Πέμπτη 19 Μαίου 2016 στις 17.00

9 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Τον τελευταίο καιρό οι διεργασίες στον ακροδεξιό-φασιστικό χώρο γεννούν νέα μορφώματα που διεκδικούν να μπουν σφήνα ανάμεσα στην χρυσή αυγή και τη νέα δημοκρατία ώστε να μπορούν να παζαρέψουν ρόλους στο επόμενο διάστημα. Νέα μορφώματα που χτίζονται με τα γνωστά παλιά υλικά. Στρατόκαυλοι, χουντικοί, παπαδαριό μαζεύονται ξερνώντας υστερία φόβου και μίσους απέναντι σε μετανάστες, μουσουλμάνους, άθεους, ομοφυλόφιλους και λοιπούς εχθρούς του έθνους. Επίσης, αγαπημένη τους αφορμή για να προσπαθήσουν να βγουν στο δρόμο είναι οποιαδήποτε διαμαρτυρία απέναντι σε εγκλήματα που το Τουρκικό κράτος έχει διαπράξει.

Την Πέμπτη 19/5, ένα τέτοιο γκρουπούσκουλο με την επωνυμία "ιερός λόχος 2012" καλεί πορεία ενάντια στο μουσείο του Κεμάλ με αφορμή τη μέρα μνήμης της σφαγής των ποντίων από το Τουρκικό κράτος. Το θράσος τους μας διασκεδάζει μιας και οι δρόμοι της πόλης μας υπήρξαν πάντα ιδιαίτερα αφιλόξενοι για το δηλητήριο τους. Θα είμαστε εκεί να βάλουμε φραγμό στην όποια ιδέα τους πως θα παρελάσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και αν χρειαστεί να τους τη βγάλουμε μια και καλή από το κεφάλι.

ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΗ 17:00 Αγίου Δημητρίου με Παπαζώλη

Αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός

πηγή: http://pyranthos.org/2016/05/17/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική Συγκέντρωση | 19/5

Την Πέμπτη 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της σφαγής των Ποντίων, ο Ιερός Λόχος (που φέρει τον διασκεδαστικό υπότιτλο «έφεδροι και φίλοι ειδικών δυνάμεων») καλεί συγκέντρωση κατά του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ.

Το κάλεσμα αυτό θα βρει τους γνωστούς αποδέκτες: φασισταριά κάθε είδους και απόχρωσης, ρατσιστές και ισλαμοφοβικούς, ελληνόψυχους, επίδοξους τουρκοφάγους, φονταμενταλιστές χριστιανούς.

Όλοι αυτοί λοιπόν,
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

Σήμερα, πιο έντονα από ποτέ άλλοτε, ο αντιφασισμός γίνεται πράξη στο δρόμο.
Κανένας άλλος δε θα κάνει την δουλειά του εργατικού κινήματος αντί για αυτό.
Γιατί κανένας άλλος δε θέλει, αλλά ούτε και μπορεί.

Οι καταπιεσμένοι αυτού του κόσμου οφείλουμε να είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό, ενάντια στο μίσος για τη ζωή.
Γι αυτό και είναι οι αντιφασίστες και αντιφασίστριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, μετανάστες/τριες, lgbtqi+ άτομα, που θα σταθούμε απέναντι τους την Πέμπτη.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΥΜΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΤΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ ΤΟΝ ΠΑΤΟ
ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ,

στις 17.00, Αγίου Δημητρίου με Παπαζώλη

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

lib_thess@hotmail.com

http://www.libertasalonica.wordpress.com

πηγή : https://libertasalonica.wordpress.com/2016/05


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική Συγκέντρωση 19/5, 17.00 Παπαζώλη και Αγ. Δημητρίου

Για ακόμα μια φορά οι φασίστες του ιερού λόχου προσπαθούν να βγουν από τις τρύπες τους και να βρωμίσουν την κοινωνία με μίσος και μισαλλοδοξία.
Δεν έχουν υπολογίσει όμως πως και τώρα και πάντα ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ τόσο οι φασίστες όσο και αυτοί που εχθρεύονται την ελευθερία, αυτοί που αποτελούν στήριγμα του συστήματος, αυτοί που είναι με τα αφεντικά, αυτοί που μισούν την ανθρωπότητα.
Αντιδρούν τάχα στο να γίνει μουσείο το σπίτι του κεμάλ-τούρκικο προξενείο, χύνοντας το εθνικιστικό, φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο στην πόλη. Εμείς λέμε καμία σπιθαμή γης στους φασίστες, από όποια πλευρά των συνόρων κι αν προέρχονται. Οι καταπιεσμένοι, οι κατατρεγμένοι, οι «από κάτω» αυτού του κόσμου δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Προτάσσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών ενάντια στο φασιστικό σκοτάδι και την κοινή μοίρα εξαθλίωσης που τους επιφυλάσσει το κράτος και το κεφάλαιο.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 19/5 ΣΤΙΣ 17.00 ΠΑΠΑΖΩΛΗ ΚΑΙ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ.

Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο»

πηγή: https://maurokokkino1936.wordpress.com/2016/05/16/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-195-17-00-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%B6%CF%8E%CE%BB/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Θεσσαλονίκη-αντιφασιστική συγκέντρωση

Για άλλη μία μέρα οι φασίστες του ιερού λόχου θα επιχειρήσουν να απλώσουν τη μπόχα τους στους δρόμους της πόλης. Ούτε την Πέμπτη, ούτε και καμία άλλη μέρα δε θα αφήσουμε κανενός
είδους εθνικιστικό, πατριωτικό, χριστιανορθόδοξο σκουπίδι να κάνει εμφανή την παρουσία του. Κανένας χώρος σε φασιστικές, ρατσιστικές-ξενοφοβικές, σεξιστικές και ομοφοβικές ρητορίες. Φασιστοειδή κάθε μορφής θα σας τσακίζουμε. Ούτε μουσουλμάνοι, ούτε χριστιανοί, άθεοι, απάτριδες και αναρχικοί.


