Σάββατο 2 Ιουλίου 2016 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση για την ακύρωση της Λευκής Νύχτας

πηγή : http://epavlikouvelou.squat.gr/2016/06/26/%ce%b1%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%ba%ce%ae-%ce%bd%cf%8d%cf%87%cf%84%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%8d%cf%83%ce%b9/


1 2 3 4 5 6

Σχετικά με τις λευκές νύχτες

Ενημερώνουμε πως έχουμε μάτια και αυτιά παντού. Παρακολουθούμε ανακοινώσεις, βίντεο και κάθε είδους προπαγάνδα από δημάρχους, κανάλια και ραδιόφωνα υπερασπιζόμενοι τις "λευκές νύχτες". Προφασίζονται την ανάδειξη των περιοχών ως εμπορικών κέντρων και την ψυχαγώγηση των κατοίκων, τσακίζοντας όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει, όπως είναι το ωράριο.

Τα γλέντια και τα πανηγύρια γίνονται στις πλατείες και στα πάρκα, όχι σε ανοιχτά καταστήματα μέχρι τα μεσάνυχτα.
Επίσης ενημερώνουμε πελάτες και αφεντικά ότι στις 25/6 στο Ίλιον και 2/7 στο Μαρούσι θα είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε το ωράριο των συναδέλφων μας.

λυσσασμένοι εμποροϋπάλληλοι

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1560564/


1 2 3 4 5 6

Ο αγώνας ενάντια στις μαύρες φιέστες δημάρχων-εργοδοτών συνεχίζεται!Ανταπόκριση από ενημερωτική παρέμβαση στο Μαρούσι

Μετά τους μαχητικούς εργατικούς αποκλεισμούς και την δυναμική διαδήλωση που ακολούθησε στους δρόμους του Ιλίου, κατά την διάρκεια της μαύρης φιέστας του δημάρχων και των τοπικών εργοδοτών το Σάββατο 25/6, ο αγώνας μας συνεχίζεται. Επόμενος σταθμός το Σάββατο 2 Ιούλη στο Μαρούσι όπου ο δήμαρχος Πατούλης (ο άνθρωπος-Πρόεδρος …των δημάρχων, των γιατρών, των «Μένουμε Ευρώπη» κ.α) μαζί με τον πρόεδρο του τοπικού εμπορικού συλλόγου Νικολαράκο οργανώνουν για 3η χρονιά την περίφημη αθλιότητα που ονομάζουν λευκή νύχτα.

Το πρωί της Δευτέρας 27/6, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε και να πληροφορηθούμε από πρώτο χέρι τι συμβαίνει στην τοπική αγορά του Αμαρουσίου. Συνάδελφοι-ισσες με την στήριξη συναγωνιστών-στριων που δρουν στο Μαρούσι και στις γύρω περιοχές, μοιράσαμε την ανακοίνωση της συνάντησής μαγαζί-το-μαγαζί ανοίγοντας πλούσιες κουβέντες με τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που απασχολούνται στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής. Η 3ωρη παρέμβασή μας και οι συζητήσεις με συναδέλφους αλλά και κατοίκους του Αμαρουσίου, μας βοήθησαν να βγάλουμε τα παρακάτω συμπεράσματα.

