Κυριακή 22 Μαίου 2016 στις 18.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση των νέων αντικοινωνικών μέτρων

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Στις σημερινές συνθήκες είναι πλέον πιο εμφανές από ποτέ πως η διαιώνιση του χρεοκοπημένου πολιτικού και οικονομικού συστήματος εξουσίας σημαίνει για τους από τα κάτω εξαθλίωση και θάνατο, ενώ για τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ μεγαλύτερα κέρδη και προνόμια.
Η σημερινή διαχείριση συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεση απέναντι στην κοινωνία με σκοπό τη λεηλασία και την υποταγή της σε κράτος και κεφάλαιο. Οι μειώσεις στις συντάξεις και η περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας που προβλέπεται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που πρόσφατα ψηφίστηκε, η απελευθέρωση των κατασχέσεων, τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, ο εκβιασμός της ανεργίας, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο πλαίσιο της επιτελούμενης καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης επιτείνουν τις συνθήκες φτώχειας και ανισότητας, καταπίεσης, περιθωριοποίησης και αποκλεισμού για όλο και μεγαλύτερα κοινωνικά κομμάτια. Ταυτόχρονα, το καθεστώς θωρακίζεται θεσμικά και αναβαθμίζει το κατασταλτικό του οπλοστάσιο για να αντιμετωπίσει τις υπαρκτές αντιστάσεις αλλά και τις επαπειλούμενες κοινωνικές εκρήξεις.
Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο όπως και τα υπόλοιπα μέτρα που ψηφίστηκαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα (αύξηση ΦΠΑ, μείωση αφορολόγητου, πακέτο έμμεσων φόρων, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, «κόκκινα δάνεια») και αυτά που θα ψηφίστουν ακόμα, ως μέρος της πιο πρόσφατης συμφωνίας του ελληνικού κράτους με την Ε.Ε και το Δ.Ν.Τ, αποτελούν μια ακόμα στιγμή της επίθεσης ενάντια στο σύνολο της κοινωνίας νομιμοποιώντας τη λεηλασία του αποταμιευμένου πλούτου των εργαζομένων, εντείνοντας την εκμετάλλευση της εργασίας και μεταφέροντας τις συνέπειες της ανεργίας από τα αφεντικά στις πλάτες των εκμεταλλευόμενων. Να στήσουμε αναχώματα ενάντια σε κάθε αντικοινωνικό μέτρο και να αντισταθούμε στην περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής μας. Η λύση για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νεολαίους, τους ντόπιους και τους μετανάστες δεν βρίσκεται σε συντεχνιακούς και αποσπασματικούς αγώνες -οι οποίοι δεν διευρύνονται και οδηγούνται στην ήττα, καθώς πολλές φορές χειραγωγούνται και απονευρώνονται από τους εργατοπατέρες και τις ξεπουλημένες σε κράτος και αφεντικά συνδικαλιστικές ηγεσίες - ούτε και στην κάθε φορά αλλαγή της πολιτικής διαχείρισης. Μοναδική λύση για τους από τα κάτω αυτού του κόσμου είναι η αμφισβήτηση του επιβαλλόμενου από το κράτος και τα αφεντικά τρόπου οργάνωσης της κοινωνίας, ο απεγκλωβισμός από τα ιδεολογήματα της κυριαρχίας περί «τέλους της Ιστορίας» ή έναν «καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο» και τις λογικές της ανάθεσης.
Η διέξοδος βρίσκεται στους αυτοοργανωμένους και αδιαμεσολάβητους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, για τη συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού. Απέναντι στις οικονομικές και πολιτικές ελίτ να αντιτάξουμε τα ταξικά και κοινωνικά συμβούλια, να αγωνιστούμε για έναν κόσμο ελευθερίας, αλληλεγγύης και ισότητας.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ:
ΕΙΤΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
ΕΙΤΕ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ενάντια στη ψήφιση των νέων αντικοινωνικών μέτρων
ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΪΟΥ 2016 - 6μμ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1559218/


1 2 3 4 5 6 7 8

Ο αγώνας για την ανατροπή θα συνεχιστεί και θα δικαιωθεί . Όχι στο νέο μνημόνιο - Όχι στη νέα συμφωνία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 22/5 ΣΤΙΣ 6.00

(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 5.00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ)

Η ΜΑΧΗ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.

Με των 7.500 σελίδων(!!) πολυνομoσχέδιο τέρας που κατέθεσε χτες βράδυ στην "Βουλή" με την διαδικασία του κατεπείγοντος(!!) η άθλια μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθούνται νέα μέτρα εξόντωσης του λαού, ένα ευρω-μνημόνιο διαρκείας, παράλληλα με την διαιώνιση του χρέους.

