Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στις 19.00

Τουρνουά Μπάλα και Μπάσκετ στο Κουκάκι

Από τις 19:00 θα ξεκινήσει τουρνουά μπάλας και μπάσκετ. Οι ομάδες δηλώνονται και αν χρειαστεί δημιουργούνται εκείνη την ώρα. Στόχος είναι να καταλάβουμε όλες και όλοι πως τα πάντα στη ζωή μας μπορούμε να τα οργανώσουμε μόνοι μας, χωρίς ειδικούς και αρχηγούς, χωρίς αποκλεισμούς και ανταγωνισμούς. Παράλληλα και μέχρι αργά ια λειτουργεί μπαρ για να περνάμε ακόμα καλύτερα αλλά και για την οικονομική ενίσχυση του στεκιού.

Ενάντια στο Euro της μονιμοποίησης του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης και της επίθεσης στις εργατικές κατακτήσεις

Το καλοκαίρι του 2016 εκτός από μνημόνια, πολέμους και ξεριζωμό, έχει Εuro και Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε συνθήκες συνολικής συστημικής κρίσης, ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός βαθαίνει διαρκώς, το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης μονιμοποιείται, ο κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός ισχυροποιείται και τα αφεντικά γίνονται όλο και πιο αδηφάγα.

Η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού είναι συνολική, και μπορούμε να την αντιληφθούμε από τον πιο μικρό αθλητικό σύλλογο μέχρι τις πολυεθνικές που έχουν αγοράσει ομάδες σε όλα τα αθλήματα και για όλα τα γούστα. Προωθώντας με συνέπεια τις αρχές του ανταγωνισμού και της ματαιοδοξίας, οι αθλητές μετατρέπονται σε καρικατούρες διαφήμισης των ευκαιριών που προσφέρει ο καπιταλισμός σε όλους και σε όλες. Αρκεί να είσαι πρόθυμος να τα δώσεις όλα.

Eιδικότερα όταν μιλάμε για αθλητικά γεγονότα παγκόσμιου βεληνεκούς, τα συμφέροντα που εξυπηρετούνται είναι ακόμα πιο μεγάλα, ακόμα πιο συνολικά. Διοργανώσεις τέτοιου μεγέθους αποτελούν την καλύτερη ευκαιρία για κράτος και κεφάλαιο να επιτεθούν στα εργασιακά δικαιώματα και να εντατικοποιήσουν την εργασία με αποτέλεσμα την αλματώδη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, την κατάργηση κεκτημένων και την υποτίμηση της εργασιακής δύναμης. Ταυτόχρονα νέοι νόμοι εφαρμόζονται, νόμοι που διαχρονικά χαρακτηρίζονται από περιορισμό των ελευθεριών μας, μεγαλύτερο έλεγχο, περισσότερες ποινές. Όλο αυτό το πλέγμα που οδηγεί σε όξυνση της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης από το κρατικό - καπιταλιστικό σύστημα, προωθείται μέσα από ιδεολογήματα όπως είναι η εθνική ενότητα, ο εθελοντισμός κ.α.

Επιστρέφοντας στο σήμερα διαπιστώνουμε πως όλα αυτά τα στοιχεία, που χαρακτηρίζουν διαχρονικά διοργανώσεις όπως το Euro, το μουντιάλ ή οι Ολυμπιακοί Αγώνες, εμφανίζονται ακόμα πιο έντονα, με ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια.

Στη Γαλλία με πρόσχημα τη διεξαγωγή του Euro τον Ιούνιο αλλά και τον ποδηλατικό γύρο τον Ιούλιου, πήρε παράταση η ισχύς του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης που επιβλήθηκε με αφορμή τις επιθέσεις του ΙSIS στο Παρίσι. Στη Γαλλία της αμφισβήτησης και της σύγκρουσης με τις κατασταλτικές δυνάμεις, του αυταρχισμού και της καταστολής, τα φώτα των γηπέδων συσκοτίζουν την πραγματικότητα. Την πραγματικότητα των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών και απεργών, των μπλοκαρισμένων διυλιστηρίων ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση κράτους και αφεντικών στα εργασιακά δικαιώματα, απέναντι στην διαρκή παρουσία του στρατού στους δρόμους.

Την ίδια ώρα, στην Βραζιλία των εκκενωμένων και κατεστραμμένων φαβέλων, των νεκρών και των φυλακισμένων της εξέγερσης που εξαπλώθηκε μόλις 2 χρόνια πίσω λόγω της διεξαγωγής του μουντιάλ, της εντεινόμενης φτώχειας και εξαθλίωσης, είναι προγραμματισμένοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η πολιτική αστάθεια, η διαφθορά και το πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου πρέπει να καλυφθούν κάτω από το «ολυμπιακό πνεύμα», τα ρεκόρ και τον τουρισμό.

Από την πλευρά μας δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στο πλευρό όσων αγωνίζονται και όσων υφίστανται την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Διεκδικούμε τους δρόμους και τις πλατείες. Ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, ενάντια στην εθνική ενότητα και την κοινωνική ειρήνη. Αγωνιζόμαστε για ένα κόσμο ισότητας , αλληλεγγύης, ελευθερίας. Αυτοοργανωμένα - αδιαμεσολάβητα - αντιιεραρχικά.

Αλληλεγγύη στους εξεγερμένους στη Γαλλία, ενάντια στο νέο εργασιακό νόμο και την επιβολή του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης.

Αλληλεγγύη στους από τα κάτω στη Βραζιλία, που δέχονται τη διαρκή επίθεση κράτους και αφεντικών

Αναρχικό - Αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου κ Πυλάδου Κ. Πετράλωνα

http://stekiantipnoia.espivblogs.net/

πηγή : http://stekiantipnoia.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 24 Ιούνιος 07h