Αντιφασιστική συγκέντρωση Πέμπτη 19/5 στις 17.00 αγ. δημητρίου με παπαζώλη.

Έλληνες και ξένοι φασίστες κρεμασμένοι.


Αναρχική συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1559111/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 19/5, 17:00 ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΠΑΖΩΛΗ

Τα μιάσματα της πόλης επιχειρούν να προτάξουν για άλλη μια φορά δημοσίως τα φασιστικά, ρατσιστικά και ξενοφοβικά τους «ιδεώδη» - παραληρήματα καλώντας σε μία «αγωνιστική πορεία». Κάθε φορά με μια όλο και πιο παράλογη αφορμή που υποβαθμίζει τη νοημοσύνη (έχουμε ακούσει για την ισλαμοποίηση της χώρας, και τώρα για τον σφαγέα Κεμάλ) βρίσκουν την ευκαιρία να βγουν από τις τρύπες τους. Δε θα επιτρέψουμε στα ανθρωπόμορφα αυτά να μολύνουν την πόλη, τη σκέψη και τη ζωή μας.
ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΘΑΡΕΣ
ΟΧΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

Αυτόνομο Σχήμα Μαθητών «Αταξία»

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μάιος 23h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Την Πέμπτη 19 Μαΐου οι φασίστες του Ιερού Λόχου καλούν συγκέντρωση ενάντια στο μουσείο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Οι φασίστες, οι ναζιστές, οι ρατσιστές και οι εθνοπατριώτες θα βρουν κι εμάς μπροστά τους, για να καταλάβουν καλά πως δεν χωράνε στους δρόμους μας.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ

εκχ Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας

πηγή : email που λάβαμε στις 17 Μάιος 17h


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Κάλεσμα σε αντιφασιστική συγκέντρωση στις 19/5

Την Πέμπτη 19 Μάη οι ανύπαρκτοι στην πόλη μας ιερολοχίτες, που στην καλύτερη μαζεύουν τριγύρω τους λιγοστούς ακόμη στρατόκαυλους, φασίστες και παπαδαριό, καλούν πορεία κατά του μουσείου του Κεμάλ Ατατούρκ, προσπαθώντας να βγάλουν στο δρόμο τον εθνικιστικό, ρατσιστικό τους οχετό.

Επειδή η εθνική ενότητα είναι η ενότητα ανάμεσα σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, η ενότητα που τα αφεντικά προωθούν για να συνεχίζουν να μας ξεζουμίζουν.

Επειδή η ρητορική της ισλαμοφοβίας, που ομάδες όπως η σαν και αυτήν αρέσκονται να χρησιμοποιούν, δίνει πάτημα στην ευρωπαϊκή αντιμεταναστευτική πολιτική. Μια πολιτική, η οποία είναι υπεύθυνη για τον βασανισμό, τον εγκλεισμό και τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αφήσουν τον τόπο τους λόγω των πολέμων που προκαλούν τα κράτη και τα αφεντικά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Επειδή οι δρόμοι είναι ο χώρος που εκδηλώνονται οι πορείες, οι απεργίες, οι συγκρούσεις όσων παλεύουν για έναν κόσμο ελεύθερο και δεν πρόκειται να τους αφήσουμε βορά στον εθνικό-θρησκευτικό εμετό ξενοφοβίας των Άνθιμων, των έφεδρων δολοφόνων, των φασιστών.

Επειδή η αντιφασιστική δράση οφείλει να είναι κομμάτι της συνολικής αντικρατικής και αντικαπιταλιστικής δράσης, αλλά και δράση αδιαμεσολάβητη και αντιθεσμική.

«ΝΤΟΠΙΟΙ» ΚΑΙ «ΞΕΝΟΙ» ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ
ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Καλούμε τον κόσμο του αγώνα στην ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 17.00 στην συμβολή των οδών Παπαζώλη και Αγ. Δημητρίου.

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά

πηγή: http://anatolika.espivblogs.net/2016/05/17/%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83-2/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Αντιφασιστική συγκέντρωση

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1559145/


1 2 3 4 5 6 7 8 9

Σε καιρούς γενικευμένης ήττας και καθημερινής μιζέριας το έθνος έρχεται να ομογενοποιήσει τις ήδη κατακερματισμένες κοινωνικές σχέσεις και να αμβλύνει τις ταξικές αντιθέσεις.
Τα συμφέροντα των αφεντικών βαφτίζονται "εθνικό συμφέρον" και η περαιτέρω υποτίμησή μας "εθνική σωτηρία".
Η υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας μπαίνει σε πρώτο πλάνο.
Η εθνική ενότητα συγκροτείται είτε μπροστά στον "κίνδυνο πληθυσμιακής και πολιτιστικής αλλοίωσης από τους ξένους", είτε ενάντια στις "ξένες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις" από την παραδοσιακή Αριστερά και όχι μόνο.
Κάπως έτσι η εθνικιστική ρητορεία του "Η Ελλάδα μας ανήκει. Μένουμε Έλληνες" έρχεται να αγγίξει την καρδιά των μικροαστικών φαντασιώσεων.

Μπροστά λοιπόν σε αυτή την απέραντη θλίψη ας το πούμε ξανά...

Έλληνες δεν νιώσαμε ποτέ.
Με τον πατριωτικό εσμό αυτής της πόλης έχουμε ακόμα ανοιχτούς λογαριασμούς...
ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ

Φάμπρικα Υφανέτ