Κυριακή 22 Μαίου 2016 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Σήμερα, στις 08:00 το πρωί, ως Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο πήραμε την απόφαση, μαζί με άλλες ομάδες, στέκια και συντρόφους του αντιφασιστικού κινήματος, να περιφρουρήσουμε την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, έπειτα από το κάλεσμα της Λ.Ε.Π.Ε.Ν για τις 19:00 την σημερινή ημέρα.

Από την στιγμή που ανοίξαμε, έχουμε δώσει την δική μας μάχη σε μια περιοχή που ο πρότερος βίος της ταυτιζόταν με παρακρατικές-φασιστικές επιθέσεις των ταγμάτων ασφαλείας αλλά και από την περίφημη επιτροπή κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα μέσα από συγκεντρώσεις, αφισοκολλήσεις, συμμετοχή σε πορείες και δυναμικές παρεμβάσεις, έχουμε κατορθώσει στο βαθμό που μας αναλογεί, να αλλάξουμε τον συσχετισμό δυνάμεων και να οικοδομήσουμε μια αντιφασιστική ζώνη σε ένα δύσκολο βάσει συσχετισμού σημείο μέσα στην πόλη.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, σήμερα, απέναντι σε ένα νεογέννητο φασιστικό μόρφωμα, καλούμε τον κόσμο του κινήματος να συμμετάσχει στην συγκέντρωση που καλούμε, και να στηθεί μαζί μας απέναντι στους απογόνους των ταγμάτων ασφαλείας και της λευκής τρομοκρατίας που μέσα από την επιλογή του καλέσματος που κάνουν ουσιαστικά λερώνουν την ιστορία της αντίστασης και χιλιάδων νεκρών ,βασανισμένων και φυλακισμένων αγωνιστών. Και για να θυμίσουμε λίγο από το πρότερο παρελθόν του στεκιού.

ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο

Αλκιβιάδου 81, Άγιος Παντελεήμονας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1559279/


1 2 3 4

ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Σήμερα, στις 08:00 το πρωϊ, πήραμε την απόφαση μαζί με άλλους συντρόφους, ομάδες και στέκια του αντιφασιστικού κινήματος, να περιφρουρήσουμε το Αντιφασιστικό-Αντιεξουσιαστικό Στέκι Δίστομο και την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα από το κάλεσμα της Λ.Ε.Π.Ε.Ν, του νεοσύστατου πολιτικού σχηματισμού που έχει προκύψει στους κόλπους της παρακρατικής-ακροδεξιάς.

Η επιλογή του σημείου, που αποτελεί πλέον κατακτημένη και απελευθερωμένη γειτονιά του αντιφασιστικού κινήματος, χρησιμοποιείται από την Λ.Ε.Π.Ε.Ν ως ένα τρόπος υπενθύμισης της πρότερης επιχειρησιακής λειτουργίας της περιοχής, ως σημείο εξαπόλυσης επιθέσεων από τα φασιστικά-παρακρατικά τάγματα εφόδου. Ταυτόχρονα, η ονομασία του καλέσματος-Επιτροπή Εθνικής Αντίστασης- αποτελεί προσβολή και ευθεία προσπάθεια παραχάραξης του παρελθόντος της αντίστασης, της εποποιίας του 1940-1949, ιδεολογικό χτύπημα στην ίδια την προλεταριακή-κοινωνική συνείδηση αυτού του τόπου. Τα Σιχάματα, δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ έρεισμα για να καπηλεύονται τους θανάτους, τις εξορίες , τους βασανισμούς και τον ηρωικό αγώνα του ελληνικού λαού απέναντι στον κατακτητή και ιδεολογικό προγονό τους.

Οι απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας, της 3Ε , των ΜΑΥδων και της ΕΑΤ-ΕΣΑ, δεν θα πατήσουν το πόδι τους εδώ σήμερα. Ακριβώς σ' αυτήν την λογική, εμείς σαν Κόκκινη Γραμμή-Ομάδα για την Εργατική Αντεπίθεση καλούμε οποιονδήποτε θεωρεί τον εαυτό του αντιφασίστα και αντιλαμβάνεται την παρουσία τους στον Άγιο Παντελεήμονα αλλά και οπουδήποτε ως επίθεση στην τάξη και τον λαό μας να υπερασπιστεί το Αντιφασιστικο-Αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο. Να αντισταθούμε στην ανοιχτή ιδεολογική επίθεση στο παρελθόν της Αντίστασης . Τσιράκια της ντόπιας ολιγαρχίας και του αστικού κράτους, θα περάσουμε από ΠΑΝΩ ΣΑΣ.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ- Ομάδα για την Εργατική Αντεπίθεση

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1559279/


1 2 3 4

Αντιφασιστική συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα στις 6 μμ

Οι φασίστες του μορφώματος Λ.Ε.Π.Ε.Ν καλούν σήμερα σε συγκέντρωση ενάντια στην «λαθρομετανάστευση» στην πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα. Καλυπτόμενοι πίσω από μια «επιτροπή εθνικής αντίστασης» βγαίνουν από τις τρύπες τους και θέλουν να εμφανιστούν στο προσκήνιο χύνοντας το μίσος και την μισαλλοδοξία. Άλλωστε τους γνωρίσαμε στον Πειραιά που με την προστασία της αστυνομίας - τι πρωτότυπο - περιορίστηκαν από την αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε ήδη καλεστεί. Θρασύδειλοι τραμπούκοι τίποτα άλλο.

Δεν θα επιτρέψουμε καμία δημόσια εμφάνιση των φασιστών.

Το Αντιφασιστικό / Αντιεξουσιαστικό στέκι Δίστομο ήδη περιφρουρεί την πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα.

Αντιφασιστική συγκέντρωση στον Άγιο Παντελεήμονα στις 6 μμ

Καμιά σπιθαμή χώρου στις φασιστικές συμμορίες

Διάλυση πολιτικών και κοινωνικών φασιστικών οργανώσεων

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού

πηγή: https://ormantifa.wordpress.com/2016/05/22/αντιφασιστική-συγκέντρωση-στον-άγιο/


1 2 3 4

ΟΛΟΙ στην πλατεια του Αγιου Παντελεημονα

Συνελευση Κενταυρου

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1559285/