Μετά την ψήφιση των νόμων-λαιμητόμων για την ασφάλιση και την φορολογία η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει την «αξιολόγηση» με πολυνομοσχέδιο που προβλέπει:

  • Φοροληστεία χωρίς έλεος με αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, αύξηση των έμμεσων φόρων στα καύσιμα τις τηλεπικοινωνίες τον καφέ και τα τσιγάρα, ακόμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης, οδηγώντας σε νέους γύρους φτώχειας. Στους αγρότες που τους υποσχέθηκε το "αφορολόγητο" για να σταματήσουν τον αγώνα τώρα παίρνει πίσω την "υπόσχεση", αλλάζοντας τον ορισμό του "κατ'επάγγελμα αγρότη"!!.
  • Παράδοση όλων των δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών που θα οδηγήσει σε απίστευτη λεηλασία των σπιτιών και των χωραφιών, φυσικά και της πρώτης κατοικίας, ενώ η ανεργία θα εκτιναχθεί από το κλείσιμο χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την εκποίηση των περιουσιακών τους στοιχείων.
  • Εκχώρηση του συνόλου της κινητής και ακίνητης δημόσιας περιουσίας στο νέο «υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων», που θα λειτουργεί έξω από τον έλεγχο της ελληνικής κυβέρνησης και Βουλής, με θεσμοθετημένη υψηλή εποπτεία των δανειστών, και στόχο το ξεπούλημα για τον μινώταυρο του χρέος.
  • Θεσμοθέτηση του Αυτόματου Μηχανισμού Περικοπών, του περίφημου «κόφτη», (που θα έρθει με "τροπολογία"!!). Μισθοί, συντάξεις, επιδόματα, κρατική χρηματοδότηση υγείας, παιδείας, πρόνοιας, θα κόβονται αυτόματα, με προεδρικό διάταγμα, ακόμα και με διοικητικές αποφάσεις, παρακάμπτοντας ακόμα και αυτή τη ξεφτισμένη Βουλή, στην (αναπόφευκτη) περίπτωση που θα υπάρχει απόκλιση από το στόχο των ματωμένων (και ανεδαφικών) πρωτογενών πλεονασμάτων του 3,5%.
  • Η περίφημη «υπόσχεση για την ελάφρυνση του χρέους», οδηγεί απλά στην υπόσχεση για την διαιώνιση του (!).

Όχι μόνο οι πολιτικές αποφάσεις αλλά και οι κομβικοί κρατικοί και διοικητικοί μηχανισμοί υλοποίσής τους περνάνε κάτω από τον άμεσο έλεγχο των δανειστών και των υπερεθνικών μηχανισμών του κεφαλαίου (Τράπεζα της Ελλάδας, Γενική Γραμματεία Εσόδων, κρατική περιουσία, έλεγχος πορείας προϋπολογισμού, «ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων», αυτόματος κόφτης). Τα μνημόνια καταργούν κάθε ψήγμα δημοκρατίας με την συνυπογραφή όλου του αστικού πολιτικού κόσμου, που ορκίζεται στην ευρωζώνη και την ΕΕ: του Τσίπρα, του Μητσοτάκη, της Γεννηματά, του Λεβέντη και του Μιχαλολιάκου.

Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε κάθε μέσο για να περάσει το νέο μνημόνιο με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις. Ψέματα χωρίς όριο, στήριξη από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, χρησιμοποίηση των πάντα πρόθυμων ναινέκων της ΓΣΕΕ για να υπονομεύσουν τις αντιδράσεις, άμεση βία όπως στις διαδηλώσεις της προηγούμενης βδομάδας.

Αν νομίζουν αυτοί που κυβερνάνε με όρους μαφίας, ότι θα ψηφίσουν το νέο μνημόνιο και θα καθαρίσουν με τον εργατικό λαϊκό κίνημα και τον ελληνικό λαό είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η διπλή οργή του λαού, μία για την βαρβαρότητα που μας οδηγεί και μία για την κοροϊδία που εισπράττει θα πέσει πάνω στα κεφάλια τους με δύναμη και μίσος χειρότερο από ότι στους σαμαροβενιζέλους. Όταν δεν θα μπορούν πια να υποτάσσουν τον κόσμο τότε και οι σημερινοί τους προστάτες θα τους αλλάξουν με τους επόμενους..

Η κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ ενταφιάζει με τιμές όλες τις αντιλήψεις και τις αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική μέσα στην ΕΕ, μέσα στα πλαίσια του καπιταλιστικού μονόδρομου.

Η κατάργηση των μνημονίων σημαίνει ρήξη με τους κυρίαρχους, με τους δανειστές και τους τραπεζίτες και την ΕΕ, σημαίνει πάλη για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, της κυβέρνησης και όλου του μνημονιακού μπλοκ.

Σημαίνει έναν άλλον δρόμο στην ελληνική κοινωνία. Με την μη αναγνώριση και μονομερή διαγραφή του χρέους, την ρήξη/έξοδο από την ΕΕ, εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, αυξήσεις εδώ και τώρα τους μισθούς και τις συντάξεις.

