Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 14.00

Συλλογική κουζίνα

Δραστηριότητες έως Κυριακή 12 Ιουνίου

Τρίτη 7 Ιουνίου: 8 μμ., Συνέλευση του ΚΠΚΒ
________________

Τετάρτη 8 Ιουνίου- 2 μμ., Συλλογική κουζίνα
- 8:30 μμ., Συζήτηση με θέμα: Ο μύθος της παγκοσμιοποίησης και η πραγματικότητα του ιμπεριαλισμού: ο μετασχηματισμός του κράτους (Σπύρος Σακελλαρόπουλος - αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου)

Αναμφίβολα το ζήτημα της "παγκοσμιοποίησης" αποτελεί ένα από τα πιο φλέγοντα και πολυσυζητημένα της εποχής μας. Η παρουσίαση αποσκοπεί στο να θέσει δύο ερωτήματα: Το πρώτο σχετίζεται με το κατά πόσο οι αλλαγές που συμβαίνουν στο σύγχρονο κόσμο μπορούν να ερμηνευτούν βάσει των υπαρχόντων μεθοδολογικών εργαλείων. Το δεύτερο έχει να κάνει τόσο με το βαθμό ύπαρξης όλων αυτών που χαρακτηρίζονται μορφές της Παγκοσμιοποίησης όσο και με το κατά πόσο αποτελούν καινοφανή φαινόμενα.

Η βασική θέση που υποστηρίζεται είναι πως -μολονότι έχουν σημειωθεί σημαντικές αλλαγές και μετασχηματισμοί τα τελευταία 15-20 χρόνια- δεν μπορεί να γίνει εύκολα αποδεκτή η αντίληψη πως είμαστε μάρτυρες θεμελιακών μεταλλαγών που οδηγούν σε μια νέα για τον ανθρώπινο πολιτισμό εποχή. Τα βασικά χαρακτηριστικά του μονοπωλιακού/ιμπεριαλιστικού σταδίου διατηρούνται και τα περισσότερα από τα στοιχεία της διεθνοποίησης της σημερινής συγκυρίας είχαν υπάρξει και στην προ του Α' Παγκοσμίου Πολέμου περίοδο. Από που αποτελεί νέο ποιοτικά στοιχείο είναι το γεγονός της μετάβασης, στις πιο ισχυρές δυτικές χώρες, σε μια νέα φάση του μονοπωλιακού σταδίου - στη φάση της καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης.
_________________

Παρασκευή 10 Ιουνίου: 9:15 μμ.: Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΣΑΦΟΥ (θεατρικός μονόλογος του Νίκου Κούνδουρου)

Μια πραγματική ιστορία: Ο θεατρικός μονόλογος είναι βασισμένος πάνω στην απολογία ενός 26χρονου άψογου απόφοιτου Νομικής και πρώην ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ της ΕΣΑ του Θεόφιλου Τσάφου, για το φόνο της αριστερής φοιτήτριας και κοπέλας του Καίτης. Η δίκη διεξήχθη το 1972. Κίνητρα πολιτικά και ερωτικά. Ψυχολογικά στοιχεία ενός ανθρώπου στα όρια της "κανονικότητας" και της "σχιζοφρένειας" σε μια "κανονική" κοινωνία που έχει σύνθημα "ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ, Η ΖΩΗ ΜΟΥ". ΔΙΑΡΚΕΙΑ/ Mια ώρα και πέντε-δέκα λεπτά.
Συγγραφή: NIKΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ
Σκηνοθεσία: BΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ/ΘΩΜΑΣ ΜΠΕΡΕΤΟΥΛΗΣ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΛΕΤΑΣ
Παίζει: ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Διδασκαλία Ρόλου: ΓΙΩΤΑ ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗ
Αφίσα-Φωτογραφία-Video Art: ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΝΑΒΟΥ
Επιμέλεια μουσικής: BΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ/ΘΩΜΑΣ ΜΠΕΡΕΤΟΥΛΗΣ
Φωτισμός: ΘΩΜΑΣ ΜΠΕΡΕΤΟΥΛΗΣ
Σκηνική Επιμέλεια: ΙΑΚΩΒΟΣ ΓΑΒΡΑΣ
______________

Σάββατο 11 Ιουνίου

- 2 μμ., Συλλογική κουζίνα
______________


--

Κοινωνικό - Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα
http://politistikokentrovirona.blogspot.com/

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Ιούνιος 08h