  • Φέτος, ο δήμαρχος Πατούλης μαζί με τον τοπικό εμπορικό σύλλογο επιχείρησαν να κρατήσουν «χαμηλούς τόνους» ώστε να μεθοδεύσουν ανενόχλητοι την οργάνωση της «Λευκής Νύχτας». Ακόμα και σήμερα, πολλά είναι τα καταστήματα της περιοχής τα οποία δεν γνωρίζουν τίποτα για την περίφημη «λευκή νύχτα» της 2 Ιούλη. Εκτιμούμε ότι η μεθόδευση αυτή επιχειρεί να αποφύγει τις αναμενόμενες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις που οργανώνονται εδώ και 2 χρόνια στις μαύρες εμπορικές φιέστες δημάρχων-εργοδοτών σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας. Μόλις τον περασμένο Οκτώβρη, το Συντονιστικό Δράσης ενάντια ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια παρανέβη δυναμικά στην «λευκή νύχτα» του Αμαρουσίου χαλώντας την εορταστική εικόνα που χτίζουν οι εργοδότες πάνω στις πλάτες και τον ιδρώτα εκατοντάδων εργαζομένων στο εμπόριο.
  • Για άλλη μια φορά, έγινε εμφανές το χάσμα μεταξύ των επιδιώξεων των εργοδοτών για κέρδη και των πραγματικών αναγκών των εργαζομένων. Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες σε μικρά και μεγάλα καταστήματα δήλωσαν ανοιχτά την δυσαρέσκειά τους με το βάρβαρο καθεστώς των ελαστικών ωραρίων και των απλήρωτων υπερωριών. Μάλιστα, σε μια σειρά καταστημάτων οι εργοδότες δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω για την υπερωριακή εργασία της «λευκής νύχτας» άλλο με πρόσχημα τα «οικονομικά στενέματα» άλλοι χωρίς κανένα πρόσχημα.
  • Δεν έλειψαν, βέβαια, και οι αναμενόμενες μικροεντάσεις με μικρούς ή μεγάλους εργοδότες που επιχείρησαν να σταματήσουν την ενημέρωση των συναδέλφων και την απεύθυνσή μας στους περαστικούς. Ο πανικός και ο φόβος τους απέναντι σε μια απλή εργατική παρέμβαση που μοιράζει ανακοινώσεις, αναδεικνύει ταυτόχρονα 3 ζητήματα: την «δημοκρατική ευαισθησία» τους απέναντι στην διαφορετική άποψη, την τραμπούκικη διάθεσή τους απέναντι σ' όσους και όσες σηκώνουν κεφάλι υπερασπιζόμενοι-ες τα αυτονόητα εργασιακά δίκια τους, την πραγματική αποθρασυνσή τους όσο δεν παίρνουν τις απαραίτητες συλλογικές απαντήσεις από τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες μέσα στους χώρους δουλειάς. Σε κάθε περίπτωση, η παρέμβαση μας συνεχίστηκε κανονικά και πολλές φορές βρίσκοντας πραγματικούς συμμάχους μέσα και έξω από τους χώρους εργασίας.
  • Δεν μπορούμε να μην σταθούμε στο γεγονός ότι για άλλη μια φορά η παράταση ωραρίου μέχρι τα μεσάνυχτα για τα εμπορικά καταστήματα από δημάρχους και εργοδότες γίνεται με το τσαμπουκά και χωρίς κανένα πρόσχημα. Για άλλη μια φορά, η Περιφέρεια Αττικής, υπεύθυνη να εκδίδει άδειες για επιμήκυνση ωραρίου, δεν έχει δώσει καμία άδεια στον τοπικό εμπορικό σύλλογο για την πραγματοποίηση «λευκής νύχτας». Αντίθετα, η Περιφέρεια κρύβεται πίσω την δήθεν πολιτική της απόφαση να μην εκδίδει άδειες χωρίς να ασκεί τον παραμικρό έλεγχο σ' αυτούς που την παραβιάζουν ενώ ο τοπικός εμπορικός σύλλογος οργανώνει ανενόχλητος άλλη μια «λευκή νύχτα» επιβάλλοντας τους σιδηρούς νόμους της αγοράς και των αφεντικών.
  • Και η ασυδοσία δεν σταματά εδώ. Πολλοί συνάδελφοι και πολλές συναδέλφισσες μας επέστησαν την προσοχή σε ένα παράδοξο που επαναλαμβάνεται και παύει να έχει πλάκα: από τη μια η Περιφέρεια δεν αδειοδοτεί την επιμήκυνση ωραρίου καθιστώντας την τυπικά παράνομη και από την άλλη, η Επιθεώρηση Εργασίας δέχεται (άρα και νομιμοποιεί) καταστάσεις προσωπικού όπου οι εργοδότες δηλώνουν (…όσοι το κάνουν…) απασχόληση προσωπικού σε εμπορικό κατάστημα ως τα μεσάνυχτα!!! Από την πλευρά μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η όποια εργατική νομοθεσία χρίζει υπεράσπισης από τους εργαζόμενους (…γιατί ένα τεράστιο κομμάτι της είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εργοδοτών…) πρέπει να την υπερασπιστούμε χωρίς να έχουμε αυταπάτες για τις προθέσεις των εργοδοτών και των επίσημων κρατικών θεσμών όπως η Επιθεώρηση Εργασίας. Εν προκειμένω, συμβουλέψαμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να απευθυνθούν στην αρμόδια επιθεώρηση εργασίας Νέας Ιωνίας ώστε να ενημερωθούν για τη στάση της. Αναμένουμε με αγωνία την επίσημη απάντησή της…
  • Πολλά είναι τα καταστήματα της τοπικής αγοράς του Αμαρουσίου που απασχολούν μόλις 1 συνάδελφο-ισσα που αναγκάζεται να εργάζεται εβδομαδιαίως πάνω από 56-60 ώρες. Στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν να απασχοληθούν συνολικά πάνω από 13 ώρες κατά την διάρκεια της περίφημης «λευκής νύχτας»! Κάπως έτσι φαντασιώνονται τις «γιορτές» οι εργοδότες και οι δήμαρχοι!
  • Πληροφορηθήκαμε ότι σε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις υπήρξαν αντιδράσεις από τους ίδιους τους εργοδότες για την «λευκή νύχτα» στις 2/7. Δεν μας απασχολεί τόσο η φύση των επιχειρημάτων από την πλευρά τους, όσο η πίεση που ασκήθηκε από τον τοπικό εμπορικό σύλλογο ώστε να «συμμορφωθούν» με τις υποδείξεις του. Άραγε πως ονομάζεται η πίεση ενός κλειστού κύκλου συμφερόντων προς τους υπόλοιπους «ανταγωνιστές» ώστε να «συμμορφωθούν» στους δικούς του όρους παιχνιδιού;

