Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στις 17.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

3ήμερο εκδηλώσεων – 3 χρόνια Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»

Το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας "Υδραγωγείο"

3 Χρόνια Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο»

Το τριήμερο 24/25/26 Ιουνίου η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» διοργανώνει το δεύτερο φεστιβάλ της, στα πλαίσια του εορτασμού των τριών χρόνων λειτουργίας της, με τίτλο:

«Η Συλλογική Οργάνωση η Δύναμη μας
Η Αλληλεγγύη το Όπλο μας,
Ο Αγώνας ο Δρόμος μας»

festival_lesxi_kokkini

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

  • Παρασκευή 24 ΙΟΥΝΗ
    στις 7μμ | Συζήτηση με θέμα "Εμπειρίες και μορφές της εργατικής παρέμβασης στις γειτονιές"
    στις 9:30μμ | Συμμετοχική Θεατρική Παράσταση από την Ομάδα Θέατρο του Καταπιεσμένου με τίτλο "Πλην όμως…"
    στις 11:30μμ | Πάρτυ
  • Σάββατο 25 ΙΟΥΝΗ
    στις 7μμ | Συζήτηση με θέμα "Εκεί βομβαρδισμένοι… Εδώ φυλακισμένοι. Οι πρόσφυγες, ο πόλεμος και η ΕΕ του "ανθρωπισμού".
    στις 9:30μμ | Μουσική Ομάδα Λέσχης - Ρεμπέτικη Μουσική
    στις 10:30μμ | Ρεμπέτικο γλέντι
  • Κυριακή 26 ΙΟΥΝΗ
    στις 7μμ | Παρουσίαση από την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Νέας Ιωνίας με θέμα "Ιστορίες επί χάρτου… και η ιστορία συνεχίζεται".
    στις 8μμ | Μουσική Ομάδα Λέσχης - Ροκ Μουσική και Stand Up Comedy με τους Βύρωνα Θεοδωρόπουλου και Αλέξανδρο Τιτκώβ
    στις 10μμ | Hip hop live με τους Axer και Hrwn

Καθημερινά στο χώρο θα υπάρχει παιδικό εργαστήρι ζωγραφικής, θεματικά περίπτερα, θα γίνουν διάφορα workshop/συναντήσεις, και θα λειτουργεί μπαρ για καφέ, ποτό, φαγητό.

Επίσης σε μέρες που θα ανακοινωθούν σύντομα θα πραγματοποιηθεί παράσταση κουκλοθέατρου και θεατρικό εργαστήρι.

πηγή : http://ydragogeio.gr/programma-2o-festival-le...


1 2 3 4 5 6 7

Η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας "Υδραγωγείο", έχοντας ήδη κλείσει τρία χρόνια λειτουργίας διοργανώνει το 2ο Τριήμερο Φεστιβάλ της, που θα πραγματοποιηθεί 24, 25 και 26 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.

Υλικό, φωτογραφίες και video από το περσινό 1ο Φεστιβάλ της Λέσχης μπορείτε να βρείτε εδώ.

πηγή : http://ydragogeio.gr/2o-festival-teaser1/


1 2 3 4 5 6 7

Η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου παρουσιάζει τη συμμετοχική παράσταση Θεάτρου Φόρουμ "ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ…", την Παρασκευή 24 Ιούνη, στις 21:30, στα πλάισια του 2ου φεστιβάλ της Εργατικής Λέσχης Νέας Ιωνίας-Υδραγωγείο

fest- -theatrroLOW

ΠΛΗΝ ΟΜΩΣ

"Είσαι έτοιμος να δώσεις τα πάντα για την δουλειά σου;

Εργοδοτική αυθαιρεσία, τρομοκράτηση των εργαζομένων, καταστρατήγηση εργατικών δικαιωμάτων και επιδείνωση των όρων εργασίας.

Υπάρχει αντίλογος;

Η νέα μας παράσταση διεκδικεί πίσω τα δικαιώματα που έγιναν πολυτέλειες."

Πληροφορίες για την ομάδα:

Η Ακτιβιστική Ομάδα Θεάτρου του Καταπιεσμένου (ΘτΚ) δημιουργήθηκε τον Μάιο του 2010. Τα μέλη της ομάδας αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή τους στην ομάδα σαν στοιχείο της κοινωνικής τους υπόστασης και είναι στην πλειοψηφία τους ερασιτέχνες.

