Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Σαν Αντεπίθεση των εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό, συμμετέχουμε ενεργά στην Επιτροπή Υπεράσπισης του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θες/νίκης (Σ.Μ.Ε.Θ.) και Διωκόμενων Αγωνιστών και σας καλούμε :

  • Στις 28/6, σε εκδήλωση στο ΕΚΘ (Αριστοτέλους 32 με Ολύμπου γωνία) στις 18:30, με τίτλο:

«Η Ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων στα χρόνια των μνημονίων».

  • Στις 27/6, στο ίδιο μέρος στις 11:00 π.μ., όπου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου.
  • Στις 30/6 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα δικαστήρια Θες/νίκης, στις 09.00 π.μ. σε δίκη εναντίων μελών της διοίκησης του σωματείου (ΣΜΕΘ), λόγω των παραστάσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνταν έξω από τα φροντιστήρια Μπαχαράκης.
  • Στην εκδήλωση στις 1/7, ώρα 19.00, στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θες/νίκης (πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά) .

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ - ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΤΗΛ. 6982 268 508, antepithesistonepisitismo.blogspot.com

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Ιούνιος 00h


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Το Τριμελές Εφετείο Θεσ/νίκης ) αποδεχόμενο τους ισχυρισμούς της εργοδοσίας των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη» εξέδωσε στις αρχές Απριλίου την πρωτοφανής απόφαση που δέχεται ότι ο εργοδότης και οι εταιρίες του ομίλου υπέστησαν ηθική βλάβη από τις κινητοποιήσεις που διοργανώθηκαν από το Σωματείο Μισθωτών Εκπ/κων Θεσσαλονίκης για την υπεράσπιση του καθηγητή Γ. Παπαγιάννη (μέλος της διοίκησης του ΣΜΕΘ) που απολύθηκε από το φροντιστήριο το 2011.

Η απόφαση επιβάλλει στο Σωματείο τον απολυμένο συνάδελφο και αλλά δυο μέλη της τότε διοίκησης α) την απαγόρευση διοργάνωσης «παραστάσεων διαμαρτυρίας» και γενικά συναθροίσεων που γίνονται με τρόπο, που διαταράσσουν και καθιστούν αδύνατη την επαγγελματική λειτουργία των φροντιστηρίων «Μπαχαράκη», β)την απαγόρευση ανάρτησης στο διαδίκτυο καταχωρήσεων, τη διανομή φυλλαδίων και επικόλληση αφισών με περιεχόμενο που να οδηγεί σε προσβολή της προσωπικότητας των εργοδοτών γ) χρηματική ποινή ύψους διακοσίων (200) ευρώ για τον καθένα εκ των τριών παραπάνω μελών, για κάθε μελλοντική παράβαση εκ μέρους τους δ) την δημοσίευση περίληψης της απόφασης αυτής σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας, και στην ιστοσελίδα του Σωματείου εντός 30 ημερών από την επίδοση της απόφασης ε) την καταβολή στον εργοδότη ποσού 12.000 ΕΥΡΩ, ΣΑΝ ΗΘΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ !!!

Η παραπάνω απόφαση δεν αφορά μόνο το ΣΜΕΘ και τα μέλη του, αλλά το σύνολο των εργαζομένων και των σωματείων της χώρας. Στις 17/6 στο ΕΚΘ με πρωτοβουλία του Σωματείου συστάθηκε η «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ(Σ.Μ.Ε.Θ.) ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ». Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πλατύ μέτωπο υπεράσπισης, να δημοσιοποιήσουμε και να απαντήσουμε αποφασιστικά, στο ζήτημα της ποινικοποίησης του συνδικαλισμού. Η επιτροπή έχει σαν στόχο την καταγγελία της παραπάνω απόφασης , καθώς και την στήριξη και υπεράσπιση του Σ.Μ.Ε.Θ. από την εφαρμογή της. Επιπλέον στοχεύει και στην υπεράσπιση κάθε άλλου σωματείου, συλλογικότητας, εργαζόμενου που δέχεται ή θα δεχτεί παρόμοια επίθεση.

Ως επιτροπή απευθυνόμαστε σε κάθε κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα αλλά και σε κάθε εργαζόμενο/η, νέα/ο για να συμμετέχουν ενεργά και να στηρίξουν με κάθε τροπο (ψηφίσματα αλληλεγγύης, οικονομική ενίσχυση, συμμετοχη στις εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις κτλ) την επιτροπή, το σωματείο και τους διωκόμενους. Έτσι σας καλούμε στις 28/6 σε εκδήλωση στο ΕΚΘ στις 6:30, με τίτλο «Ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων στα χρόνια των μνημονίων», ενώ στις 27/6 στο ίδιο μέρος στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου. Επίσης καλούμε σε συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 30/6, σε δίκη εναντίων μελών της διοίκησης του σωματείου, λόγω των παραστάσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνταν έξω απο τα φροντιστηρία Μπαχαράκης. Τέλος η επιτροπή θα συμμετάσχει στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ, όπου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στις 1/7 .

Επικοινωνήστε μαζί μας στο μειλ: yperexaspisismexeth@gmaiexl.com

Ενημερωθείτε για τις επομενες δράσεις στο: http://yperaspisismeth.blogspot.gr/

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ(Σ.Μ.Ε.Θ.) ΚΑΙ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

πηγή: http://yperaspisismeth.blogspot.gr/2016/06/blog-post_24.html