Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στις 11.30

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους 2 απολυμένους του μαγαζιού B-Bluz

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ "B-BLUZ" ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


στα μαγαζιά της διασκέδασης
κάποιοι δε διασκεδάζουν !

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ "B-BLUZ" ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Στο Χαλάνδρι, στις 13 Μαΐου, τα αφεντικά του μαγαζιού "B-BLUZ" απόλυσαν 2 εργαζομένους επειδή είχαν το "θράσος" να διεκδικήσουν το δώρο του Πάσχα, τα ένσημα τους και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι 2 απολυμένοι (Μάρκελλος Κ. & Αλέξανδρος Γ.) είναι μέλη του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων καθώς επίσης ο Α. δραστηριοποιείται και στην Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής.

Μέσα σε αυτές τις απολύσεις βλέπουμε μια ωμή αλήθεια όπου οι νόμοι της καπιταλιστικής αγοράς και τα συμφέροντα των αφεντικών βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις δικές μας καθημερινές ανάγκες. Το πρόσφατο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που νομιμοποιεί την ανασφάλιστη εργασία, οι μνημονιακές διατάξεις για βασικό μισθό στα 490 ευρώ, δεν είναι εικόνες στις ειδήσεις, ούτε εξαγγελίες της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης. Είναι μια καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια εργαζόμενοι/ες. Ο καθένας και η καθεμία από εμάς που δουλεύουμε για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την απληρωσιά και την μαύρη εργασία, με τον νόμο του κέρδους των αφεντικών. Τα ντόπια μικρά και μεγάλα αφεντικά όχι μόνο εφαρμόζουν κατά γράμμα τις μνημονιακές εντολές καταστροφής των εργασιακών κεκτημένων (για όλα φταίνε οι ξένοι κατά τ'άλλα...), αλλά ούτε καν αυτά τα αυτονόητα νόμιμα ψίχουλα δεν τηρούν, έχοντας την απαίτηση να γλυτώνουν φράγκα εις βάρος μας και να το δεχόμαστε με ευγνωμοσύνη και κατανόηση.

Ως κάτοικοι της πόλης της Αγίας Παρασκευής (εργαζόμενοι σε διαφορετικούς κλάδους, άνεργοι, φοιτητές) ζούμε και εμείς καθημερινά τις συνέπειες της ολοένα αυξανόμενης υποτίμησης της ζωής μας. Οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας, οι μισθοί-ψίχουλα, η εργοδοτική τρομοκρατία, ο φόβος της απόλυσης και ο ζόφος της ανεργίας είναι το παρόν που βιώνουμε και το μέλλον εναντίον του οποίου πολεμάμε. Η περίπτωση των 2 απολυμένων του "B-BLUZ" είναι κομμάτι αυτού ακριβώς του πάζλ. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο στεκόμαστε δίπλα τους όπως και σε κάθε άνθρωπο που αποφασίζει να μην παραιτηθεί αλλά να πάρει την τύχη του στα χέρια του και να αγωνιστεί. Μέχρι να μπορέσουμε να καταργήσουμε τον εκμεταλλευτικό εκβιασμό της μισθωτής σκλαβιάς που μας επιβάλλουν, έχουμε να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, την αξιοπρέπεια μας ως εργαζόμενοι/ες.

ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ 2 ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ "B-BLUZ" ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

- ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

- ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Γ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

Πέμπτη 9 Ιούνη στις 11:30πμ

στην Επιθεώρηση Εργασίας Αγίας Παρασκευής (Μεσογείων 427)

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ενημέρωση από την πρώτη παρέμβαση διαμαρτυρίας έξω από το μαγαζί:

http://somateioserbitoronmageiron.blogspot.gr/2016/05/lu-275-b-bluz.html

πηγή : http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.