Η ομάδα ΘτΚ πραγματοποιεί παραστάσεις θεάτρου φόρουμ, χρησιμοποιώντας την τεχνική και την μέθοδο του «Θεάτρου του Καταπιεσμένου» του Augusto Boal. Η μέθοδος του ΘτΚ αποτελεί ακτιβιστικό εργαλείο με σκοπό την κοινωνική παρέμβαση. Για τον Boal δεν υπάρχουν σαφώς καθορισμένα όρια ανάμεσα σε θεατές και ηθοποιούς. Κανένας δεν είναι το ένα ή το άλλο. Όλοι είναι και τα δύο σε μια δεδομένη χρονική στιγμή. Βλέπεις, αλλά συγχρόνως παίζεις. Δεν υπάρχει ηθοποιός χωρίς θεατή, καθώς ο θεατής είναι εκείνος που τελικά καλείται να ανέβει στην σκηνή και να ανατρέψει το τέλος της ιστορίας της θεατρικής παράστασης. Ο θεατής καλείται να γίνει ηθοποιός και να προτείνει μια πιθανή λύση ώστε να δοθεί τέλος στην καταπίεση.

Ο ομάδα λειτουργεί με βάση τις αρχές της αυτοοργάνωσης και της αυτοδιαχείρισης. Δεν χρηματοδοτείται από κανέναν χορηγό και επιδιώκει να παίζει πάντα με ελεύθερη είσοδο. Στις εκτός Αθηνών παραστάσεις επιδιώκει να καλύπτονται τα μεταφορικά έξοδα των μελών της από τον φορέα που την προσκαλεί.

πηγή : http://ydragogeio.gr/theatro-plin-omws-2o-fes...


1 2 3 4 5 6 7

Εκδήλωση για το προσφυγικό ζήτημα, στο 2ο φεστιβάλ της λέσχης, Σάββατο 25/6, στις 7:30μμ

Tη δεύτερη μέρα του φεστιβάλ μας, Σάββατο 25 Ιούνη στις 19:00 θα συζητήσουμε για το ζήτημα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, ένα θέμα που κυριαρχεί εδώ και αρκετό καιρό στη συζήτηση της ελληνικής κοινωνίας.

Στην ενωμένη Ευρώπη φρούριο που αποτελεί μια αποθήκη ψυχών για χιλιάδες ανθρώπους κυνηγημένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την φτώχεια, παρατηρούμε ότι το διαρκώς προβαλλόμενο από τα media "προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα" (κρυμμένο και πίσω από φανταχτερούς απειλητικούς τίτλους όπως «ωρολογιακή βόμβα») δεν αποτελεί αποτέλεσμα ανικανότητας ή απραξίας από μεριάς των κυβερνώντων αλλά μια συνειδητή πολιτική επιλογή. Μια πολιτική επιλογή που οδηγεί όλους αυτούς τους ανθρώπους στην γκετοποιήση, στην κοινωνική απομόνωση με τον εγκλεισμό τους σε απομακρυσμένα στρατόπεδα συγκέντρωσης που μάλιστα δεν πληρούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις αξιοπρεπούς διαμονής ή hot spots κατά την επίσημη καθεστωτική ορολογία.

ekdilwsi-prosf-fest-lesxilow

Εμείς από την πλευρά μας καλούμαστε να συζητήσουμε και να απαντήσουμε στα κυρίαρχα ιδεολογήματα που θέτει ο αντίπαλος, αλλά και σε αυτά που δεν θέτει. Αλλά κυρίως, να ψηλαφήσουμε μια απάντηση για το ποιο κίνημα μπορεί να σταματήσει τη θηριωδία του πολέμου, της εκμετάλλευσης των λαών, της φτώχιας, του ξεριζωμού χιλιάδων ανθρώπων από τον τόπο τους, αλλά και συνολικά να ανατρέψει την επίθεση που γκρεμίζει τις ζωές μας, ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και χρώματος.

πηγή : http://ydragogeio.gr/ekdilosi-prosfyges-festi...


