Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση ενάντια στη “λευκή νύχτα" στο Ίλιον

fasa_ilion

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΛΕΙΣΤΑ

Η επίθεση στην Κυριακάτικη αργία και η καταπάτηση του ωραρίου από το κράτος και την εργοδοσία εδώ και τρία χρόνια συνεχίζονται ακάθεκτες. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πλήρους απορρύθμισης των ωραρίων εργασίας επιχειρείται και η επιβολή της «Λευκής Νύχτας». Ο δήμος Ιλίου έχει αποτελέσει πρωτοπόρος στη διοργάνωση της συγκεκριμένης αθλιότητας την οποία και προσπαθεί να αναγάγει σε θεσμό/πολιτιστικό γεγονός για την πόλη. Για τέταρτη συνεχή χρονιά λοιπόν, το Σάββατο 25 Ιούνη, θα επιχειρήσει να μετατρέψει την πόλη του Ιλίου και πάλι σε μια τεράστια «αρένα κατανάλωσης» στην οποία με το έτσι θέλω τα εμπορικά καταστήματα, και όχι μόνο, της περιοχής παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το σκηνικό ολοκληρώνεται με τη διοργάνωση μουσικών σκηνών με ηχηρά ονόματα του τραγουδιού τα οποία έρχονται να προσδώσουν το χαρακτήρα του «πολιτιστικού γεγονότος» στην αθλιότητα της εξαναγκαστικής εργασίας, πέρα και έξω από κάθε έννοια τήρησης των ήδη ξεχειλωμένων ωραρίων των εμποροϋπαλλήλων. Ο τσαμπουκάς των αφεντικών ξεφεύγει από κάθε όριο, από το άνοιγμα των μαγαζιών δίχως άδεια από την Περιφέρεια, μέχρι την απλήρωτη εργασία που επιβάλλει στους συναδέλφους, καταστρατηγώντας κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος και αξιοπρέπειας των εργαζομένων που εκβιάζονται να δουλέψουν οποτεδήποτε και για όσο τους ζητηθεί από το αφεντικό, αργίες, Κυριακές, νύχτες… Και όλο αυτό στο όνομα της νεφελώδους «τόνωσης της αγοράς», δηλαδή τόνωσης των κερδών των αφεντικών και εντατικοποίησης της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ
Οι προσπάθειες επιβολής καθεστώτος πλήρως «απελευθερωμένου» ωραρίου, όπως αυτό που εφαρμόζεται στις «λευκές νύχτες» εμφανίστηκε μαζί με την προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, εμφανίστηκε μαζί με την επίθεση που έχουν εξαπολύσει κράτος και αφεντικά τα τελευταία χρόνια επιχειρώντας να εντατικοποιήσουν την εκμετάλλευση των εργαζομένων προκειμένου να διατηρήσουν τα κέρδη τους. Όσο και να παρουσιάζονται τα εν λόγω γεγονότα ως «εξαιρέσεις» και «εορτές» ξέρουμε πολύ καλά πως από πίσω κρύβεται ο πόθος των αφεντικών να έχουν στη διάθεσή τους εργαζόμενους δίχως ωράριο, δίχως δικαιώματα, δίχως αξιοπρέπεια, εργαζόμενους που δεν θα αντιμετωπίζονται ως άνθρωποι με ανάγκες για ξεκούραση, συνεύρεση, ελεύθερο χρόνο, αλλά θα αντιμετωπίζονται ως εργαλεία για την αύξηση της κερδοφορίας τους. Οποιαδήποτε καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων η οποία παρουσιάζεται ως «έκτακτη» και «προσωρινή» αποτελεί ένα βήμα για την καθολική τους κατάργηση και αυτό το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Όλες οι προσπάθειες για ουσιαστική κατάργηση του ωραρίου γίνονται στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» της οικονομίας, της «τόνωσης της αγοράς», της οικονομικής «ανάπτυξης», έννοιες διανθισμένες με ωραίες λέξεις οι οποίες κρύβουν όμως την πραγματικότητα πως αφορούν αποκλειστικά και μόνο τα αφεντικά, τα κέρδη τους και τα συμφέροντά τους. Οι εργαζόμενοι, με πρόσχημα αυτές τις λέξεις βιώνουμε μειώσεις μισθών, δουλειά νύχτες, αργίες και Κυριακές, εργοδοτική τρομοκρατία, απολύσεις, απλήρωτα μεροκάματα, απλήρωτες υπερωρίες. Δεν μοιραζόμαστε τα κέρδη με τα αφεντικά αντίθετα μάλιστα, είναι τα αφεντικά που εκμεταλλεύονται την εργασία μας για να πλουτίσουν. Όσο και να προσπαθούν λοιπόν να παρουσιάσουν τις φιέστες που ισοπεδώνουν τα εργασιακά μας δικαιώματα σαν γιορτή εμείς θα φωνάζουμε πως η «λευκή νύχτα» είναι άλλη μία εκμετάλλευση εργοδοτική.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΩΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΠΕΛΑΤΕΣ
Ο αγώνας ενάντια στα «απελευθερωμένα» ωράρια δεν αφορά μόνο τους εμποροϋπαλλήλους αλλά τον κάθε εργαζόμενο. Οι επίδοξοι καταναλωτές της «Λευκής Νύχτας» πρέπει να καταλάβουν πως αυτό που αντιμετωπίζουν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, θα το αντιμετωπίσουν και οι ίδιοι αύριο στις εργασίες τους. Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να σκεφτεί πως η συμμετοχή του σε αυτή την καταναλωτική φιέστα υπονομεύει τον αγώνα των εργαζομένων και κάνει πλάτες στην προσπάθεια επιβολής του εργασιακού μεσαίωνα. Η στήριξη στον αγώνα που διεξάγεται είναι στήριξη στα εργατικά μας συμφέροντα.
Κυριακές και νύχτες δεν δουλεύουμε και δεν ψωνίζουμε!

ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΟΥΜΕ - ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ!
Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραδώσουμε τις νύχτες και τις Κυριακές μας στα αφεντικά. Οργανωνόμαστε και αντιστεκόμαστε στην επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα, αγωνιζόμαστε ενάντια στο άθλιο φαινόμενο της «λευκής νύχτας» και κάθε παρόμοιας λογικής εργοδοτική φιέστα. Το Συντονιστικό δράσης έχει δώσει δυναμικό «παρών» σε κάθε τέτοια φιέστα που έχει πραγματοποιηθεί στη Ν. Σμύρνη, τη Γλυφάδα, το Μαρούσι, στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, στο Περιστέρι, σε κάθε Κυριακή που τα μαγαζιά είναι ανοικτά, πετυχαίνοντας μάλιστα την ακύρωση της αντίστοιχης φιέστας που ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Φλεβάρη στη Ν. Σμύρνη. Έτσι θα δώσει το «παρών» και στο Ίλιον προτάσσοντας το συντονισμό σε κάθε γειτονιά, σε κάθε μαγαζί. Με την από τα κάτω οργάνωσή μας, την ταξική αλληλεγγύη και τη συλλογική αντίσταση να πάρουμε πίσω τις κλεμμένες Κυριακές, τις κλεμμένες νύχτες. Να μπλοκάρουμε την επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα, να βάλουμε φραγμό στη συνολική επίθεση εναντίον μας, να βγούμε μπροστά επιβάλλοντας το δίκιο μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ,
ΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ, ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ


ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ "ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ"
ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΝΗ, ΠΛΑΤΕΙΑ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ) ΙΛΙΟΝ, 6ΜΜ

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια
syntonistikokyriakes.espivblogs.net

πηγή : http://syntonistikokyriakes.espivblogs.net/20


1 2 3 4 5 6

[Ζωγράφου] Δράση ενάντια στις Λευκές Νύχτες, τα ελαστικά ωράρια και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας

Δράση της Σ.Α.Π.Α., στα πλαίσια της καμπάνιας αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στις Λευκές Νύχτες, τα ελαστικά ωράρια και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που διεξάγει αυτό το διάστημα.

Φωτογραφίες από τη αφισοκόλληση που πραγματοποίησε η Συνέλευση Αλληλεγγύης Προλεταριακών Αγώνων την Τετάρτη 22/6 σε κεντρικούς δρόμους του Ζωγράφου, στα πλαίσια της καμπάνιας αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στις Λευκές Νύχτες, τα ελαστικά ωράρια και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που διεξάγει αυτό το διάστημα. Συγκεκριμένα απεικονίζονται τα μαγαζιά ΑΒ Βασιλόπουλος και Κωτσόβολος, τα οποία επιμένουν να ανοίγουν τις εργάσιμες Κυριακές. Ας τους μαυρίσουμε τις μέρες! Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας! Όλες και όλοι στη συγκέντρωση ενάντια στη «λευκή νύχτα» στο Ίλιον!