Με τον οργανωμένο λαό, και τους αγώνες του στο τιμόνι, με μια αριστερά της ρήξης και της ανατροπής, ανοίγοντας το δρόμο για μια κοινωνία που ο έλεγχος και ο πλούτος θα βρίσκεται στα χέρια αυτών που τον παράγουν, της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Δεν υποτασσόμαστε στη μοιρολατρία και την διαλυτική υπονόμευση των αγώνων μας από τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Επιμένουμε στο δρόμο της εργατικής και λαϊκής αντίστασης. Με τους Παναγόπουλους επικεφαλής του κινήματος θα οδηγούμαστε από ήττα σε ήττα. Με τις χρεοκοπημένες λογικές, «να κάνουμε μια απεργία όταν κατέβει ο νόμος" δεν γίνεται τίποτα. Με την άτολμη και συμβιβαστική πολιτική των ΠΑΜΕ και ΜΕΤΑ δεν υπάρχει διέξοδος.

Οργανώνουμε τους αγώνες μας για να μην περάσουν και να μην εφαρμοστούν τα βάρβαρα αυτά μέτρα. Οι Τσίπρας-Καμμένος θα έχουν τελικά την τύχη των προκατόχων τους.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μάης 2016

πηγή: http://antarsya.gr/node/3859


1 2 3 4 5 6 7 8

Ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια. Συγκέντρωση: Σύνταγμα, 22 Μάη στις 18:00

Ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια

Μετά το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ φέρνει την Κυριακή 22 Μάη μια ακόμα δέσμη αντιλαϊκών μέτρων στη Βουλή προς ψήφιση. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο, 7.500 σελίδων, ώστε να λάβει η κυβέρνηση τη δόση που συνδέεται με την πρώτη αξιολόγηση του τρίτου ελληνικού προγράμματος. Πρόκειται για μια ακόμα δήλωση υποταγής στους ιμπεριαλιστές πριν το Eurogroup της Τρίτης 24/05.

Με αυτό η συγκυβέρνηση:

-Ξεπουλάει ολόκληρη τη δημόσια περιουσία. Συστήνει Ανώνυμη Εταιρία, στην οποία άμεσα θα μεταβιβαστούν ο ΟΑΣΑ, ο ΟΣΥ, ο ΟΣΕ, η ΣΤΑΣΥ, το ΟΑΚΑ και τα ΕΛΤΑ, ενώ στο επόμενο διάστημα πρόκειται να μεταβιβαστούν η ΕΥΑΘ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΛΒΟ, το ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, οι ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και η ΔΕΗ. Στην εταιρία αυτή περνάει όλη η δημόσια περιουσία, " η κυριότητα και νομή όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων τα οποία ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο" εκτός από παραλίες, περιοχές Natura, αρχαιολογικούς χώρους και αμιγώς δασικές εκτάσεις. Φυσικά την εποπτεία της διοίκησης θα έχει επιθεωρητής των δανειστών, ο οποίος και θα "ορίζεται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας".

-Θεσμοθετεί τον μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής. Πρόκειται για τη μονιμοποίηση της λιτότητας, την επιβολή μνημονιακών μέτρων στο διηνεκές, αφού κάθε φορά που θα διαπιστώνεται απόκλιση από τους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος θα μειώνεται αυτόματα η κρατική χρηματοδότηση σε παιδεία, υγεία κλπ, αλλά και σε μισθούς και συντάξεις. Χωρίς καν την τυπική διαδικασία της κατάθεσης στη Βουλή, απλά με την έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος.

-Αυξάνει τους έμμεσους φόρους, που θα πλήξουν ακόμα περισσότερο το ήδη λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα. Αυξάνει έτσι την τιμή στα καύσιμα, στον καφέ, στη σταθερή τηλεφωνία κλπ. Αυξάνει το ΦΠΑ από το 23% στο 24% σε βασικά προϊόντα όπως: αλεύρι, αλλαντικά, μακαρόνια, ρύζι, φρυγανιές, χυμοί κλπ

-Ορίζει την υποχρεωτική επιστροφή του ΕΚΑΣ (που χορηγήθηκε από το Δεκέμβριο του 2015 έως τον Μάιο του 2016) σε συνταξιούχους, οι οποίοι βάσει των νέων εισοδηματικών κριτηρίων που προβλέπει ο πρόσφατος νόμος του ασφαλιστικού, δεν πληρούν τα κριτήρια και οφείλουν να επιστρέψουν τα ποσά που έλαβαν.

