Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 στις 21.00

Cinefree προβολή: Micmacs

  • 13/6 :: Micmacs
  • 20/6 :: Το λιμάνι της Χάβρης
  • 27/6 :: Καραβάν Σαράι
  • 04/7 :: Μοντέρνοι Καιροί

έγγραφο σε μορφή PDF

ΣχήμαΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΡΚΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ

Cinefree στα δυτικά… Η ανοιχτή συνέλευση δυτικών συνοικιών, ανοίγει, για δεύτερη φορά, έναν κύκλο αυτοοργανωμένων προβολών στο πάρκο με μια σειρά από ταινίες που αναδεικνύουν πτυχές της κοινωνίας, μέσα από μια κριτική ματιά.

Ποιοι (δεν) είμαστε:

Δεν είμαστε ειδικοί στο cinema ούτε κινηματογραφιστές αλλά επιλέγουμε μέσω των προβολών να αναδείξουμε κάποια κοινωνικά ζητήματα. Δεν είμαστε από τον δήμο και ούτε θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με αυτόν, αντιθέτως, νοιαζόμαστε για τη γειτονιά μας και δρούμε σε αυτήν χωρίς να περιμένουμε τίποτα από δημάρχους ή άλλους τοπικούς «άρχοντες». Δεν είμαστε από κάποιο κόμμα, είμαστε όμως πολιτικά υποκείμενα που παλεύουμε για να ζήσουμε συλλογικά καλύτερα, χωρίς αρχηγούς και καθοδηγητές. Είμαστε άνθρωποι από τη γειτονιά και όχι μόνο, άνεργοι/ες και επισφαλώς εργαζόμενοι/ες , φοιτητές/τριες, ντόπιοι και μετανάστες που δεν μας εκφράζει ο κόσμος της απάθειας και της εκμετάλλευσης.

Για να ξαναζωντανέψουμε τις γειτονιές…

Θέλουμε τα πάρκα και οι πλατείες να αποτελούν ζωντανά σημεία διαλόγου και επικοινωνίας των ανθρώπων και όχι παρατημένα οικόπεδα ή εμπορικά κέντρα για τις τσέπες των λίγων. Οι δημόσιοι χώροι είναι σημαντικό να αποτελέσουν πεδία συνάντησης, έκφρασης αλλά και κοινωνικού προβληματισμού και σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιούνται οι προβολές.

Ενάντια στη λογική ότι όλα πουλιούνται και αγοράζονται…

Όπως δηλώνει και το όνομα της ομάδας cinefree πρόκειται για έναν ελεύθερο κινηματογράφο, συνεπώς η παρακολούθηση γίνεται, αυτονόητα για μας, χωρίς αντίτιμο.

Για να βγούμε από την ιδιωτική μας σφαίρα που μας κρατά απομονωμένους…

Επιλέγουμε να δρούμε συλλογικά και αδιαμεσολάβητα χωρίς να αναθέτουμε σε κανένα να ορίζει τις ζωές μας. Μακριά από πλαστούς διαχωρισμούς εθνικότητας, φύλου, χρώματος, δημιουργούμε ισότιμες σχέσεις ενάντια σε κάθε είδους ιεραρχία. Συναντιόμαστε, συζητάμε και αυτοοργανονώμαστε κάθε Τρίτη στις 19:30 στην σχολή κινηματογράφου στην Σταυρούπολη.

πηγή : email που λάβαμε στις 9 Ιούνιος 14h