Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

Πορεία: Ζούμε Μαζί - Αγωνιζόμαστε Μαζί

Πορεία
Πέμπτη 16 Ιουνίου ώρα 18.00, Ομόνοια

Ζούμε Μαζί - Αγωνιζόμαστε Μαζί

Το καλοκαίρι του 2015 τα σύνορα και οι πολιτικές ελέγχου κατέρρευσαν κάτω από τη δύναμη και την μαζικότητα των προσφυγικών μετακινήσεων αλλά και του κινήματος αλληλεγγύης. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα το οικοδόμημα της Ευρώπης - Φρούριο ξαναχτίζεται με ανομοιογενή υλικά: με τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, με φράχτες και περιπολίες, με το ΝΑΤΟ και τη Frontex, με τα Hot Spot και τα Κέντρα Κράτησης, με απελάσεις και εγκλεισμό, με ποινικοποίηση της αλληλεγγύης.
Αλλά και εμείς χτίζουμε την αντίσταση με ανομοιογενή υλικά. Με την αυτοοργάνωση, τις καταλήψεις στέγης και τις δομές αλληλεγγύης, τους πολύμορφους προσφυγικούς αγώνες που ξεπηδούν σε κέντρα κράτησης και προσφυγικά στρατόπεδα, με πορείες και διαμαρτυρίες από τα νησιά του Αιγαίου ως την Ειδομένη και τα κέντρα των πόλεων αγωνιζόμαστε για άνοιγμα των συνόρων, για καθολικό δικαίωμα στο πολιτικό άσυλο, διεκδικώντας την συγκατοίκηση στον αστικό ιστό, διεκδικώντας δικαιώματα και ελευθερίες για όλους και όλες μας.

ελεύθερη μετακίνηση
ανοιχτά σύνορα
πολιτικό άσυλο
στέγαση στον αστικό ιστό
όχι στις απελάσεις
όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Καταλήψεις Στέγης: Νοταρά 26, Σχολείο, Κάνιγγος, City Plaza, Α.Σ.Κ. Μπραχαμίου (Ασύρματος), Βοτανικός Κήπος ΕΚΧ, 2ο Φιλοξενείο Προσφύγων


1 2 3 4 5

Η ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ

Πέραν από τα κράτη τα έθνη τις θρησκείες που οδηγούν στον πόλεμο και στο θάνατο υπάρχει η αλληλεγγύη η αξιοπρέπεια η κοινωνία που οδηγούν στη ζωή και στην ελευθερία.
Πέρα από τα κράτη τα έθνη τις θρησκείες που οδηγούν στον ρατσισμό στον χωρισμό και στην αντιπαλότητα υπάρχει η αυτοοργάνωση η αλληλοβοήθεια και η συλλογική συνείδηση που οδηγούν στην ενότητα των ανθρώπων και στη δημιουργία.
Αυτό το αποδείξαμε από την πρώτη μέρα που σας καλοσωρίσαμε αφού περάσατε το αφιλόξενο αιγαίο και πατήσατε στο στέρεο έδαφος της αλληλεγγύης. Χωρίς καμιά διάκριση εθνική πολιτική πολιτιστική ενωθήκαμε έξω από κάθε κρατική μεσολάβηση και οργανωθήκαμε μαζί και μόνοι μας. Αυτοοργανωθήκαμε .Δεν παρακαλέσαμε κανένας ούτε πήραμε από κανέναν άδεια για την ζωή μας. Μόνο στο μεγάλο ποτάμι της κοινωνίας απευθυνθήκαμε και κερδίσαμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους δίπλα μας όπου με την αλληλεγγύη τους κατορθώσαμε να επιβιώσουμε και να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Οι καταλήψεις στέγης είναι μια τρανή απόδειξη της αποτελεσματικότητας της αυτοοργάνωσης και της άμεσης δημοκρατίας .Θέλουμε τους πρόσφυγες -μετανάστες μαζί μας στις γειτονιές μας μέσα στις πόλεις μας και όχι έξω από την κοινωνία σε κέντρα «φιλοξενίας» σε στρατόπεδα σε κέντρα κράτησης. Ο Πρόσφυγας ο Μετανάστης να μην είναι σε κατάσταση εξαίρεσης χωρίς χαρτιά απογυμνωμένος από δικαιώματα. Οι καταλήψεις στέγης αυτό καταργούν: τις διακρίσεις τις ανισότητες τους διαχωρισμούς .Όμως ακόμα πρέπει να γίνουν πολλά : Πολιτικο άσυλο τώρα - κατοικία στον αστικό ιστό-ελεύθερη μετακίνηση - ανοικτα σύνορα

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ

ΠΟΡΕΙΑ 16 ΙΟΥΝΗ 18ΜΜ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ

EX PORTU ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/65146/


1 2 3 4 5

Συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες/μετανάστες|Πέμπτη 16/6

Συμμετοχή στην πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες, την Πέμπτη 16/6 στις 18.00, στην Ομόνοια.

