Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 στις 21.00

Προβολή Ταινίας “Το μερίδιο των αγγέλων”

index

Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

ενάντια στην καταστολή, τις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό

Το πρόγραμμα προβολών στην πλατεία είναι ένα από τα βήματά μας για την επανάκτηση των δημόσιων χώρων της γειτονιάς.

Το Μερίδιο των Αγγέλων (The Angels' Share)

Υπόθεση:
Όταν ο Ronnie, ένας νεαρός από τη Γλασκώβη, αγκαλιάζει για πρώτη φορά το νεογέννητο γιο του Luke, ορκίζεται να του εξασφαλίσει μια καλύτερη μοίρα από τη δική του. Τα πράγματα όμως είναι δύσκολα καθώς ο νεοφώτιστος πατέρας εκτός από καταδικασμένος σε 300 ώρες κοινωνικής εργασίας για διάφορες αξιόποινες πράξεις, είναι εγκλωβισμένος στον κλοιό της ανεργίας και του περιθωρίου. Για καλή του τύχη όμως ανακαλύπτει ότι διαθέτει μια χαρισματική όσφρηση που του επιτρέπει να διακρίνει την υφή και τα αρώματα του ουίσκι κι έτσι του δίνεται η ευκαιρία που ζητούσε για να αλλάξει τη ζωή του.

"Το μερίδιο των αγγέλων» αναφέρεται στην ποσότητα του ουίσκι, το 2%, που εξατμίζεται ανεξήγητα κατά την παλαίωση. Με αυτόν τον μαγικό τίτλο και μια ξεκάθαρη διάθεση αισιοδοξίας ο Ken Loach διανθίζει τη φιλμογραφία του με μια διασκεδαστική κωμωδία που διαδραματίζεται στη Σκωτία, καταγράφοντας τις περιπέτειες μιας νεανικής παρέας που έχει μπλεξίματα με τον νόμο."

Τι ελπίζετε να αποκομίσουν οι θεατές από την ταινία;
Ken Loach: Ελπίζω να χαρούν με τους ανθρώπους που θα γνωρίσουν, ειδικά τους νέους που θεωρούνται μικροαπατεώνες και να δουν ότι είναι ολοκληρωμένοι, κανονικοί άνθρωποι με χιούμορ. Και ότι αυτοί είναι τέσσερις από το ένα εκατομμύριο ανέργων. Δεν είναι ενδιαφέρον να τους συναντήσουμε; Δεν είναι σύνθετοι και άξιοι λόγου; Ελπίζω το κοινό να το δει αυτό, αλλά και να απολαύσει την ιστορία.

Σκηνοθεσία Ken Loach, Σενάριο Paul Laverty, Παραγωγή Rebecca O'Brien Φωτογραφία Robbie Ryan Μοντάζ Jonathan Morris

Πρωταγωνιστούν: Paul Brannigan … Robbie John Henshaw … Harry Gary Maitland … Albert Jasmin Riggins … Mo William Ruane … Rhino Roger Allam … Thaddeus Siobhan Reilly … Leonie James Casey … Dougie Roderick Cowie … Anthony Paul Donnelly … Jamie Scott Dymond … Willy Nick Farr … Defence Agent David Goodall … Angus Dobie David Graham … Park delinquent

Διάρκεια 106 λεπτά, Τοποθεσίες γυρισμάτων: Γλασκώβη, Σκωτία

*****************

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Γιατί τα Εξάρχεια μπορούν και πρέπει να παραμείνουν ένας χώρος ελευθερίας και αλληλοσεβασμού, μια περιοχή πολιτικής ζύμωσης και δημιουργικής έκφρασης, μια γειτονιά-σύμβολο που θα παράγει ιδέες και οράματα και θα πρεσβεύει τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη.

Συναντιόμαστε κάθε Δευτέρα, στις 19:30, Θεμιστοκλέους & Βαλτετσίου, στην πλατεία Εξαρχείων. Σας περιμένουμε !

blog:https://exarhia.wordpress.com facebook: Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων

(https://www.facebook.com/groups/680296432062606/)

πηγή : https://exarhia.wordpress.com/2016/06/02/280/