Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 στις 19.00

Συνέλευση δράσεων για το Ελληνικό

Τίποτα δεν τελείωσε, αγώνας και δράση

για το Ελληνικό μέχρι τη νίκη

Αφού τελείωσε το εμπόριο ελπίδας, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υλοποιεί τώρα μία μία τις αντιλαϊκές της δεσμεύσεις. Το μνημόνιο συνεργασίας με τον Λάτση δείχνει πως δε θα γλυτώσει ούτε το Ελληνικό. Με όρους μαφίας, η πολιτική κυβέρνησης και θεσμών χαρίζει τα καλύτερα 'φιλέτα' στα επενδυτικά κοράκια. Πουλάνε την περιουσία μας, χωρίς καμία εξουσιοδότηση για να υλοποιήσουν το μεγάλο σχέδιο κερδοφορίας του κεφαλαίου στην νοτιοανατολική Αττική.

Αυτό που χαριτωμένα βαφτίζουν αξιοποίηση-επένδυση-ανάπλαση είναι μια τεράστια οικονομική, οικολογική και πολιτική καταστροφή για το λαό.

Είναι οι ουρανοξύστες και τα ξενοδοχεία που θα στιγματίσουν την παραλιακή ζώνη και θα περιορίσουν ακόμη περισσότερο την ελεύθερη πρόσβαση στις θάλασσες της Αττικής.

Είναι τα mall και το καζίνο που από τη μία θα συγκεντρώσουν την εμπορική δραστηριότητα στραγγαλίζοντας την τοπική αγορά, ενώ από την άλλη επιβάλουν άθλιες και ελαστικές εργασιακές συνθήκες.

Είναι η μοναδική ευκαιρία που χάνεται, για πραγματικό πάρκο υψηλού πρασίνου και πνεύμονα οξυγόνου για όλο το λεκανοπέδιο. Αυτό που τώρα παρουσιάζεται ως νίκη, είναι ουσιαστικά οι κήποι που θα έχουν οι πολυτελείς κατοικίες που θα χτιστούν. Εκτάσεις με γκαζόν χωρίς ελεύθερη πρόσβαση και που στην τελική, δε μπορούν να αντισταθμίσουν το κακό που προκαλεί το νέο τσιμέντο.

Είναι η προέκταση των αυτοκινητόδρομων από τον Υμηττό, που αναγκαστικά θα συμπληρώσουν την επένδυση και θα αλλάξουν καθοριστικά τη φυσιογνωμία των γύρω δήμων.

Αυτή η συνολική εικόνα όπως και να τη δει κανείς, δε μπορεί να έχει μικροβελτιώσεις. Τι διαπραγματεύονται άραγε ακόμη; Αν γίνουν όλα αυτά, ποιόν ενδιαφέρει τελικά το πόσο μεγάλη θα είναι η νέα πόλη που θα γίνει στο πρώην αεροδρόμιο; Κανένας δε μπορεί να μείνει αδιάφορος. Για το αν ρημάζει ο χώρος σήμερα, ευθύνεται η ίδια η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης και οι φράκτες που κρατάνε μακριά κατοίκους και μαζικούς φορείς. Εμείς υπερασπιζόμαστε στο ελληνικό, την παραλία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις του αγίου Κοσμά,τον ελαιώνα και διάφορά άλλα εγχειρήματα. Κυρίως όμως υπερασπιζόμαστε τη δυνατότητα να γίνει επιτέλους κάτι προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Δεν είναι τυχαίο που ακόμη και συντηρητικοί τοπικοί παράγοντες, φαίνονται προβληματισμένοι. Μόνο ο δήμαρχος Κωνσταντάτος που βασίζει την πολιτική του καριέρα στο Λάτση έμεινε να πανηγυρίζει.

Είναι αλήθεια ότι μέχρι να έρθουν οι πρώτες μπουλντόζες έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Τίποτα δε χάθηκε. Υπάρχει ακόμα χρόνος. Χρόνος όμως για λαϊκή κινητοποίηση, όχι για άλλες διαπραγματεύσεις και θεσμικές αυταπάτες. Από την πρώτη στιγμή που δημιουργηθήκαμε, δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτό που θεωρούμε ότι λείπει, στη δράση! Οι αγώνες μας πρέπει να καθορίσουν το επόμενο διάστημα, όχι οι συναντήσεις σε γραφεία, οι αγωγές, οι μηνύσεις και οι επιστολές στον πρωθυπουργό. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες σε ένα τόσο μεγάλο, σχεδόν κεντρικό ζήτημα. Θέλουμε όμως να ξανανοίξουμε την κουβέντα σε άλλη βάση. Ένα μαζικό και δυναμικό κίνημα στην περιοχή, μπορεί να απευθυνθεί συνολικά στο εργατικό κίνημα και στις γειτονιές όλης της Αττικής. Το αίτημα για πάρκο υψηλού πρασίνου, μπορεί να ενώσει ευρύτερες δυνάμεις σε αντίθεση με τη συζήτηση για αντισταθμιστικά οφέλη, που περιορίζει τις δυνατότητες για συμμαχίες. Θέλουμε να συναντηθούμε με οικολογικά κινήματα, με κινήματα υπεράσπισης του παραλιακού μετώπου, με κινήματα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Θα συγκρουστούμε με τη συγκρότηση του υπερταμείου, που διαγράφει μια και καλή όλη τη δημόσια περιουσία. Έχουμε πλήρη συνείδηση ότι ο αγώνας για την ανατροπή παλιών και νέων αντιλαϊκών πολιτικών εξαρτάται και από την κάθε επί μέρους μάχη που πρέπει να δώσουμε.

Αγωνιζόμαστε:

  • Για πάρκο υψηλού πρασίνου
  • Ενάντια στην οικοπεδοποίηση
  • Ενάντια σε επιχειρηματικές δραστηριότητές σε βάρος της ζωής και της ελευθερίας μας
  • Για ελέυθερη πρόσβαση στον χώρο και στην παραλία
  • Για προάσπιση των κοινωνικών υπηρεσιών
  • Ενάντια στον βίαίο εκτοπισμό των προσφύγων σε ακόμα χειρότερα στρατόπεδα

Καλούμε σε νέα συνέλευση

ΔΕΥΤΕΡΑ 4/7 στις 19:00

στην πλατεία Σουρμένων, στο Ελληνικό

Συνέλευση δράσεων για το Ελληνικό

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/65269/