-Υλοποιεί την μνημονιακή δέσμευση του Αυγούστου για διάθεση 216 φαρμάκων μέσω των σούπερ μάρκετ, με στόχο να ευνοηθούν οι μεγάλες επιχειρηματικές μονάδες σε βάρος των μικρών φαρμακείων, παραχωρεί 14 περιφερειακά αεροδρόμια στη γερμανική Fraport, φέρνει διάταξη που προβλέπει τη "διαδικασία διευθέτησης διαφορών", λίγο πριν η Επιτροπή Ανταγωνισμού επιβάλει πρόστιμα σε μεγαλοεργολάβους, πουλάει τα "κόκκινα δάνεια" σε funds και εταιρείες διαχείρισης, ενώ η πρώτη κατοικία με αντικειμενική αξία μέχρι 140.000 ευρώ προστατεύεται μονάχα έως το 2018.
Παρά την μόνιμη λιτότητα και την αποτυχία της αστικής διαχείρισης της κρίσης, ο Τσίπρας προσπαθεί να οργανώσει το δικό του «success story». Για αυτό στις 10 Μαΐου στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου δήλωσε προκλητικά: "Η χθεσινή απόφαση του Eurogroup, πέραν του ότι δικαιώνει αυτές τις προσπάθειες, πολύμηνες προσπάθειες, αποδεικνύει και κάτι ακόμα: ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, χωρίς να υποχωρεί διαρκώς σε παράλογες απαιτήσεις." Πρόκειται για το ίδιο αποτυχημένο και χυδαίο επικοινωνιακό τρικ, που αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει. Όπως κατέρρευσε και η προπαγάνδα του Παπανδρέου, του Παπαδήμου και του Σαμαρά-Βενιζέλου.

Το νέο μνημόνιο της συγκυβέρνησης δεν είναι απλώς ένα νέο πακέτο μέτρων προς όφελος του κεφαλαίου. Αποτελεί τομή στην επιβολή των μνημονιακών πολιτικών, κρίσιμη καμπή στην επίθεση τόσο των ιμπεριαλιστών, όσο και του ντόπιου κεφαλαίου σε βάρος του λαού. Πρόκειται για την πλήρη κατάργηση ακόμα και του πιο υπάκουου και απαξιωμένου κοινοβουλίου, την υποβάθμιση της νομοθετικής σε βάρος της εκτελεστικής εξουσίας, τη διοίκηση της χώρας με προεδρικά διατάγματα (ίδια διαδικασία με την οποία θα επιβληθεί και η αντεργατική μεταρρύθμιση στη Γαλλία), το ουσιαστικό βάθεμα της εξάρτησης της χώρας -σε όλα τα επίπεδα- από την ΕΕ και τις ΗΠΑ, την πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων του εγχώριας αστικής τάξης.

Σήμερα, που ο λαός παραδίδεται βορά στα νύχια του κεφαλαίου, εμείς πρέπει να αποδομήσουμε την αστική προπαγάνδα, να αναζητήσουμε τους κεντρικούς κόμβους της καπιταλιστικής στρατηγικής και να τους επιτεθούμε. Την εφαρμογή παλιών και νέων μνημονίων, την συμμετοχή στην ΕΕ, την πρόσδεση της χώρας στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό.
Σήμερα, όπου καταρρέουν οι κοινοβουλευτικές αυταπάτες, όπου είναι σαφές στον καθένα ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή πολιτική εντός ΕΕ, ότι τα αστικά πολιτικά κόμματα ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να σκίσουν τα μνημόνια, σήμερα που αποδεικνύεται σε όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο χρήσιμη εφεδρεία του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου εμείς πρέπει να οργανώσουμε το αντίπαλο δέος. Με επιμονή, σκληρή δουλειά, παρά και ενάντια στην άμπωτη του λαϊκού κινήματος, να συμβάλλουμε στην πολιτική οργάνωση της τάξης μας. Να συμβάλλουμε -με όλες μας τις δυνάμεις- στην προλεταριακή έφοδο στον ουρανό.

Καμία ανακωχή με κεφάλαιο, κράτος, ΕΕ και ΔΝΤ

Όλοι στους δρόμους

Συγκέντρωση: Σύνταγμα, 22 Μάη στις 18:00

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ

πηγή: http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/2016/05/21/%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA/


1 2 3 4 5 6 7 8

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

Με την ίδια fast truck διαδικασία των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψηφίζει, πάλι μέσα σε Σαββατοκύριακο, όλα όσα απαιτούν οι δανειστές.

7.500 σελίδες που δεν θα έχουν διαβάσει οι κυβερνητικοί που θα σηκώσουν το χέρι την Κυριακή, σε μια διαδικασία δήθεν αντιπαράθεσης με τους υπόλοιπους των μνημονιακών κομμάτων και της φασιστικής Χ.Α.

- Kαταιγίδα νέων φόρων και επιβαρύνσεων που θα κτυπήσει με καθολική βιαιότητα κάθε πόρο επιβίωσης του λαού και της νεολαίας.

- Παράδοση του δημόσιου πλούτου, κυριολεκτικά γη και ύδωρ, στους δανειστές.

- Παράδοση κάθε εσόδου του κράτους στη διαχείριση των δανειστών, χωρίς δυνατότητα ούτε τυπικού ελέγχου από τον υπουργό (;) Οικονομικών.

- Παράδοση όλων των κατηγοριών δανείων (στεγαστικών, καταναλωτικών, επιχειρηματικών), «κόκκινων» και εξυπηρετούμενων, στα αρπακτικά των τραπεζών και των funds, με μια ψευτο - προστασία της «κύριας και αποκλειστικής» κατοικίας από πλειστηριασμούς για 1,5 χρόνο. Για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σημαίνει την εξαφάνισή τους.