Ενάντια στα σύνορα, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό

Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Κοινοί αγώνες

για ζωή και αξιοπρέπεια

Α.Π.Ο|Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων: Τοπικός Συντονισμός Αθήνας

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1560209/


1 2 3 4 5

Πορεία Καταλήψεων Στέγης Προσφύγων - Πέμπτη 16/06 στις 18:00, Ομόνοια

Ζούμε μαζί - Αγωνιζόμαστε μαζί - Θα νικήσουμε μαζί!

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο εμφανές το πολιτικό και ηθικό αδιέξοδο της αντιπροσφυγικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα κλειστά σύνορα, οι μαζικές απελάσεις, τα hot spot-φυλακές, τα «ανοιχτά» στρατόπεδα στη μέση του πουθενά , οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων παράγουν συνεχώς βαρβαρότητα, βία κι εξαθλίωση. Την ίδια στιγμή που η Μεσόγειος παραμένει σταθερά μια θάλασσα-νεκροταφείο, η Ελλάδα μετατρέπεται σε κοιμητήριο δικαιωμάτων κι ελευθεριών.
Διέξοδος από το σημερινό τέλμα, μπορεί να ανοίξει μόνο με την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα ντόπιων και προσφύγων-μεταναστών για αξιοπρέπεια κι ελευθερία. Οι πρόσφυγες μπορούν και πρέπει να ζήσουμε στις γειτονιές μας με ίσα δικαιώματα. Οι συνθήκες διαμονής τους μπορούν και πρέπει να είναι αξιοπρεπείς. Οι προσφυγικές καταλήψεις στέγης το αποδεικνύουν.

Ο Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza καλεί σε μαζική συμμετοχή στην αυριανή πορεία (Πέμπτη 16/6) στις 6 μ.μ στην Ομόνοια.
Προσυγκέντρωση του ‪#‎CityPlaza‬ στις 4:30 μ.μ Αχαρνών 78.

Αγωνιζόμαστε για:
- ελεύθερη μετακίνηση
- ανοιχτά σύνορα
- πολιτικό άσυλο
- αξιοπρεπή στέγαση στον αστικό ιστό
-ίσα δικαιώματα στην παιδεία, την περίθαλψη, την εργασία.

Χώρος Στέγασης Προσφύγων City Plaza

πηγή: http://solidarity2refugees.gr/poria-katalipseon-stegis-prosfygon-pebti-1606-stis-1800-omonia/


1 2 3 4 5

Απ' το Ορλάντο μέχρι την Αθήνα: αγώνας ενάντια σε cis-ετεροσεξισμό και αντιισλαμισμό!

Ορλάντο, 12 Ιούνη 2016. Ένας ομοφοβικός άντρας μπαίνει οπλισμένος σε ένα gay μπαρ . Δολοφονεί πυροβολώντας 50 άτομα και τραυματίζει αλλά 53. Η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων ήταν λατινοαμερικάν#, φτωχ#, lgbt. Βλέπουμε μια δομική αντίφαση στο δυτικό κόσμο. Ενω θεσμοθετούνται τα λόατκι δικαιώματα απ' τα κράτη, αυτό δεν επαρκεί για να καταστήσει τις lgbtqi+ ζωές, ως αναγνωρίσιμες που αξίζει να βιωθούν. Από τη μία να αυξάνεται η ορατότητα των κοινοτήτων μας και να ενδυναμώνονται θεσμικά, απ' την άλλη συσπειρώνονται νεοσυντηρητικοί, ομοφοβικοί και τρανσφοβικοί κάθε είδους, εναντία στα δικαιώματα μας, και αυξάνονται οι επιθέσεις μίσους εναντίον μας σε καθημερινό επίπεδο… Τα μίντια για αυτή την επίθεση ανέφεραν οτιδήποτε άλλο εκτός απ' το ότι ήταν ομοφοβικη. Μιλήσαν για τα πάντα, για "τρομοκρατία", για την "άνοδο του εγκλήματος", για το isis, τη θρησκεία του δολοφόνου, τη σεξουαλικότητά του. Οτιδήποτε, δηλαδή, με το οποίο μπορούσαν να εργαλειοποιήσουν το συμβάν για να ενισχύσουν την κρατική και ρατσιστική τους πολιτική. Αποσιωπούν τα ζητήματα της συστημικής, ομοφοβικής, τρανσφοβικής, ρατσιστικής και ταξικής καταπίεσης που υποβαθμίζουν τις ζωές μας καθημερινά, μέσα στο σύστημα εξουσίας της καπιταλιστικής πατριαρχίας της λευκής υπεροχής που είμαστε αναγκασμέν# να ζούμε όλ#.