Συνέλευση Αλληλεγγύης Προλεταριακών Αγώνων

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1560514/


1 2 3 4 5 6

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ , ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

Λευκή νύχτα είναι η φιέστα που οργανώνουν διάφοροι δήμαρχοι με την συνεργασία των τοπικών καταστηματαρχών-αφεντικών. Πίσω όμως από τις συναυλίες,τις εκθέσεις βιβλίου ,τις αθλητικές δραστηριότητες και τα άλλα events κρύβεται η κακοπληρωμένη και πολλές φορές ανασφάλιστη εργασία των εργαζομένων στο εμπόριο.Οι εργαζόμενοι λοιπόν την λευκή νύχτα αναγκάζονται να δουλεύουν όλο το βράδυ κάτω υπό τις γνωστές άθλιες συνθήκες.

Την ώρα δηλαδή που κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους άλλοι ξεπατώνονται στη δουλειά για ψίχουλα.

Δεν είναι όμως μόνο οι λευκές νύχτες. Τα τελευταία χρόνια οι εμποροϋπάλληλοι έχουν αναγκαστεί να δουλέψουν Kυριακές, νύχτα και γιορτές για χάρη της ανάπτυξης (των αφεντικών).Η εντατικοποίηση της εργασίας και το ξεχύλωμα των ωραρίων δεν είναι «προνόμιο» μόνο των εργαζομένων στο εμπόριο.Εδώ και χρόνια έχουμε όλοι βιώσει την άγρια επίθεση των αφεντικών ενάντια στους εργαζομένους. Απολύσεις, μειώσεις μισθών-συντάξεων, μαύρη εργασία, διάλυση κοινωνικής πρόνοιας-υγείας-παιδείας, η παρανομοποίηση των μεταναστών εργατών όλα αυτά εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο επίθεσης σύμφωνα με το οποίο τα αφεντικά προσπαθούν να μας φορτώσουν τις ζημιές της οικονομικής κρίσης.

Η ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου και το δικαιώμα στην ξεκούραση δεν είναι προφανώς ένα κλαδικό ζήτημα που αφορά μόνο τους εργαζομένους στο εμπόριο. Αφορά όλους/όλες τους εργαζόμενους/ες για αυτό και ο αγώνας ενάντια στις λευκές νύχτες είναι αγώνας όλων μας.

Δεν θα πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε ψευδαίσθηση ότι τα μικρά αφεντικά διαφέρουν από τα μεγάλα. Η συλλογική εμπειρία έχει δείξει ότι μπροστά στην επιδίωξη όλο και μεγαλύτερου κέρδους τα μικρά αφεντικά δεν διστάζουν να ξεζουμίσουν ή και να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους.

Η λευκή νύχτα δεν είναι απλά μια φιέστα . Αποτελεί την ουσιαστική διεκδίκηση του δημόσιου χώρου από κεφάλαιο και κράτος: Από την μία στοχεύει στην εκδίωξη από τον δημόσιο χώρο (όλες οι δραστηριότητες της λευκής νύχτας γίνονται σε πλατείες, πάρκα, πεζόδρομους) αυτών που τον χρησιμοποιούν καθημερινά δηλαδή παρέες ντόπιων και μεταναστών οι οποίες δεν θέλουν ή και δεν μπορούν (λόγο οικονομικών) να πάνε σε μαγαζιά. Αυτών δηλαδή που δεν

γουστάρουν τους μπάτσους, τους φασίστες ή τους μπράβους και επιλέγουν τον αντιεμπορευματικό τρόπο ζωής ενάντια στα κυρίαρχα πρότυπα . Από την άλλη κάθε πρωτοβουλία κράτους και αφεντικών σχετίζεται με το κέρδος. Έτσι η λευκή νύχτα μας μαθαίνει ότι η διασκέδαση, οι συναυλίες,το διάβασμα βιβλίων και ο αθλητισμός δεν μπορούν να υπάρχουν παρα μόνο μέσα από τα ψώνια και την κατανάλωση.

Να αντισταθούμε μαχητικά απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και την επίθεση των αφεντικών στους εργαζόμενους oργανωνόμαστε στα σωματεία βάσης, τις συνελεύσεις γειτονιάς και τις καταλήψεις και απαντάμε με μαζικές πορείες, απεργίες συγκρούσεις για την οργάνωση της τάξης μας και την ταξική αντεπίθεση.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 25/6 ΣΤΙΣ 6μμ ΣΤΗΝ πλ. Γεννηματά (Ελευθερίας) ΣΤΟ Ίλιον ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ.

