Τρίτη 5 Ιουλίου 2016 στις 19.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Διαδήλωση: Το όχι του λαού είναι εδώ και θα νικήσει!

Το ΟΧΙ του λαού είναι εδώ και θα νικήσει ! Διαδηλώνουμε 5 Ιούλη Σύνταγμα 7μμ

πηγή : http://antarsya.gr/node/3910


1 2 3

Κάλεσμα 5ης Ιούλη - ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ

Πριν ένα χρόνο ο λαός μας, η εργατική τάξη και η νεολαία ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη για την συμφωνία με την τρόικα, σε ποσοστό 61,3%. Κόντρα στην τρομοκρατία της ΕΕ, των εργοδοτών, των ΜΜΕ και των capital control δεν έσκυψε υποτακτικά το κεφάλι του και δεν σφράγισε την μνημονιακή σφαγή με το ραγιάδικο ναι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αιφνιδιάστηκε από το μαζικό όχι του λαού επιτάχυνε τις διαδικασίες ξεπουλήματος και μετάτρεψε το λαϊκό όχι εν μία νύχτα σε ένα "περήφανο" και "αριστερό" ναι σε όλα. Τους αρκούσε να έχουν γεμάτο τον τορβά , οι "πολιτικοί μηχανικοί" και οι "εργολάβοι "του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρώην μαριονέτα του πελατειακού κράτους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ακούει στο όνομα Συνασπισμός δεν θα διανοούταν ρήξη με τον ιμπεριαλισμό της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Ποτέ δεν θα εμπιστευόντουσαν την λαϊκή αυτενέργεια , οι διακονιάρηδες "φωταδιστές" του ΣΥΡΙΖΑ. Γέννημα θρέμμα της υποταγμένης αριστεράς που γρήγορα κούρνιαξε στα "ασφαλή" φτερά των ευρωπαίων και νατοϊκών πατρόνων τους. Η υποταγή και ο δοσιλογισμός αποτελεί την μόνη κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης.

Ο λαός αυτή την στιγμή είναι ηττημένος. Όλες του οι "ελπίδες" ηττήθηκαν τραγικά. Οι απεργίες, οι διαδηλώσεις, οι συγκρούσεις, οι εκλογές, το δημοψήφισμα δεν πρόσφεραν τίποτα ουσιαστικό για την ζωή του. Σοκαρισμένος, είτε αδρανοποιήθηκε προσωρινά, είτε έπεσε στο δίλημμα του λιγότερου κακού και τους ανέχτηκε.

Η αγκίστρωση μιας ηττημένης κοινωνίας σ' ένα αγκίστρι χωρίς δόλωμα , η "απίστευτη" δύναμη της υποταγμένης ζωής φαντάζει σχεδόν θεολογικά μονόδρομος. "Δειλοί μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουν ίσως κάποιο θάμα". Θαύματα στην πραγματική ζωή δεν υπάρχουν. Όλοι οι προηγούμενοι αγώνες έχουν αφήσει ένα συμπέρασμα και μια παρακαταθήκη. Ότι ο λαϊκός αγώνας για να νικήσει πρέπει να τσακίσει όλο το πολιτικό και οικονομικό προσωπικό της χώρας και να αναδείξει τη δική του αυτενέργεια για την επιβίωση του, την αξιοπρέπεια του και τελικά την εξουσία του.

Τα ψέματα και οι αυταπάτες τελείωσαν. Η ρήξη με τη γερμανική Ευρώπη, το αμερικάνικο ΝΑΤΟ και τους ντόπιους υποτακτικούς τους είναι η μόνη στρατηγική για την επιβίωση του λαού. Η κοινωνική συμμαχία και αυτενέργεια όσων έχουν αντικειμενικά συμφέρον και την ικανότητα για αυτή την προοπτική είναι ο μόνος δρόμος που αξίζει να διαβούμε.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, είναι επιτακτική ανάγκη ο λαός να βάλει τις δικές του Κόκκινες Γραμμές. Διεκδικώντας ένα άμεσο δημοψήφισμα για την συμμετοχή της χωράς μας στην ΕΕ ή το ΝΑΤΟ. Ήρθε η ώρα να θέσουμε τις βάσεις,οικοδομώντας τον δρόμο προς την Λαϊκή Εξουσία.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 5/7 2016 πλ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΩΡΑ 7 μμ

Κόκκινη Γραμμή- Ομάδα για την εργατική αντεπίθεση

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1560886/


1 2 3

5 Ιουλίου, ένας χρόνος από το ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Όλοι στη Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

5 Ιουλίου 2016

Ένας χρόνος από το ΟΧΙ του ελληνικού λαού

-

Όλοι/ες στη Συγκέντρωση στο Σύνταγμα Τρίτη 5 Ιουλίου στις 19:00

-

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

- ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - ΕΞΩ Η ΤΡΟΪΚΑ

- ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!

- ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΕ & ΕΥΡΩ

- ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ

-

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή: http://www.okde.gr/archives/5022