Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στις 11.00

2 καλέσματα : 1 2

Παρέμβαση στα κέντρα «φιλοξενίας» - εκτόπισης

4η Μηχανοκίνητη πορεία - παρέμβαση στα κέντρα «φιλοξενίας» - εκτόπισης γύρω από τη Θεσσαλονίκη

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/65245/


Ούτε βήμα Πίσω!

Ανακοίνωση για τις δράσεις του επόμενου χρονικού διαστήματος

Το Σάββατο 25 Ιουνίου δίνουμε διπλή απάντηση στο κράτος και τους φασίστες, το πρωί στις 11:00 συγκεντρωνόμαστε στο Άγαλμα Βενιζέλου, -όπως κάθε Σάββατο- στα πλαίσια εξορμήσεων που έχει προγραμματίσει η συνέλευση του nobordercamp 2016, για τη μηχανοκίνητη διαδήλωση προς τα κέντρα κράτησης-εκτόπισης γύρω από τη Θεσσαλονίκη. Ερχόμαστε σε επικοινωνία με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, μοιράζουμε υλικό, επιδιώκοντας την παρουσία τους στο δημόσιο χώρο και στις διαδικασίες του Noborder. Προετοιμάζουμε τη διαδήλωση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες της Τρίτης 28ης Ιούνη 17.00 από την Καμάρα.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι άφαντοι ναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν δειλά με την υποστήριξη των μπάτσων να βγουν -ακριβώς- έξω από τις τρύπες τους, καλώντας σε συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία τους, τα οποία το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της αντιφασιστικής δράσης δεν τα ανοίγουν και πολύ συχνά. Οι αναρχικοί που αντιλαμβανόμαστε πολύ καλά ότι αναπόσπαστα κομμάτια του αγώνα για τη συνολική κοινωνική χειραφέτηση αποτελούν τόσο η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες όσο και από ο διαρκής πόλεμος στους φασίστες και το κράτος, δεν θα μείνουμε ούτε αυτή τη φορά άπραγοι καλούμε σε υποστήριξη της απογευματινής περιφρούρησης, στις 18:00 του αντιφασιστικού/αντιεξουσιαστικού στεκιού «Κάμενικ», δηλώνοντας παρόντες και ενάντιοι σε όποια πιθανή κίνηση κάνουν οι νεοναζί.

Συνεχίζοντας τις δράσεις και τις παρεμβάσεις ενόψει και της Αναρχικής Συνάντηση Αγώνα ενάντια στα σύνορα, τον πόλεμο και τον σύγχρονο ολοκληρωτισμό, που καλεί η Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | ομοσπονδία συλλογικοτήτων και θα διεξαχθεί τις μέρες του 'noborder camp' μεταξύ 15-24 Ιούλη στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 24/6 κρεμάσαμε πανό στην αερογέφυρα του Μακεδονία Παλλάς, με σύνθημα που ανέφερε «Οι μπάτσοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης βασανίζουν μετανάστες. Λευτεριά σε όλους/ες», με αφορμή και τον ξυλοδαρμό που υπέστησαν οι κρατούμενοι μετανάστες στην Ξάνθη μετά από παρέμβαση αλληλέγγυων στις 22 Μάη στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της πόλης. Για τον ίδιο λόγο καθώς επίσης και για την απαγόρευση της διαδήλωσης στο Πολύκαστρο και την καταστολή με το χτύπημα μιας συντρόφισσας καλούμε σε μικροφωνική την Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 18:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Εμπρός σύντροφοι, σε κοινούς αγώνες με πρόσφυγες και μετανάστες, ενάντια στο κράτος, τα σύνορα, τον πόλεμο, το κεφάλαιο και όλες τις μορφές του σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Να σπάσουμε τον εγκλεισμό και τις εκτοπίσεις να φτιάξουμε σχέσεις αγώνα και αλληλεγγύης για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

| συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «ΜΑΥΡΟ & ΚΟΚΚΙΝΟ»

Φωτογραφία του χρήστη Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό- Μαύρο & Κόκκινο.

πηγή: https://www.facebook.com/sulMavrokokkino/