Κυριακή 29 Μαίου 2016 στις 19.00

Ανοιχτή συνέλευση City Plaza

https://www.facebook.com/events/1113782118685644/

Για να οργανώσουμε και να κάνουμε πράξη τις πολλές ιδέες και προτάσεις που κατατέθηκαν στην προηγούμενη μαζικότατη Ανοιχτή Συνέλευση του Χώρου και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε έναν πολύμορφο αγώνα που θα αντιπαλέψει τη ζοφερή κατάσταση στο Προσφυγικό.

Κοινό τόπο της συζήτησης της πρώτης Ανοιχτής Συνέλευσης του Χώρου Στέγασης Προσφύγων City Plaza (για την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά εδώ) αποτέλεσε η ανάγκη να αντιπαλέψουμε με κάθε τρόπο την αντιπροσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και τη γενικότερη αντιπροσφυγική πολιτική της Ευρώπης, την οποία με ζήλο υλοποιεί η ελληνική κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο στο άμεσο διάστημα να παρθούν πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ανάπτυξης ενός κινήματος αντίστασης και πολιτικής ανυπακοής σ' αυτές τις αντιπροσφυγικές και αυταρχικές πολιτικές, κατατέθηκαν πολλές ιδέες και προτάσεις. Σταχυολογούμε ορισμένες απ' αυτές:
• Να σχεδιαστεί μια στρατηγική παρέμβασης και κινητοποιήσεων στα κέντρα συγκέντρωσης προσφύγων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
• Να οργανωθεί μία ή και περισσότερες κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην αντιπροσφυγική πολιτική που εφαρμόζεται.
• Να ξεκινήσει μια καμπάνια για την ένταξη των προσφύγων στη δημόσια υγεία, καθώς και μια αντίστοιχη για την ένταξη των παιδιών τους στη δημόσια εκπαίδευση, σε συνεργασία με τα συνδικάτα και τα εργατικά σχήματα στο χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης.
• Να τεθεί ως προτεραιότητα του κινήματος αλληλεγγύης το άνοιγμα των άδειων και αχρησιμοποίητων κτιρίων της Αθήνας και των άλλων πόλεων για τη στέγαση των προσφύγων, ώστε να ανατραπεί στην πράξη η πρακτική που θέλει τους πρόσφυγες «αόρατους», στοιβαγμένους σε συνθήκες εγκλεισμού, σε στρατόπεδα έξω από τον αστικό ιστό, μακριά από τις δημόσιες υπηρεσίες και την υπόλοιπη κοινωνία.
• Να δημιουργηθεί ένα κέντρο αγώνα, το οποίο θα συντονίζει και θα ενοποιεί τις διαφορετικές συνιστώσες και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται μέσα στο κίνημα αλληλεγγύης.

Για την οργάνωση και την πραγματοποίηση των προτάσεων αυτών, αλλά και για ό,τι νέο προκύψει, αποφασίστηκε η νέα Ανοιχτή Συνέλευση στο City Plaza να γίνει την προσεχή Κυριακή 29.05, στις 19:00.

Να θυμίσουμε ότι υπάρχουν 2 ακόμη καλέσματα, το ένα της Ομάδας Εκπαιδευτικών για την Τετάρτη 01.06 στις 6.00 μ.μ. και το δεύτερο της Ομάδας Υγείας για την Πέμπτη 02.06 στις 7.00 μ.μ.

πηγή : http://solidarity2refugees.gr/epomeni-anichti-synelefsi-city-plaza-kyriaki-29-ma%CE%90ou-7-00-m-m/