- Αυτόματος «κόφτης» για μισθούς, συντάξεις, και τις περισσότερες κοινωνικές δαπάνες μη εξαιρουμένης της Παιδείας.

Οι νεομνημονιακοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με την υποστήριξη όλου του συστημικού μπλοκ, ολοκληρώνουν με πρακτικές «σοκ και δέους» την εφαρμογή του 3ου, έχοντας ήδη μπει στα προκαταρκτικά για ένα 4ο μνημόνιο.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑΡΘΕΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ την ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΗ στις 5:30 μμ

πηγή : http://ergatikilesxiperisteriou.blogspot.com/...


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάτω η Μνημονιακή Χούντα Διαρκείας! Όλοι στις συγκεντρώσεις Κυριακή 22/5

Κάτω η Μνημονιακή Χούντα Διαρκείας!

Με μαχητικούς αγώνες παντού και Γενική Πολιτική Απεργία

να τους ανατρέψουμε!

-

Όλοι στις συγκεντρώσεις την Κυριακή 22/5

Αθήνα: 18:00 στο Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: 18:00 Αγ. Βενιζέλου

-

Η άθλια μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού ψήφισε το αντιασφαλιστικό τερατούργημα μαζί με το φορολογικό νομοσχέδιο, συνεχίζει το μνημονιακό παραλήρημα φέρνοντας στη Βουλή νέα φορολογικά χαράτσια 1,84 δις, την παράδοση στους "γύπες" όλων των δανείων ("κόκκινων" και "πράσινων"!), το ξεπούλημα-εξπρές της δημόσιας περιουσίας υποθηκεύοντας τη χώρα για τα επόμενα 100 χρόνια, αλλά και τον "δημοσιονομικό κόφτη" που αυτοματοποιεί την μνημονιακή αιωνιότητα! Σαν καρικατούρα Βοναπάρτη, ο ψεύτης και πλήρως υποταγμένος στην ΕΕ Τσίπρας φέρνει μέτρα όπως δεν είχαν τολμήσει ακόμα και οι πιο ακραίες μνημονιακές κυβερνήσεις Σαμαρά-Βενιζέλου.Ξεχωρίζει η δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (αντικαθιστά τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων), που θα έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και δεν θα υπόκειται σε κανένα απολύτως κυβερνητικό έλεγχο παρά μόνο από εντεταλμένους της Κομισιόν. Aλλά και η άμεση κατάργηση του ΕΚΑΣ και τα αναδρομικά πρόστιμα/επιστροφές του, ρίχνοντας χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχος στην εξαθλίωση και απόγνωση! Η "διαπραγμάτευση" του ΣΥΡΙΖΑ επισημοποιεί τη μετατροπή της χώρας σε "μπανανία", φέρνοντας ολοκληρωτική εξόντωση για τους εργαζόμενους και τις φτωχές λαϊκές μάζες.

Φορομπηχτική λαίλαπα

Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% από 23% θα επιβαρύνει δραματικά το λαϊκό εισόδημα, με το κύριο βάρος να πέφτει στα βασικά τυποποιημένα είδη διατροφής (μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, αλλαντικά κ.λπ. - είναι ήδη απ' τα πιο ακριβά στην ΕΕ) και στις μετακινήσεις, με άμεσες αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης, από 1η Οκτωβρίου 2016 αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε υγραέριο, πετρέλαιο θέρμανσης και κηροζίνη χτυπώντας τα λαϊκά νοικοκυριά που ήδη πολλά δεν έχουν καθόλου θέρμανση! Αυξήσεις επίσης προκύπτουν σε πετρέλαιο κίνησης και αμόλυβδη βενζίνη, τσιγάρα, μπίρα, τυχερά παιχνίδια, τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτων κ.λπ.

Για το 2017 επιβάλλονται νέοι φόροι (εισπρακτικός στόχος 1,072 δις) σε εταιρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρονικό τσιγάρο, καφέ, συνδρομητική τηλεόραση, σταθερή τηλεφωνία και Ίντερνετ. Για το 2018 επιβάλλεται στο Δημόσιο πάγωμα των ειδικών μισθολογίων - ενώ με τον «κόφτη» απειλούνται νέα κύματα απολύσεων/μείωσης των εργαζομένων στη δημόσιο, ολοκληρώνοντας την δραματική συρρίκνωση του. Τέλος, οι μεγαλύτεροι φόροι στην ακίνητη περιουσία (οικόπεδα, αγροτεμάχια κ.λπ.) ολοκληρώνουν την εικόνα της μνημονιακής καταστροφής.

Η χώρα στο σφυρί για έναν αιώνα!

