Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Κατερίνα Πατρικίου

Η στοχοποίηση της Κατερίνας Πατρικίου και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν θα περάσει ! Συγκέντρωση-διαμαρτυρία, Πέμπτη 23/6, 1μμ στα Δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 9)

Την Πέμπτη 23 Ιούνη καλείται σε απολογία η σ. Κατερίνα Πατρικίου, πρώην δημοτική σύμβουλος της "Ανυπόταχτης Πετρούπολης", μέλος του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της ο υποψήφιος βουλευτής της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Αθανάσιος Κουράκος.

Πρόκειται για μια απροκάλυπτη στοχοποίηση της συντρόφισσας αλλά και συνολικά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής και της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έφτασε στις 19/2/16 στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ασκήθηκε ποινική δίωξη στη συντρόφισσα "για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, τα οποία φέρεται ότι τέλεσε στις 25/1/2015".

Την Κυριακή των εκλογών, στις 25/1/2015, τα τάγματα εφόδου της Χ.Α επιχειρούσαν να σπείρουν τον τρόμο σε εκλογικά κέντρα. Σε σχετική καταγγελία που είχε εκδόσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την ίδια μέρα ανέφερε: «Οι φασίστες από το πρωί προσπαθούν να κάνουν επίδειξη δύναμης προπηλακίζοντας και τρομοκρατώντας αντιπροσώπους της Αριστεράς, και κυρίως της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ. Στην Πετρούπολη έσπασαν το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ. Στο Κερατσίνι, από την ώρα που άνοιξαν τα εκλογικά κέντρα, οι υπόδικοι φασίστες της Χρυσής Αυγής γυρνούσαν προκαλώντας και απειλώντας...».

Και ενώ οι νεοναζί προκαλούσαν στα εκλογικά κέντρα, το αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης έστελνε, την ίδια μέρα (!), υπηρεσιακό σημείωμα προς το εγκληματολογικό της Ασφάλειας στο οποίο απροκάλυπτα αναφέρει: «Παρακαλούμε επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στον Κουράκο Αθανάσιο, κατά του οποίου επιτέθηκαν εξυβρίζοντας, απειλώντας και χτυπώντας τον, περί τους 12 άγνωστοι δράστες, μέλη του ανωτέρου κόμματος τους οποίους προέτρεπε η Πατρικίου Αικατερίνη την 11.45 της 25/01/2015 στην Πετρούπολη Αττικής. Εκτός των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων παρακαλούμε όπως του επιδείξετε και φωτογραφίες της Πατρικίου Αικατερίνης την οποία κατονόμασε στην κατάθεσή του». Σε απάντησή του το εγκληματολογικό στις 27/1/15 ενημέρωσε ότι «προσήλθε στην υπηρεσία μας ο Κουράκος Αθανάσιος προκειμένου να του επιδειχθούν φωτογραφίες καθ' έξη και κατ' επάγγελμα εγκληματιών (!)» αλλά «δεν αναγνώρισε» κάποιον από τους επιδειχθέντες.

Έχει αναδειχθεί σε πάγια τακτική των ναζί, όταν προβαίνουν σε κάθε είδους εγκληματική δράση, στη συνέχεια, με τις πλάτες της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, να υποβάλλουν μηνύσεις στα θύματα τους. Και πάντα οι διαδικασίες που αφορούν δικές τους μηνύσεις να προχωράνε σε χρόνο - ρεκόρ ενώ οι φάκελοι με τα εγκλήματα τους είτε "να χάνονται", είτε να βρίσκονται ξεχασμένοι σε κάποιο συρτάρι.

Όμως, αυτό που έχει τεράστια πολιτική σημασία είναι το αν όντως υπάρχει, όπως αναφέρει ο τότε διοικητής του ΑΤ Πετρούπολης στο υπηρεσιακό σημείωμα προς το εγκληματολογικό της Ασφάλειας, "λίστα σεσημασμένων μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ".

Απαιτούμε:

- Την άμεση παύση της απαράδεκτης αυτής δίωξης.

- Να αναζητηθούν πειθαρχικές ποινές από τον τότε διοικητή του ΑΤ Πετρούπολης που υπογράφει αυτό το "υπηρεσιακό σημείωμα" του αίσχους.

- Να απαντήσει ο κ Τόσκας αν υπάρχουν "φάκελοι" και λίστα «σεσημασμένων» μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και στα πλαίσια ποιας διαδικασίας και με ποιανού ευθύνη δημιουργήθηκαν. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ζήτησε συνάντηση για να ενημερωθεί επίσημα για αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα, την οποία ο κ. Τόσκας περιφρονητικά αρνήθηκε παραπέμποντας στον Αρχηγό της Αστυνομίας με τη διακιολογία ότι το θέμα είναι τεχνικό και όχι πολιτικό!

