

Ακολούθησε η επιστροφή της στο Ελληνικό (6/11) και από εκεί η μεταφορά της στο Δαφνί. Παρά το ότι οι ψυχίατροι συνιστούν την άμεση αποφυλάκιση της, καθώς η γυναίκα βρίσκεται σε άσχημη ψυχική κατάσταση, η Πέτρου Ράλλη αγνοεί την ιατρική πλέον γνωμάτευση και απορρίπτει το αίτημα αποφυλάκισης. Η εκ νέου αίτηση στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, εξετάζεται στις 9/12, το οποίο όμως δεν έχει εκδώσει ακόμα την απόφαση. Παράλληλα, το δικαστήριο της Sanaa για τις κατηγορίες που της φόρτωσαν όταν εκείνη αρνήθηκε να δεχθεί την απέλαση της, έχει πάρει 2 αναβολές.

Στις 8 Ιανουαρίου η κράτηση της Sanaa παρατάθηκε για ακόμα 3 μήνες με τη δικαιολογία ότι «εκκρεμεί η απέλαση της», παρότι η αίτηση της για άσυλο δεν έχει καν εξεταστεί.

Τελικά η μετανάστρια αγωνίστρια Sanaa Taleb αφέθηκε ελεύθερη στις 27 Απρίλη 2016, μετά από ένα χρόνο στο κολαστήριο του Ελληνικού.

Η ιστορία της Sanaa είναι μία ψηφίδα σε ένα μωσαϊκό τσαλαπατήματος κάθε πτυχής της υπόστασης των μεταναστών. Η εξουσία, που από τα γεννοφάσκια της αδιαφορεί για την ανθρώπινη ζωή κι ευτελίζει την αξιοπρέπεια, βγάζει τη μάσκα της δημοκρατίας και αποκαλύπτει το τέρας του φασισμού. Αυτό το ίδιο τέρας που, απογυμνωμένο εκφράζεται μέσω των ναζί-σκουληκιών της Χρυσής Αυγής, ενσαρκώνεται πλέον ως καθημερινή πρακτική των κρατικών μηχανισμών. Ενσαρκώνεται στην Μυτιλήνη, την Κω, τη Λέρο, τη Σάμο, στην Ειδομένη, στα στρατόπεδα των Διαβατών, του Χέρσου, της Νέας Καβάλας, του Ωραιοκάστρου και πάνω από όλα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στο Παρανέστι, στην Ξάνθη, στο Ελληνικό. Ενσαρκώνεται πιο ωμά και χυδαία από οπουδήποτε αλλού στις φασιστικές -δεν σηκώνει πάντα τη σβάστικα ο φασισμός- πρωτοβουλίες "κατοίκων".

Για εμάς όμως, τους εργάτες ανεξαρτήτως εθνικότητας, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, τα θύματα του πολέμου και της φτώχειας, δεν είναι αντικείμενο διαχείρισης κρατικών μηχανισμών και οικονομικών ελίτ. Δεν ανεχόμαστε η ανθρώπινη ζωή να εξαρτάται από αποφάσεις των διακρατικών οργανισμών, όπως η ΕΕ και η frontex, των εθνικών κρατών, και των αναγκών της οικονομίας.

Από τους δήμιους της εξουσίας, από τους υμνητές του θανάτου, δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Αυτό που προτάσσουμε είναι ο μαζικός αγώνας για την ανατροπή τους και την ανατροπή όλου του πολιτικοοικονομικού συστήματος που γεννά ιεραρχίες, που εντείνει την εκμετάλλευση και που σε καιρούς κρίσης επιστρατεύει ως πολιτική πρακτική την κατάσταση εξαίρεσης και τον φασισμό.

Απέναντι σε κάθε εξουσία, εμείς απαντάμε τώρα και πάντα με ταξική αλληλεγγύη. Οι ταλαιπωρημένοι, οι ξυπόλητοι της εποχής μας, οι κυνηγημένοι εξαιτίας των πολέμων και των διώξεων κάθε εξουσίας και κάθε κράτους, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, βρίσκονται στην καρδιά της αλληλεγγύης μας. Είναι ταξικά αδέρφια μας, το πιο υποτιμημένο, κακοπληρωμένο και επισφαλές μέρος της τάξης μας, βορά στα δόντια κάθε μικρού και μεγάλου αφεντικού. Είναι καθήκον μας να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και την ελεύθερη μετακίνηση όλων των εργατών, σβήνοντας τις συνοριακές γραμμές που οι εξουσίες χάραξαν για τους υπηκόους τους αλλά όχι για τα εμπορεύματα των αφεντικών και απαιτώντας άμεση νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών.

Πάντα στο πλευρό των αδύναμων, των καταπιεσμένων, των ξεριζωμένων αυτού του κόσμου, ανεξαρτήτως χρώματος και θρησκείας, ντόπιοι και «ξένοι», μετανάστες του χτες, μετανάστες του σήμερα και του αύριο ενώνουμε τα χέρια, υψώνουμε τις γροθιές μας.

ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ/ ΕΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΤΟΥΣ ΦΡΑΧΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ

ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ!

- Κυριακή 22/5,

Συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο κράτησης μεταναστών της Ξάνθης, αναχώρηση στις 10:00, άγαλμα Βενιζέλου

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_exthess@hoextmail.coexm

www.libertasalonica.wordpress.com

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Μάιος 13h


1 2 3 4

Η αντιµεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους µπορεί να αλλάζει (όλο και συχνότερα) ρητορική, µεθόδους και τρόπους διαχείρισης των µεταναστριών, ο ρόλος της όµως µένει απαράλλαχτος και είναι: η γενικότερη υποτίµηση και πειθάρχηση του εργατικού δυναµικού που λέγεται µετανάστες, ώστε αυτό να είναι παραγωγικό, φτηνό και ελεγχόµενο. Ταυτόχρονα, δεν παραλείπει να επικαλείται την «προσφυγική κρίση» ως διαπραγµατευτικό χαρτί, στα πλαίσια του διακρατικού ανταγωνισµού.

Τα σύνορα, η καταγραφή, οι απελάσεις, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα "ανοιχτά" κέντρα κράτησης, τα hot spot, οι καταυλισµοί κοντά στα σύνορα, καθώς και ο ρόλος των µ.κ.ο. μέσα σ' αυτά, αποτελούν το παζλ που συνθέτει µια ενιαία πολιτική εναντίον των µεταναστριών. Και αν κάθε κοµµάτι αυτού του παζλ επιδρά µε διαφορετική ένταση πάνω στα σώµατά τους, αυτό συµβαίνει γιατί ο επιπλέον κατακερµατισµός/διαχωρισµός µεταξύ των µεταναστών είναι αναγκαίος για την ευκολότερη διαχείρισή τους. Η φιλανθρωπία με τη σειρά της, μπορεί να έχει πολλές και διαφορετικές εκκινήσεις και σε πρώτο βαθμό να λύνει κάποιες υλικές ανάγκες. Δε βλέπει όμως τις αιτίες της μετανάστευσης καθώς δεν κάνει και καμία κριτική στην αντιμεταναστευτική πολιτική του ελληνικού κράτους. Συμβάλλει έτσι με τον τρόπο της στη δημιουργία της εικόνας του "Άλλου", διευκολύνοντας την πειθάρχηση και τον έλεγχο των μεταναστριών από κράτος και κεφάλαιο.

Η στροφή της αντιµεταναστευτικής πολιτικής προς µια πιο ανθρωπιστική ρητορική δεν απορρέει μόνο ως αποτέλεσµα των αναγκών του κεφαλαίου. Βλέποντας το κράτος κυρίως ως ένα µηχανισµό που θέλει να διατηρήσει την κοινωνική ειρήνη -µε τελικό σκοπό πάντα την µε-όσο-το-δυνατόν-καλύτερους-όρους συνέχιση της κερδοφορίας του κεφαλαίου- αντιλαµβανόµαστε πως η πολιτική που αυτό ασκεί εξαρτάται και από τις κινήσεις των από τα κάτω. Οι µετανάστριες δείχνουν ότι δεν αποδέχονται αµαχητί το ρόλο του µόνιµου θύµατος (όπως τις αντιµετωπίζει το µεγαλύτερο κοµµάτι της αριστεράς) και ότι διαθέτουν τόσο την δύναµη όσο και τη βούληση να αντιδρούν στον πόλεµο που στήνεται εναντίον τους. Είτε µε την ίδια τους την (µετα)κίνηση, είτε µέσα από τους αγώνες τους, αµφισβητούν διαρκώς τις εκάστοτε πολιτικές εναντίον τους.

Ένας τέτοιος αγώνας είναι και αυτός της Sanaa Taleb και των υπόλοιπων µεταναστριών στο κέντρο κράτησης στο ελληνικό. Η Sanaa, παρότι απελευθερώθηκε πρόσφατα µετά από ένα χρόνο εγκλεισµού, στις 31/5 δικάζεται γιατί αντιστάθηκε -και απέτρεψε- την απόπειρα απέλασής της. Στον αγώνα της ίδιας αλλά και όλων των υπόλοιπων µεταναστριών στο κέντρο κράτησης στο ελληνικό, καθώς και σε όλους τους αγώνες που δίνουν οι µετανάστες καθηµερινά, δεν µπορούµε παρά να είµαστε µαζί.

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ SANAA TALEB - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΧΑΡΤΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ/ΟΛΟΥΣ ΤΙΣ/ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ/ΕΣ

No lager - Θεσ/νίκη

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Μάιος 01h


1 2 3 4

Πρόγραμμα δράσεων Μαϊου ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

πηγή: https://www.facebook.com/katalipsistegismetanastonorfanotrofeio/