τι; : πορεία θεματική : εργασία

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 στις 10.30 πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία για την απεργία

Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2011 ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Κυβέρνηση ενώ είχε υποσχεθεί προεκλογικά αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, τις μειώνει την διετία 2010-11 κατά 20%, και τις ρίχνουν στο 2,75% του ΑΕΠ, το μικρότερο ποσοστό της μεταπολίτευσης! Στην διετία 2010-11 οι δαπάνες για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση μειώνονται κατά 16%, για τη δευτεροβάθμια κατά 15%, ενώ για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά 27% και 31%. Η Διαμαντοπούλου δεσμεύτηκε στην «Τρόικα» ότι το 5 προς 1 (αποχωρήσεων -προσλήψεων) θα ισχύσει και για την εκπαίδευση ενώ μέρος των προσλήψεων θα αποτελούν και μετατάξεις από άλλες υπηρεσίες. Μιλάμε πλέον για μηδενικούς σχεδόν διορισμούς εκπαιδευτικών, ακόμα και από αυτούς που είχαν τις προϋποθέσεις μονιμοποίησης από τον προηγούμενο νόμο (επιτυχόντες του προηγούμενου ΑΣΕΠ, 30μηνο, 24μηνο με ΑΣΕΠ). Τέλος το Υπουργείο προχωρά σε συγχωνεύσεις εκατοντάδων ολιγοθέσιων σχολείων, καθώς αυτά δεν κρίνονται παραγωγικά!!

Όλα τα παραπάνω προστίθενται στα είδη συσσωρευμένα προβλήματα της παιδείας. Το στρίμωγμα των μαθητών σε 30άρια τμήματα, την κατάργηση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της ΠΔΣ, της απαξίωσης των ειδικών, αθλητικών, μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, των τμημάτων ένταξης, των ΣΔΕ, των ΚΠΕ κλπ, τα οποία λειτουργούν με σημαντικές ελλείψεις.

Οι προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ, εντάσσονται στην προσπάθεια του Υπουργείου να ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις των αναπληρωτών (όπως άλλωστε και με το θεσμό των ΑΜΩ). Ακόμη και αν κάποιος εμπιστευτεί τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού για εξίσωση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ με τους υπόλοιπους αναπληρωτές, παραμένει μεγάλο αγκάθι η μονομερής δυνατότητα απόλυσης των εκπαιδευτικών αυτών ανά πάσα στιγμή μέσα στη χρονιά αν για οποιοδήποτε λόγο σταματήσει το πρόγραμμα.

Τέλος, τη στιγμή που χιλιάδες αναπληρωτές ΕΣΠΑ και μη, ΑΚΩ ή ΑΜΩ, καθώς και χιλιάδες ωρομίσθιοι από πέρσι παραμένουν απλήρωτοι, τη στιγμή που με τον νόμο της Διαμαντοπούλου και τις περικοπές της «τρόικας» μας αφαιρούν το δικαίωμα διορισμού, την ίδια στιγμή απαιτούν να επιμορφωνόμαστε απογεύματα, εκτός ωραρίου εργασίας, χωρίς αποζημίωση αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι η συμμετοχή μας είναι υποχρεωτική.