- Να ενημερωθούμε για το τι φωτογραφίες επιδείχθησαν στον ναζιστή Κουράκο, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα και αντίστοιχων αντιδράσεων από την πλευρά των μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όλες και όλοι στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Πέμπτη 23/6, στις 1.00 μμ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή: http://antarsya.gr/node/3898


Όχι στην στοχοποίηση των αγωνιστών και των οργανώσεων του κινήματος

Στις 23/6 καλείται σε απολογία η σ. Κατερίνα Πατρικίου, πρώην δημοτική σύμβουλος της «Ανυπόταχτης Πετρούπολης», μέλος του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον της ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αθανάσιος Κουράκος.

Πρόκειται για απροκάλυπτη στοχοποίηση, όπου οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής δρουν -ξανά- ως παράρτημα της ίδιας της ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ασκήθηκε ποινική δίωξη «για αδικήματα ηθικής αυτουργίας σε ληστεία και επικίνδυνης σωματικής βλάβης», τα οποία η συντρόφισσα φέρεται ότι τέλεσε στις 25/1/2015. Εκείνη την Κυριακή των εκλογών, οι χρυσαυγίτες προσπαθούσαν να κάνουν επίδειξη δύναμης, προπηλακίζοντας και τρομοκρατώντας στελέχη, συναγωνιστές και φίλους οργανώσεων της Αριστεράς και στην Πετρούπολη έσπασαν το περίπτερο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ. Την ίδια μέρα, το ΑΤ Πετρούπολης έστελνε υπηρεσιακό σημείωμα στο εγκληματολογικό της Ασφάλειας, όπου αναφέρει: «Παρακαλούμε επιδείξατε φωτογραφίες σεσημασμένων ατόμων, μελών του κόμματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στον Κουράκο Αθανάσιο, κατά του οποίου επιτέθηκαν εξυβρίζοντας, απειλώντας και χτυπώντας τον, περί τους 12 άγνωστοι δράστες, μέλη του ανωτέρου κόμματος τους οποίους προέτρεπε η Πατρικίου Αικατερίνη την 11.45 της 25/01/2015 στην Πετρούπολη Αττικής. Εκτός των φωτογραφιών σεσημασμένων ατόμων παρακαλούμε όπως του επιδείξετε και φωτογραφίες της Πατρικίου Αικατερίνης την οποία κατονόμασε στην κατάθεσή του». Ομολογώντας έτσι στην πράξη το φακέλωμα οργανώσεων και αγωνιστών!

Σε απάντησή του το εγκληματολογικό στις 27/1/15 ενημέρωσε ότι «προσήλθε στην υπηρεσία μας ο Κουράκος Αθανάσιος προκειμένου να του επιδειχθούν φωτογραφίες καθ' έξη και κατ' επάγγελμα εγκληματιών (!)» αλλά «δεν αναγνώρισε» κάποιον από τους επιδειχθέντες.

Πάγια τακτική της ΧΑ είναι, με τις πλάτες της αστυνομίας και της αστικής δικαιοσύνης, να υποβάλλουν μηνύσεις στα θύματά τους, οι οποίες προχωράνε με γοργούς ρυθμούς, ενώ υπάρχει οργανωμένη κωλυσιεργία για τις καταγγελίες των δικών τους εγκλημάτων.

Ο φασισμός, χρυσαυγίτικος και μνημονιακός, έχει φωλιάσει για τα καλά στους κρατικούς μηχανισμούς - και ειδικά στον σκληρό πυρήνα, των δυνάμεων καταστολής. Τρέφεται από την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, τη σαπίλα των Μνημονίων και όλων των δυνάμεων που τα υπηρετούν, παλιών και νέων, το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης ενάντια στους αγώνες, στους αγωνιστές και τις οργανώσεις του κινήματος - με πρωτεργάτη τώρα την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με «δημοκρατικά/συνταγματικά τόξα», δηλ. αυταπάτες για τους θεσμούς της σαπισμένης αστικής δημοκρατίας - αλλά μόνο με ένα ενιαίο ταξικό μέτωπο, με τη μαζική, ενωτική, μαχητική περιφρούρηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Απαιτούμε: Άμεση παύση της απαράδεκτης δίωξης της σ. Πατρικίου - Να παυθεί ο διοικητής του ΑΤ Πετρούπολης, που υπέγραψε το χαφιέδικο «υπηρεσιακό σημείωμα»

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

- Να τσακίσουμε τον φασισμό, χρυσαυγίτικο και μνημονιακό

- Να κουρελιάσουμε τις νέες λίστες «φακελώματος» των κρατικών μηχανισμών

- Να ανατρέψουμε τα Μνημόνια και όλους τους υπηρέτες τους.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : http://www.okde.gr/archives/4991