Τρίτη 24 Μαίου 2016 στις 9.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης

Το τελευταίο διάστημα, τουλάχιστον σε δύο υποθέσεις που αφορούν ένοπλες οργανώσεις, (2η δίκη Επαναστατικού Αγώνα και δίκη για το σχέδιο απόπειρας απόδρασης των μελών της ΣΠΦ), η έδρα με αφορμή τη συνεχιζόμενη αποχή των δικηγόρων έχει επιχειρήσει από τη μια πιέζοντας τους ίδιους τους συνηγόρους να σπάσουν την απεργία και από την άλλη, όπου αυτό δεν περνάει, τους καταργούν και διορίζουν άλλους φτάνοντας στο σημείο να επιχειρούν να προχωρήσουν σε συνεδριάσεις με την απουσία συνηγόρων ακόμα και των ίδιων των κατηγορούμενων.

Πρόσφατο περιστατικό στη συνεδρίαση της δίκης για το σχέδιο απόπειρας απόδρασης της ΣΠΦ (17/5) όπου η πρόεδρος Α. Υφαντή προσπάθησε να ξεκινήσει τη δίκη χωρίς συνηγόρους υπεράσπισης και με απόντες αρκετούς από τους κατηγορούμενους. Μετά την αντίδραση των παρόντων κατηγορουμένων σε αυτή τη μεθόδευση, εξαπέλυσε σειρά ύβρεων και απειλών, π.χ. «περιμένετε να δείτε τι θα πάθετε» προαναγγέλλοντας τόσο την καταδικαστική απόφαση όπως και το ύψος των ποινών, κάτι που έχουμε ξαναδεί στη 2η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα από την εισαγγελέα της έδρας όπου στο μέσο της διαδικασίας απευθυνόμενη ειρωνικά στον Ν. Μαζιώτη του ανέφερε χαρακτηριστικά «κάτσε να δεις τι προαγωγή θα πάρεις εσύ στο τέλος», εννοώντας την ποινή των ισοβίων που επιβλήθηκε στον σύντροφο. Ισόβια που επιβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για έκρηξη βόμβας σε τράπεζα με προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Το κίνημα αλληλεγγύης και το σύνολο του αναρχικού αντιεξουσιαστικού χώρου καλείται να απαντήσει με όλα τα μέσα, ώστε να αποτελέσει ανάχωμα τόσο στις προαναφερθείσες μεθοδεύσεις όσο και στη γενικότερη προσπάθεια του κράτους να αποπολιτικοποιήσει και να απονοηματοδοτήσει τον αγώνα των συντρόφων μας.

Μια πρώτη απάντηση είναι η μαζική παρουσία του αλληλέγγυου κόσμου στην επόμενη συνεδρίαση, την Τρίτη 24 Μαΐου, στις 9:00, στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/64743/