Το πολυνομοσχέδιο έκτρωμα δημιουργεί με έξοδα του ελληνικού δημοσίου (40 εκ.) "ανεξάρτητη εταιρεία" με 5μελές Εποπτικό Συμβούλιο: δύο (εκ των οποίων και ο πρόεδρος) θα είναι "φυτευτοί" από την Κομισιόν και τον ESM, ενώ οι άλλοι τρεις που θα "προτείνει" η κυβέρνηση θα εγκρίνονται πρώτα από τους "θεσμούς". H "ανεξάρτητη εταιρεία" που "θα λειτουργεί σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς και με καμιά δημόσια παρέμβαση" με ελάχιστο χρόνο ζωής 100 χρόνων… θα έχει αποκλειστικό σκοπό το ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας! Έτσι συγκεντρώνει άμεσα όλα τα ταμεία και οργανισμούς που διαχειρίζονται δημόσια περιουσία (ΤΧΣ, ΤΑΙΠΕΔ, Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, την υπό δημιουργία ΑΔΗΣ-Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών ΑΕ), χωρίς να υπόκειται σε κανένα απολύτως έλεγχο ! Μάλιστα μέσω της ΑΔΗΣ (συγκεντρώνει και θα διαχειρίζεται το σύνολο των συμμετοχών του κράτους στις ΔΕΚΟ) αρχίζει το ξεπούλημα όλων των ΔΕΚΟ. Πρόκειται για ανεπανάληπτη αποικιοκρατική σύμβαση !

Έρχονται λοιπόν άμεσα ιδιωτικοποιήσεις εξπρές σε ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ - ενώ σύντομα σε ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές ΑΕ. ΔΕΗ, αλλά και μια λίστα με 91 ακίνητα που "ανήκουν" στο ΤΑΙΠΕΔ.

Όλοι στους δρόμους! Να φύγουν τώρα! Με τους αγώνες μας να τους ανατρέψουμε!

Η επικίνδυνη κλίκα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ολοκληρώνει με τον πιο άγριο τρόπο το μνημονιακό έγκλημα των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τη μετατροπή των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων σε κολίγους. Πλήρως υποταγμένη στους αδίστακτους "δολοφόνους με τις γραβάτες" των ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ εξοντώνει εργαζόμενους, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα για να αποπληρώσει το χρέος που δημιούργησαν οι τράπεζες, η οικονομία της "αγοράς", το χρεοκοπημένο καπιταλιστικό σύστημα, όλες οι κυβερνήσεις και πολιτικές δυνάμεις που το υπηρετούν τα τελευταία 40 χρόνια.

Δεν μπορούμε να τους ανεχτούμε άλλο ούτε στιγμή! Να βγούμε στους δρόμους και τις πλατείες όπως κάναμε το 2010-2012, όπως οι εργαζόμενοι και νέοι στη Γαλλία, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας! Να παλέψουμε παντού, σε χώρους δουλειάς, σωματεία, σχολεία και σχολές, με συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα. Να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε την κήρυξη νέας 48ωρης Γενικής Απεργίας - όχι για τα μάτια του κόσμου την τελευταία στιγμή, αλλά για να ενώσουμε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις, με στόχο να πέσει αυτή η άθλια κυβέρνηση και να μπουν στις τρύπες τους οι επίδοξοι μνημονιακοί συνεχιστές που ετοιμάζονται να πέσει στα χέρια τους η εξουσία σαν ώριμο φρούτο.

Για να τα καταφέρουμε χρειαζόμαστε πίστη στις δικές μας δυνάμεις, μακριά από αναθέσεις και εύκολες λύσεις ενός "αυθεντικού" ΣΥΡΙΖΑ (που ευαγγελίζεται η ΛΑΕ) ή της διάσπασης του κινήματος και μιας νεφελώδους "Λαϊκής Εξουσίας" χωρίς σύγκρουση με ΕΕ/Ευρώ και ριζικά αντικαπιταλιστικά μέτρα (που πρακτικά είναι η πολιτική του ΚΚΕ). Χρειαζόμαστε μια καθαρή πολιτική που θα επιβάλει τη Διαγραφή του Χρέους, άμεση έξοδο από Ευρώ και ΕΕ, άμεση υιοθέτηση εθνικού νομίσματος, εθνικοποίηση των τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων κάτω από εργατικό έλεγχο, απαλλοτρίωση όλων των μεγάλων περιουσιών και του μεγάλου κεφαλαίου - για την εξυπηρέτηση των αναγκών της κοινωνίας και των εργαζομένων, με έργα υποδομής, ανάπτυξη της Παιδείας, Υγείας, Κοινωνικής Ασφάλισης. Για έναν τέτοιο σχέδιο χρειαζόμαστε μια δική μας εξουσία, μακριά από το σάπιο και διεφθαρμένο κοινοβουλευτικό σύστημα, που κατήντησε. Χρειαζόμαστε μια επαναστατική Κυβέρνηση των Εργαζομένων που θα προκύψει από τους αγώνες μας, θα παλέψει για την επιβολή των λύσεων μας, θα ανοίξει το δρόμο για τη μόνη πραγματική διέξοδο, το Σοσιαλισμό.