Συνολικά απέναντι μας, έχουμε μια κυβέρνηση που απλά εκτελεί τα συμβόλαια που της παραδίδει η περίφημη ''Τρόϊκα'', συμβόλαια καταδίκης της δημόσιας παιδείας και υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, των εργασιακών σχέσεων και των μισθών. Στόχος τους είναι να θρέψουν τραπεζίτες και επιχειρηματίες, ωθώντας τεράστια κομμάτια πληθυσμού στην ανεργία, την ανασφάλεια και την ανέχεια. Για μας τους αναπληρωτές, ωρομίσθιους και αδιόριστους εκπαιδευτικούς, δεν μας ετοιμάζουν διαφορετικό μέλλον. Ή θα ακολουθήσουμε το δρόμο της περιχαράκωσης, όπου ο καθένας μόνος του, ή έστω η κάθε ομάδα συναδέλφων θα προβάλει τα «ιδιαίτερα χαρακτηριστικά» της ελπίζοντας - μάταια στη σημερινή συγκυρία - στην ατομική «τακτοποίηση» ή όλοι μαζί ενωμένοι, μαζικά και μαχητικά όπως το '98 επί Αρσένη, θα διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Ως Σ.Ε.Α.Ε. καλούμε τους συναδέλφους να γραφτούν στο σωματείο και να συμμετέχουν στους αγώνες του σωματείου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Καμία περικοπή στη χρηματοδότηση των σχολείων. Δωρεάν μεταφορά των μαθητών
  • Καμία μείωση διορισμών, προσλήψεων, μισθών και επιδομάτων λόγω της κρίσης
  • Να λειτουργήσουν άμεσα η ενισχυτική διδασκαλία, η ΠΔΣ και τα αθλητικά σχολεία
  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς
  • Σύμβαση στους αναπληρωτές ΕΣΠΑ με βάση το ν.3205/2003. Κοινά ασφαλιστικά-μισθολογικά-εργασιακά δικαιώματα με τους λοιπούς αναπληρωτές

Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στο εργατικό κέντρο 10:30πμ

Συνάδελφοι-ισες, γραφτείτε στο σωματείο, δυναμώστε τη φωνή της αντίστασης των αναπληρωτών - ωρομισθίων. Επικοινωνήστε για οποιοδήποτε θέμα σας απασχολεί.

κάλεσμα : Σωματείο Ελαστικά Απασχολούμενων Εκπαιδευτικών (Σ.Ε.Α.Ε.)

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


1 2 3

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

κάλεσμα : ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

επικοινωνία :

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=26390


1 2 3

Ζούμε στην εποχή της απόλυτης επιβολής αντικοινωνικών μέτρων από την εξουσία. Σε αυτές τις συνθήκες δεν διστάζουν να ξεπουλήσουν ακόμη και τα αγαθά πάνω στα οποία βάσισαν την απάτη του "κοινωνικού κράτους".

Τα κοινωνικά- δημόσια αγαθά δεν είναι εμπορεύματα. Το δημόσιο δυστυχώς και ατυχώς έχει ταυτιστεί με το κρατικό, διότι μέχρι τώρα η πλειοψηφία της κοινωνίας θεωρούσε ως απαραίτητο ρυθμιστή των κοινωνικών σχέσεων και παροχών την κρατική εξουσία, παραδίδοντάς της αμαχητί την διαχείριση βασικών αγαθών όπως ενέργεια, νερό, υγεία, παιδεία κ.τ.λ.

Έτσι σήμερα καλούμαστε να επαναπροσδιορίσουμε και να επαναοικειοποιηθούμε το δημόσιο ως ένα αδιαμεσολάβητο πεδίο διαχείρισης και παροχής των κοινωνικών αγαθών, απαραίτητων για την επιβίωση.

Η θεσμική νομιμότητα δεν είναι σύμφυτη με την κοινωνική νομιμοποίηση. Η πρώτη επιβάλλεται από την κυριαρχία με όρους υποταγής, αλλά τίθεται σε ισχύ μόνο μέσω της κοινωνικής συναίνεσης. Η πολιτική ανυπακοή έρχεται ως όπλο των αντιστεκόμενων και νομιμοποιείται κοινωνικά για την επανάκτηση του συλλογικού δικαίου.

Ενάντια στην κοινωνική εξαθλίωση που μας επιβάλλεται από την εξουσία, εμείς αντιπροτάσσουμε την αξιοπρέπεια, την άμεση δράση της άρνησης πληρωμών σε όλα τα κοινωνικά αγαθά που έχουν κλαπεί από το κράτος και το κεφάλαιο σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΜΜΕΝΑ - ΟΛΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

κάλεσμα : ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

επικοινωνία : http://www.resistance2003.gr

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...