Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 στις 16.00

Ανοικτή συνέλευση Στούντιο "Αχορδία"

Αυτή τη Κυριακή η συνέλευση του στούντιο "Αχορδία" θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως στις 16:00.

Δημιουργία του Αυτοοργανωμένου Στούντιο «ΑΧΟΡΔΙΑ»

στη κατάληψη της Βίλας Ζωγράφου

"Γιατί τα κάγκελα έχουνε κλείσει τα μυαλά μας και τις σκέψεις μας....."

Κινούμαστε μέσα -και την ίδια στιγμή ενάντια- σε μια κοινωνία γεμάτη φράκτες. Φράκτες άλλοτε ορατούς όπως είναι τα κάγκελα των σχολείων, των εργασιακών χώρων, των φυλακών, των κρατικών συνόρων, κι άλλους αόρατους όπως το φύλο, η ηλικία, η κοινωνική τάξη, η ψυχική υγεία και η συναισθηματική κατάσταση. Φράκτες, που πάνω στις ζωές μας, υψώνουν (και ταυτόχρονα υψώνονται από ) χυδαίες εξουσιαστικές λογικές και συμπεριφορές. Ανάμεσα λοιπόν στις υπόλοιπες δράσεις ενάντια σε αυτές τις πρακτικές, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια πολιτική/καλλιτεχνική δομή που σκοπό έχει τη δημιουργία και λειτουργία ενός μουσικού στούντιο. Με αυτό το τρόπο το στούντιο χρησιμοποιείται ως μέσο για να καλύψουμε τις ανάγκες μας σε επίπεδο μουσικής έκφρασης μακρυά απο κυρίαρχες κοινωνικές νόρμες και διαχωρισμούς!

Από τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν και άρχισαν οι εργασίες στο χώρο, η παλιά αποθήκη έχει μετατραπεί σε ένα λειτουργικό στούντιο για να φιλοξενεί μπάντες που θέλουν να κάνουν πρόβες. Ήδη στο χώρο στεγάζονται 3 συγκροτήματα, που μαζί με τα υπόλοιπα άτομα που εμπλέκονται σε επίπεδο εργασιών, λειτουργίας, και διαχείρισης, απαρτίζουν την συνέλευση της δομής "Αχορδία" στα πλαίσια των οριζόντιων, αδιαμεσολάβητων διαδικασιών και ενάντια στην κυρίαρχη/ατομικιστική λογική της ανάθεσης. Στόχος της δομής "Αχορδία" είναι ο χώρος να αποκτήσει τη δυνατότητα ηχοληψίας, ώστε οι μπάντες -που αποτελούν και την ίδια τη δομή- να μπορούν να ηχογραφούν το υλικό τους χωρίς τη μεσολάβηση της μουσικής βιομηχανίας.

Όποιες μουσικές ομάδες επιθυμούν να στεγαστούν το χώρο και συμπλέουν με τον αντίεμπορευματικό χαρακτήρα της δομής, όπως επίσης και άτομα που γουστάρουν το εγχείρημα και θέλουν να στηρίξουν με τη διάθεση και τις γνώσεις τους, μπορούν να έρθουν στην ανοικτή συνέλευσή της δομής που γινεται κάθε Κυριακή στις 18:00 στη κατάληψη της Βίλας Ζωγραφου για να τα πούμε από κοντά.

"....γιατι τα κάγκελα έχουνε κλείσει τις καρδιές και τα αισθήματα μας"



Στούντιο «Αχορδία» που στεγάζεται στη Βίλα Ζωγράφου.
villazografou.espivblogs.net/
studexioachordexia@riseuexp.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/64935/