-

- ΚΑΤΩ Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

- ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ

- ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ & ΕΥΡΩ

- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/4857


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενάντια στο μνημονιακό νομοσχέδιο

Διαβάστε σχετική ανακοίνωση: http://www.eek.gr/index.php/announcements/4266-kato-h-kybepnhsh-toy-tritoy-mnhmonioy-i-moni-enallaktiki-lysi-oi-ergates-stin-eksousia-sosialistiki-dieksodos-apo-tin-krisi

ΕΕΚ

πηγή: http://eek.gr/


1 2 3 4 5 6 7 8

Οι υπηρεσίες ύδρευσης και το νέο Υπερ-ταμείο

Σε αυτό το δελτίο τύπου, επιχειρούμε να διερευνήσουμε το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο σε ότι αφορά τις υπηρεσίες ύδρευσης της χώρας μας.

Όπως ο Τζον Λοκ, εκ των θεμελιωτών του Διαφωτισμού έτσι κι εμείς πιστεύουμε ότι «οι πράξεις των ανθρώπων είναι οι καλύτεροι διερμηνείς των σκέψεών τους». Απευθύνοντας τη ρήση αυτή τόσο προς τους νομείς της εξουσίας όσο και προς εκείνους που θα έπρεπε να την ελέγχουν, θεωρούμε χρέος μας μια εκ των «πράξεων» μας να είναι η πληροφόρηση των συμπολιτών μας.

Μέσα σε έναν ορυμαγδό αποπροσανατολιστικών κραυγών και εστιάσεων που αποτελούν στις μέρες μας την ελληνική «δημόσια σφαίρα», σε αυτό το δελτίο τύπου, επιχειρούμε να διερευνήσουμε το προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο σε ότι αφορά τις υπηρεσίες ύδρευσης της χώρας μας που έκαναν την εμφάνισή τους σε άρθρο εντός του παραρτήματος Δ του νομοσχεδίου που προχωρά, μεταξύ άλλων στην σύσταση του «Υπερ-ταμείου» υπό τον τίτλο «Ελληνική Εταιρία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.».

Οι εταιρίες ΕΥΑΘ Α.Ε. και ΕΥΔΑΠ Α.Ε. εμφανίζονται στο σχέδιο νόμου ως εταιρίες που στο σύνολο τους θα μεταβιβαστούν «σε επόμενο διάστημα» στην ΕΔΗΣ (Εταιρία Δημοσίων Συμμετοχών Α.Ε.), μία εκ των θυγατρικών του Υπερ-ταμείου όπως προκύπτει από το κατατεθέν στη Βουλή σχέδιο νόμου.

Μετά την ανάρτηση του νομοσχεδίου στην ιστοσελίδα της Βουλής, υπήρξαν δημοσιεύματα και πληροφορίες ότι οι δύο εταιρίες απεσύρθησαν από τον Υπουργό Οικονομικών κατόπιν αντιδράσεων αλλά χωρίς καμιά εξασφάλιση ή δέσμευση ότι δεν θα μεταφερθούν στο Υπερ-ταμείο …«σε επόμενο διάστημα». Εάν οι εταιρίες τελικώς μεταβιβαστούν στην ΕΔΗΣ, είτε με το παρόν σχέδιο νόμου είτε αργότερα, αυτό θα έχει τις εξής συνέπειες:

  1. Οι δύο εταιρίες θα παύσουν να αποτελούν υπηρεσίες κοινής ωφελείας με αντικείμενο την απρόσκοπτη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης στους πολίτες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και θα εργαλειοποιηθούν με αναιρετικό για τον ρόλο τους τρόπο αφού θα καταστούν απλώς «αξίες» στο χαρτοφυλάκιο της ΕΔΗΣ με μοναδικό στόχο να εξυπηρετήσουν εξ ορισμού τον «ειδικό σκοπό» του Υπερ-ταμείου όπως αυτός περιγράφεται στο άρθρο 185 παρ.1: «Η Εταιρία διαχειρίζεται και αξιοποιεί τα περιουσιακά της στοιχεία προκειμένου να: α) συνεισφέρει πόρους για την υλοποίηση της επενδυτικής πολιτικής της χώρας και για την πραγματοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και β) συμβάλλει στην απομείωση των οικονομικών υποχρεώσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας σύμφωνα με τον Νόμο 4336/2015 (Α' 94).
  2. Οι δύο εταιρίες θα ιδιωτικοποιηθούν κατά παράβαση του Συντάγματος όπως κρίθηκε και δια της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ 1906/2014 για την ΕΥΔΑΠ καθώς όλα τους τα στοιχεία αλλά και οι θυγατρικές τους μεταβιβάζονται στο Υπερ-ταμείο που όπως αναφέρεται στο άρθρο 184 παρ.4 «δεν ανήκει στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός εκάστοτε ορίζεται».
  3. Η διαχείριση και η διοίκηση των δύο εταιριών θα περάσουν, ουσία και τύποις, στον έλεγχο των δανειστών, με δεδομένα: α) ότι το εποπτικό συμβούλιο του Υπερ-ταμείου αποτελείται από 5 μέλη δύο εκ των οποίων ορίζονται από τους δανειστές (με την σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Οικονομικών) και τρία από την ελληνική κυβέρνηση (με την σύμφωνη γνώμη των δανειστών) και β) ότι μεταξύ δανειζόμενου Ελληνικού Κράτους και δανειστών δεν υπάρχει ισότιμη σχέση καθώς οι δεύτεροι μπορούν, όπως επανειλημμένα έχει αποδειχθεί, να επιβάλλουν όσα θέλουν.
  4. Όταν παραδοθεί στην ΕΔΗΣ το δικαίωμα σύναψης και τροποποίησης των σχετικών προς το αντικείμενο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ συμβάσεων παραχώρησης, θα μπορεί ν' αναιρεθεί πλαγίως ο δημόσιος χαρακτήρας και ο δημόσιος έλεγχος επί των επιχειρήσεων ύδρευσης.