Πρωτοβουλία Αναρχικών

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/65288/


1 2 3 4 5 6

Νέα παρέμβαση ενάντια στη Λευκή Νύχτα στο κέντρο του Ιλίου (23/6/2016)

Άλλη μια παρέμβαση ενάντια στη Λευκή Νύχτα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/6/2016 στο κέντρο του Ιλίου από το "Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια", τον Θερσίτη και συντρόφους/ισσες από τη γειτονιά. Η παρέμβαση έγινε στην "καρδιά" του Ιλίου, στους κεντρικούς πεζοδρόμους και την κεντρική πλατεία της πόλης όπου και τις επόμενες μέρες θα διεξαχθεί η φιέστα των δημάρχων και των εμπόρων. Για άλλη μια μέρα, σχεδόν για δύο ολόκληρες ώρες, κολλήθηκαν αφίσες, πετάχτηκαν τρικάκια, γράφτηκαν συνθήματα και στένσιλ, ανοίχτηκαν πηγαδάκια με εργαζόμενους στα καταστήματα της περιοχής και σε πολλές περιπτώσεις φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην "απελευθέρωση" του ωραρίου, τη λευκή νύχτα, την μισθωτή σκλαβιά. Διεμβολίστηκαν με αυτόν τον τρόπο τα αυτονόητα που θέλουν όλους/ες να προετοιμάζονται για τη "μεγάλη μέρα" της κατανάλωσης και της αποχαύνωσης.



Για άλλη μια φορά η επέμβαση των συνεργείων καθαρισμού και πάταξης των πολιτικών και "ενοχλητικών" μηνυμάτων από μεριάς του δήμου Ιλίου ήταν άμεση, τέτοια που θα ζήλευε και ο "μάστερ" στην αποστείρωση πόλεων Γ. Καμίνης. Παρόμοια ήταν και η κινητοποίηση της αστυνομίας η οποία στο πρώτο δεκάλεπτο της παρέμβασης απέστειλε περιπολικό για να κάνει υποδείξεις στους συντρόφους/ισσες της παρέμβασης για το που και πότε πρέπει να μοιράζουν κείμενα (!). Οι απαντήσεις που πήραν οι απεσταλμένοι του δημάρχου και των υπουργείων ήταν τέτοιες που ανάγκασαν τους πρασινογιλεκάκηδες της καθαριότητας του δήμου Ιλίου και τους ένστολους του περιπολικού να απομακρυνθούν και να συνεχιστεί δίχως περαιτέρω εμπλοκή η παρέμβαση. Εξάλλου η αποφασιστικότητα των συντρόφων/ισσών ήταν τέτοια που δεν άφηνε κανένα περιθώριο ανακοπής της. Η ίδια αποφασιστικότητα εκφράστηκε από συντρόφισσες/ους όταν "δυσαρεστημένα" αφεντικά-καταστηματάρχες έφτασαν στο σημείο να ωρύονται μπρος στην παρουσία μας και την αποτύπωση ενός λόγου αμφισβήτησης της κανονικότητας της Λευκής Νύχτας με κείμενα, στένσιλ και τρικάκια.

Όμως πέρα από ορισμένους γραφικούς εκφραστές του κανιβαλισμού (που έχει θρέψει τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές του και τα "πάρε δώσε" ο δήμαρχος Ζενέτος), διασταυρωθήκαμε και πάλι με εργαζόμενους που δυσανασχετούν με την εκβιαστική συνθήκη που τους έχει επιβληθεί και τους επιβάλλεται διαρκώς με αφορμές όπως η Λευκή Νύχτα αλλά και με γείτονες που στη θέα της παρέμβασης έβλεπαν κάτι δικό τους. Πολλοί από τους τελευταίους μάλιστα κινήθηκαν "από κοντά" στην παρέμβαση σαν μια απλή πράξη ακύρωσης του φόβου και της ματαιότητας που επικρατεί στην καθημερινότητά τους και αγκαλιάσματος ενός συλλογικού τόπου αγώνα που προχωράει μέσα σε μια γειτονιά δίχως να μπορεί να ανακοπεί από κανίβαλους και θιασώτες της τοπικής αρχής.

Συνεχίζουμε. Με συγκέντρωση το Σάββατο 25/6/2016, στις 6μ.μ, στην κεντρική πλατεία Ιλίου.

Θερσίτης

πηγή: https://thersitis.espiv.net/index.php/2016-01-04-22-01-47/2016-01-04-22-03-34/747-23-6-2016


1 2 3 4 5 6

Ενημέρωση από μοίρασμα κειμένων στο Μαρούσι ενάντια στην ''λευκή νύχτα''

Σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι και σuγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο η πρώτη μαζική εξόρμιση αντιπληροφόρησης ενάντια στην διοργάνωση λεuκής νύχτας απο τον δήμο και τον εμπορικό σύλλογο στης 2 Ιουλίου. Στο μοίρασμα συμμετείχαν σuντρόφισσες και σύντροφοι απο την ελεuθεριακή σuλλογικότητα διαπασών, την τροχιά σύγκρουσης και την κατάληψη έπαuλης Κοuβέλου.