1 2 3 4 5 6 7

"Ιστορίες επί χάρτου… και η ιστορία συνεχίζεται" στο 2ο φεστιβάλ της Λέσχης, από την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Ν. Ιωνίας

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας Νέας Ιωνίας (Ο.ΠΙ.Ν.Ι.), και φέτος θα συμμετέχει στο φεστιβάλ της εργατικής λέσχης-υδραγγωγείο, την Κυριακή 26 Ιούνη, στις 19:00 με παρουσίαση που θα γίνει Συνεδριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, με θέμα : "Ιστορίες επί χάρτου… και η ιστορία συνεχίζεται".

Θα παρουσιαστεί διαδραστικός χάρτης εμπλουτισμένος με χαρακτηριστικά αποσπάσματα συνεντεύξεων που έχουν πάρει μέλη της ομάδας, καθώς και αποσπάσματα νέων συνεντεύξεων της ΟΠΙΝΙ.

Φέτος, πάμε κι ένα βηματάκι παραπέρα και σας καλούμε όλους να μας βοηθήσετε. Προσπαθώντας να "φτιάξουμε" ένα ζωντανό χάρτη με στιγμές και γεγονότα της πόλης μας, σας καλούμε να έρθετε, να θυμηθούμε ανθρώπους, μέρη, ιστορίες…


opini-fest-lesxilow


"…Αυτή η αφήγηση του προσφυγικού, του εργατικού, του λαϊκού και του αγωνιστικού δεν έχει καταγραφεί παρά μερικώς και κατευθυνόμενα από την επίσημη ιστορία και είναι ο ρόλος της Προφορικής ιστορίας "από τα κάτω", να την αναδείξει."

πηγή : http://ydragogeio.gr/opini-fest-lesxi-26-6/


1 2 3 4 5 6 7

Κουκλοθέατρο στο 2ο Φεστιβάλ της Λέσχης, την Παρασκευή 24/06, στις 7μμ

koukloueatroΤο τριήμερο 24/25/26 Ιουνίου η Εργατική Λέσχη Νέας Ιωνίας «Υδραγωγείο» διοργανώνει το 2ο Φεστιβάλ της, με τίτλο:

«Η Συλλογική Οργάνωση η Δύναμη μας
Η Αλληλεγγύη το Όπλο μας
Ο Αγώνας ο Δρόμος μας»

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών, την Παρασκευή 24/06, στις 7μμ, στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, δίπλα στον σταθμό ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας), θα πραγματοποιηθεί παράσταση κουκλοθεάτρου.

Οι κούκλες της Αγγελικής Μπατζάκη, που με πολύ μεράκι και αγάπη κατασκευάζει μόνη της, ζωντανεύουν τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, έναν μύθο του Αισώπου σχετικά με την εργασία, την αλληλεγγύη και τη χαρά της ζωής!

πηγή : http://ydragogeio.gr/kouklotheatro-2o-festiva...


1 2 3 4 5 6 7

Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους, στο 2ο φεστιβάλ της λέσχης Κυριακή 26-6, στις 16:00

Ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της θεατρικής έκφρασης. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα λάβουν βιωματική γνώση μέσα από ασκήσεις που θα καλλιεργούν το αυθορμητισμό , την εμπιστοσύνη ,την φαντασία και την συλλογική έκφραση.

Ο πυρήνας του εργαστηριού θα αποτελείται από αυτοσχεδιαστικές φόρμες βάση των οποίων οι συμμετέχοντες θα βιώσουν την ελευθερία της έκφρασης , την χαρά του αυθορμητισμού και την δημιουργική δύναμη της φαντασίας.

theatriko-ergastiri-26-6-fest.low

πηγή : http://ydragogeio.gr/theatriko-ergastiri-efiv...


Ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί ένα έργο ζωγραφικής και ας μην έχετε ζωγραφίσει ποτέ…

zografik-ifest-lesxilow

Παρασκεύη 24/6 και Σάββατο 25/6 από τις 17:00 και μετά, στα πλάισια του 2ου φεστιβάλ της λέσχης, στο χώρο του ΚΕΠ, Πατριάρχου Ιωακείμ 4, δίπλα σε ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας, θα πραγματοποιηθεί εργαστήρι ζωγραφικής για παιδιά.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο εργαστήρι ζωγραφικής της λέσχης, μαζί με τον δάσκαλό τους, μας ετοιμάζουν ένα έργο-έκπληξη.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε, και μπορείτε να καλέσετε και τους φίλους σας να βοηθήσουν…

πηγή : http://ydragogeio.gr/zografiki-festival-24-25...