Η μεταβίβαση των δύο εταιριών στην θυγατρική του νέου Υπέρ-Ταμείου, που σκοπό έχει «την επαύξηση της αξίας και την βελτίωση της απόδοσης των περιουσιακών του στοιχείων καθώς και την δημιουργία εσόδων» θα οδηγήσει, όπως αποδεικνύεται από σειρά παρομοίων εγχειρημάτων στην Γαλλία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ και αλλού:

  • στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση του συλλογικού αγαθού του νερού
  • στην αύξηση των τιμολογίων και στην παραμέληση επενδύσεων στις υποδομές και τα δίκτυα
  • στην αύξηση του αριθμού πολιτών που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απώλειας του ανθρωπίνου δικαιώματος για πρόσβαση σε νερό και υγιεινή όπως αυτό ορίστηκε από τον ΟΗΕ στις 3 /8/2010 (A/RES/64/292)
  • στην απώλεια ελέγχου του σχεδιασμού της υδατικής πολιτικής της χώρας με δεδομένη την στρατηγική σημασία και την τεχνογνωσία των δύο μεγαλύτερων εταιριών ύδρευσης της χώρας.
  • στη σύναψη αδιαφανών συμβάσεων που όπως έχει αποδειχθεί στο Βερολίνο και αλλού είναι εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος καθώς περιέχουν όρους όπως εγγυήσεις κερδών κ.α.

Επιπροσθέτως και ουσιωδέστερα, η συμφωνία δανειστών και κυβέρνησης να συμπεριλάβουν τις ΕΥΔΑΠ Α.Ε. και ΕΥΑΘ Α.Ε. στο νέο Υπερ-ταμείο θα αποτελεί και από τα δύο μέρη σκανδαλώδη παραβίαση της δημοκρατικά εκφρασμένης βούλησης των πολιτών όπως αυτή καταγράφηκε τόσο στο δημοψήφισμα για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ της 18ης Μαΐου του 2014 (όπου 98,03% των Θεσσαλονικέων τάχθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης), όσο και στην επιτυχία της Πρωτοβουλίας Ευρωπαίων Πολιτών Right2water στην χώρα μας και πανευρωπαϊκά, με αιτήματα την κατοχύρωση από πλευράς Ε.Ε. του ανθρωπίνου δικαιώματος σε νερό και υγιεινή καθώς και τη μη περαιτέρω εμπορευματοποίηση του νερού, κατά την διάρκεια της οποίας οι επίσημες υπογραφές υποστήριξης από πλευράς Ελλήνων πολιτών ξεπέρασαν τις 32.000 (έναντι 17.000 απαιτουμένων) ενώ στην Ευρώπη συνολικά συνυπέγραψαν άνω του 1.800.00 έναντι 1.000.000 απαιτουμένων.

Παρότι δανειστές και διαδοχικές ελληνικές κυβερνήσεις έχουν αγνοήσει ακυρωτικά για το πολίτευμα της χώρας την βούληση του ελληνικού λαού, με αλλεπάλληλες τις αθετήσεις των προεκλογικών τους δεσμεύσεων και κορυφαία έκφραση της ύβρεώς τους την ανατροπή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 και με δεδομένο ότι επανειλημμένα οι μαζικές διαμαρτυρίες των πολιτών αγνοήθηκαν και υπέστησαν άγρια καταστολή, καλούμε όσους θίγονται από την υπό διαμόρφωση νέα κατάσταση να σταθούν πλάι μας αύριο Κυριακή 22 Μαΐου στις 7.00 μ.μ. στο Σύνταγμα. Όχι επειδή αυτό θα αλλάξει τις ειλημμένες αποφάσεις κέντρων εξουσίας εντός και εκτός χώρας αλλά επειδή «οι πράξεις των ανθρώπων είναι οι καλύτεροι διερμηνείς των σκέψεών τους».

SAVE GREEK WATER, Πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα

πηγή: http://www.savegreekwater.org/archives/4572


1 2 3 4 5 6 7 8

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

από @ΟΡ.Μ.Α.

Ύστερα από την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στον Άγιο Παντελεήμονα και την ανακοίνωση αποχώρησης του συγκεντρωμένου κόσμου μετά από πιέσεις των ΜΑΤ (https://athens.indymedia.org/post/1559297/), Η ΟΡ.Μ.Α. καλεί στις 6μμ στο Σύνταγμα στην συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση των νέων μέτρων.

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/64773/