Κατά την διάρκεια της δράσης μοιράζονταν κείμενα σε περαστικούς και εργαζόμενοuς ενώ ταυτόχρονα γινόταν και αφισσοκόλληση. Η ανταπόκριση τόσο των περαστικών όσο κuρίως των εργαζομένων ήταν σε μεγάλο βαθμό θετική αποδεικνύοντας έτσι για μία ακόμη φορά πως οι εμπορικές φιέστες των αφεντικών αποτελοuν ένα θεσμό εχθρικό για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους ποu είναι αναγκασμένες/-οι να τις υποστούν. Φuσικά όμως την δuναμική μας παροuσία δεν την είδαν όλοι με καλό μάτι. Καθ όλη την διάρκεια της δράσης περιφέρονταν περιμετρικά μας security τοu δήμοu, οι οπίοι επιτηρούσαν-ενημέρωναν τοuς ανωτέροuς τους για τις κινήσεις μας.

Αποκορύφωμα όμως της δυσαρέσκειας των τοπικών αρχόντων ήταν η υποδοχή ποu μας επιφύλλασαν ο πρόεδρος του εμπορικού σuλλόγου και οι παρατρεχάμενοι (συγγενείς & φίλοι) του όταν αποπηραθήκαμε να μοιράσουμε και στο δικό του μαγαζί. Έτσι λοιπόν με το που εμφανιστήκαμε δεχθήκαμε λεκτικές επιθέσεις απο όλους και όλες που παρεβρίσκονταν ήδη στο κατάστημα και μας περίμεναν. Οι κατηγορίες τους καθόλου προτότυπες : δεν έχοuμε δοuλέψει ποτέ στην ζωή μας, ότι σπρώχνοuμε τον κόσμο στην ανεργία μη αφήνωντας τους (τα αφεντικά) να <<αναπνεύσουν>> κλπ. Μάλιστα προσπάθησαν επανειλημμένα να προβοκάρουν ανεβάζοντας την ένταση.

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε οτι το συγκεκριμένο κατάστημα είχε δεχθεί επίθεση στις αρχές Μαΐου για το οποίο είχε υπάρξει πολιτική ανάληψη ευθύνης στοχοποιώντας με αυτό τον τρόπο τον Γιάννη Νικολαράκο για την διοργάνωση λευκής νύχτας. Μάλιστα όπως είχε δηλώσει σε τοπική εφημερίδα μετά την επίθεση η λευκή νύχτα στις 2 Ιουλίου γίνεται ως απάντηση στο συγκεκριμένο γεγονός.

Εμείς απο την πλεuρά μας χωρίς να χασουμε την ψυχραιμία μας τονίσαμε πως τα σuμφέροντα τοuς σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζοντε με αuτά των εργαζομένων, ενώ στις συνεχείς ερωτήσεις μας αν η λευκή νύχτα έχει την απαραίτητη άδεια απο την νομαρχία απαντούσαν πως η μόνη άδεια που χρειάζονται είναι απο τον δήμαρχο. Ενώ όμως αποχωρούσαμε ο ίδιος ο πρόεδρος τοu εμπορικού συλλόγου έδωσε την πραγματική απάντηση στο ερώτημα μας τονίζοντας πως με άδεια ή χωρίς η λευκή νύχτα θα γίνει. Φuσικά οι εξορμίσεις και οι παρεμβάσεις ενάντια στην λευκή νύχτα στο Μαρούσι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και το επόμενο Σάββατο.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε:

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ) ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1560572/


1 2 3 4 5 6

Σχετικά με τις λευκές νύχτες

Ενημερώνουμε πως έχουμε μάτια και αυτιά παντού. Παρακολουθούμε ανακοινώσεις, βίντεο και κάθε είδους προπαγάνδα από δημάρχους, κανάλια και ραδιόφωνα υπερασπιζόμενοι τις "λευκές νύχτες". Προφασίζονται την ανάδειξη των περιοχών ως εμπορικών κέντρων και την ψυχαγώγηση των κατοίκων, τσακίζοντας όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει, όπως είναι το ωράριο.

Τα γλέντια και τα πανηγύρια γίνονται στις πλατείες και στα πάρκα, όχι σε ανοιχτά καταστήματα μέχρι τα μεσάνυχτα.
Επίσης ενημερώνουμε πελάτες και αφεντικά ότι στις 25/6 στο Ίλιον και 2/7 στο Μαρούσι θα είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε το ωράριο των συναδέλφων μας.

λυσσασμένοι εμποροϋπάλληλοι

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1560564/