Ειδικά στο παράδειγμα των ΗΠΑ, που έγινε αυτό το περιστατικό, η δολοφονική βία μπάτσων και ακροδεξιών ενάντια στ# μη-λευκ# κουίαρ και ειδικά στις τρανς γυναίκες of color, έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Το tea party και ο κάθε Tραμπ αντιμετωπίζουν τα lgbtqia+ δικαιώματα σαν τη μεγαλύτερη απειλή για τη λευκή χριστιανική Aμερική. Ο Oμπάμα κάνει επικοινωνιακά παιχνίδια με gender neutral τουαλέτες στο λευκό οίκο , την ίδια ώρα που οι τρανς στην καθημερινότητά τους απειλούνται με συλλήψεις και βία όταν πηγαίνουν σε τουαλέτες του φύλου τους. Και φυσικά # queers νεκρ# που δεν αξίζει να πενθηθούν. Το ενδιαφέρον γι' αυτ# υπάρχει μόνο για να ενισχυθούν οι εκστρατείες ενάντια στ# μουσουλμάν#, τ# μεταναστ# κι η αντιτρομοκρατική νομοθεσία. Δηλαδή μέτρα που ενισχύουν την κρατική βία και τους κοινωνικούς αποκλεισμούς για άτομα, σαν αυτά που δολοφονήθηκαν στο Ορλάντο, φτωχ#ς, ισπανόφων#ς queers, στο όνομα της ασφάλειας τους. Στη Γερμανία αντίστοιχα μετά από σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς που υπέστησαν γυναίκες την πρωτοχρονία, ξέσπασε μια έντονη στοχοποίηση των προσφύγων αντρών, ως θυτών, μαζί με το μύθο ότι οι μουσουλμάνοι φέρνουν την κουλτούρα του βιασμού σε μια προοδευτική δημοκρατική χώρα που δεν έχει τέτοια προβλήματα! Φυσικά πολύ γρήγορα αποδείχθηκε ότι πολύ μικρό μέρος των επιθέσεων έγινε από πρόσφυγες, και ότι αυτή η ρητορική δεν ήταν παρά ένα μέσο για να προετοιμαστούν μαζικές απελάσεις και πογκρόμ εναντίον τους. Γιατί άλλωστε τέτοιες σεξιστικές επιθέσεις στο δρόμο, καταγράφονται κατά εκατοντάδες και σε άλλες περιπτώσεις στις γερμανικές πολεις πχ μετά από τοπικές γιορτές μπίρας, αλλά το θέαμα και τα μίντια δεν αναφέρουν τίποτα γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ξεκάθαρο ότι οι θύτες είναι γερμανοί άντρες, καθώς σε αυτές τις εκδηλώσεις δε συμμετέχουν μαζικά μετανάστ#ς ώστε να μπορούν να τους στοχοποιήσουν…

Φυσικά αυτά δε συμβαίνουν μόνο στις ΗΠΑ και στη Γερμανία. Εμείς, μιλώντας ως υποκείμενα που ζουν στην Ελλάδα βλέπουμε κι εδώ τέτοια γεγονότα να είναι αιτία ενίσχυσης της αντι-ισλαμικής ρητορικής που έχει ως στόχο κυρίως τ#ς πρόσφυγες και τ#ς μεταναστ#ς. Ζούμε σε μια χώρα που οι μπάτσοι και οι φασίστες προσβάλλουν με κάθε ευκαιρία τ# μουσουλμάν# μετανάστ# για τη θρησκεία τους. Αυτό είναι το κύριο σημείο γύρω απ' το οποίο οργανώνονται τα βασανιστήρια που υφίστανται στα αστυνομικά τμήματα και στα κέντρα κράτησης. Οι μουσουλμάνες γυναίκες δέχονται διαρκώς προσβλητικά σχόλια για τις μαντίλες τους. Οι τζιχαντιστές προβάλλονται συχνά στο δημόσιο λόγο ως ο νούμερο ένα εχθρός γύρω απ' τον οποίον ενισχύεται το κράτος ασφάλειας, στηρίζεται η ύπαρξη του φράχτη στον Έβρο, των κλειστών χερσαίων συνόρων, ως ο λόγος για τον οποίο το κράτος νομιμοποιείται να δολοφονεί βιοπολιτικά μεταναστ# και πρόσφυγ# πνίγοντας τους στο Αιγαίο…

Με αφορμή τα γεγονότα στο Ορλάντο, οργανώνουμε ένα queer μπλοκ ενάντια σε σισετεροσεξισμό και αντιισλαμισμό για τη πορεία των καταλήψεων στέγης μεταναστ#/προσφυγ# στις 16.6, 18.00 στην Ομόνοια. Οι νεκροί του Ορλάντο είναι κομμάτι της δικής μας μνήμης και κοινότητας και δεν αφήνουμε να γίνουν εργαλείο καμίας κρατικής, ρατσιστική πολιτικής. Είμαστε μαζί με τις μουσουλμανικές κοινότητες στον αγώνα ενάντια στο ρατσισμό και την αστυνομική βία. Είμαστε συμμαχ# με τ# προσφυγ#/μεταναστ# παλεύουμε για χαρτιά σε όλ#, ανοιχτά σύνορα, ελεύθερη μετακίνηση και γκρεμισμένα κέντρα κράτησης.

https://www.facebook.com/events/252629371777280/

Queer Nτεκαπάζ

queeexrntekapaexz@gmail.excom

https://queerntekapaz.wordpress.com/

πηγή: https://queerntekapaz.wordpress.com/2016/06/15/%ce%b1%cf%80-%cf%84%ce%bf-%ce%bf%cf%81%ce%bb%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ad%cf%87%cf%81%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%ce%b8%ce%ae%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%ce%b3%cf%8e%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b5/