Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Κάλεσμα στα δικαστήρια για τα γεγονότα της 9/6/12 με μέλη της ΧΑ

Σχετικά με την δίκη που έχω στις 27 ιούνη μετά τις μηνύσεις των "αντισυστημικών"

Σχετικά με τη δίκη που έχω στις 27 Ιούνη μετά από τις μηνύσεις των αντισυστημικών.
Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στις 17 Ιούνη 2012 15μελής ομάδα νεοναζί της χ.α είχε τη φα'ι'νή ιδέα να προσπαθήσει να κάνει διανομή του εμετικού προεκλογικού υλικού της χωρίς σκεφτεί το αντιφασιστικό παρελθόν και παρών της πόλης της Βέροιας. Η συνέχεια είναι γνωστή γενικώς και ιδιαίτερα στον κόσμο του κινήματος και του μαχητικού αντιφασισμού. Άλλωστε σε αυτό το κείμενο δεν θα αναφερθώ στο συμβάν αλλά στο πόσο ενοχλεί το κράτος και το παρακράτος να τους χαλάς την σούπα και να κρατάς μια αξιοπρεπή στάση εναντίων τους.
Στις 27 Ιούνη δικάζομαι για την συμπλοκή που έγινε ανάμεσα σε οπλισμένους νεοναζί και χεράτους αντιφασίστες. Δικάζομαι μόνο εγώ γιατί "τυχαία" με αναγνώρισαν ανάμεσα σε συμπλοκή 30 ατόμων. Ξέρουμε ότι οι μηνύσεις είναι στοχευμένες γιατί εγώ και οι σύντροφοι μου έχουμε μαχητική αντιφασιστική δράση και τόσα χρόνια δεν έχουμε αφήσει καμία σπιθαμή της πόλης στους νεοναζί οσο ζούσαμε εκεί.
Η στοχοποίηση που δέχομαι εγώ, ο αδερφός μου και σύντροφοι μου έχει παρελθόν και παρών. Αυτό μεταφράζεται με πληθώρα δικαστηρίων που υπάρχουν εναντίων μας. Με το ποιο αστείο παράδειγμα οτι οι περισσότερες μηνύσεις που έχουν γίνει στην πόλη από φασίστες γίνονται μετά από υπόδειξη φωτογραφιών από την ασφάλεια. Δεν το κρύβουν άλλωστε , το γράφουν οι δικογραφίες.
Ο κόσμος του αγώνα δεν εκφοβίζεται από τέτοιες γελοιότητες όμως. Η στάση μας με τα χρόνια γίνετε δυνατότερη όπως και οι συντροφικοί μας δεσμοί.
Επίσης να υπενθυμίσω οτι όποιος στοχοποιεί συντρόφους από τις τάξεις του μαχητικού αντιφασισμού εκτός οτι προσβάλει την κουλτούρα μας , στοχοποιεί και τον ίδιο του τον εαυτό.

Δήναμη και αλλημεγγύη στους μαχητικούς αντιφασίστες

Συγκέντρωση 27 Ιούνη 9 π.μ δικαστήρια Βέροιας

Βραχνής Βαγγέλης

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1560571/


Καλέσμα σε Αντιφασιστικό Δικαστήριο

Την επόμενη εβδομάδα λαμβάνουν χώρα σε Βέροια και Ξάνθη, δύο δικαστήρια των οποίων οι υποθέσεις έχουν να κάνουν με το ευρύτερο αντιφασιστικό ζήτημα.

ΒΕΡΟΙΑ 27/6 - 9:00

Στις 9/6/2012 μέλη της χ.α. του πυρήνα Θεσσαλονίκης και μερικοί Βεροιώτες προσπάθησαν να μοιράσουν προεκλογικό υλικό στην πόλη της Βέροιας. Μετά από συνάντηση με αντιφασίστες υπήρξε συμπλοκή στην οποία οι φασίστες "ξέχασαν" πίσω τους έντυπο υλικό σημαίες και συναγωνιστές τους.

Μετά από λίγο καιρό έγινε στοχοποιημένη μήνυση σε αντιφασίστα που συμμετείχε στο συμβάν, μια προσφιλής τακτική της χα για να επιτίθεται σε αγωνιστές να τονίσουμε ότι στο συμβάν συμμετείχαν γύρω στα 30 άτομα με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά τους και αναγνωρίστηκε μόνο αυτός.

Πέραν του γεγονότος ότι ο σύντροφος είναι μέλος του στεκιού, θεωρούμε αυτονόητο οτι δεν θα αφήσουμε ούτε σπιθαμή χώρου στα σκουπίδια της χα και δείχνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας καλώντας σε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Βέροιας τη Δευτέρα 27.6 στις 9:00 το πρωί

ΞΑΝΘΗ 29/6 - 9:00

Τα ξημερώματα της Κυριακής 26/1/2014, μια ομάδα ασπόνδυλων σπάει και προσπαθεί να κάψει το χώρο εργασίας συντρόφου στην περιοχή Αη Νικόλα στην Καβάλα. Ο σύντροφος ειδοποιείτε και προφανώς προσπαθεί να προσεγγίσει το σημείο. Εκεί συλλαμβάνεται και κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για κάτι μάπες που φάγαν τα φασιστικοί μερικές ώρες πριν από ομάδα αντιφασιστών ενώ προσπαθούσαν να περιφρουρήσουν ένα πάρκο για να κάνουν μνημόσυνο για τα ήμια.

Δεν έχουμε καμία ψευδαίσθηση για το πόσο κατασκευασμένη είναι αυτή η υπόθεση αφού όπως αναφέραμε και παραπάνω είναι πάγια τακτική των ανά την ελλάδα "πατριωτικών" οργανώσεων να μοιράζουν δίκες και αναστολές για να περιορίζουν το έργο των ενεργών αντιφασιστών/ριών.

Γνωρίζουμε ότι η απεργία των δικηγόρων συνεχίζει και η δίκη θα πάρει αναβολή αλλά επιλέγουμε να στηρίξουμε τους συντρόφους μας στην παράστασή τους στο δικαστήριο και στην ενδεχόμενη εμφάνιση λυμάτων από την "πατριωτική" κίνηση καβάλας την Τετάρτη 29/6 στις 9:00 στην Ξάνθη

Αντιφασιστικό/Αντιεξουσιαστικό στέκι Κάμενικ

πηγή : email που λάβαμε στις 25 Ιούνιος 14h