Οι κινητοποιήσεις μας θα συνεχιστούν εν όψει της εργατικής συγκέντρωσης του Σαββάτου 2 Ιούλη στις 18.00 στον ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Ο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ

Εργαζόμενοι/εργαζόμενες από τον κλάδο του εμπορίου

πηγή: https://orthostasia.wordpress.com/2016/06/27/%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%cf%8e%ce%bd%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%8d%cf%81%ce%b5%cf%82-%cf%86%ce%b9%ce%ad%cf%83%cf%84%ce%b5%cf%82-%ce%b4/


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση ενάντια στη «Λευκή Νύχτα», Σάββατο 2 Ιούλη, Σταθμός ΗΣΑΠ Μαρούσι, 6μμ

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια
syntonistikokyriakes.espivblogs.net

πηγή: http://syntonistikokyriakes.espivblogs.net/2016/06/30/%CF%83%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%AE-%CE%BD%CF%8D%CF%87%CF%84%CE%B1/


1 2 3 4 5 6

Για τη συγκέντρωση του Σαββάτου 25/6 ενάντια στη Λευκή Νύχτα στο Ίλιον

leukh_nuxta_ilion_2016

Το Σάββατο το απόγευμα 25/6 πραγματοποιήθηκε η καλεσμένη συγκέντρωση, από το "Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια" και τον Θερσίτη, ενάντια στη Λευκή Νύχτα στο Ίλιον. Στη συγκέντρωση ανταποκρίθηκε πλήθος συντρόφων/ισσών και αλληλέγγυων από τις γειτονιές μας αλλά και από πολλές περιοχές της Αθήνας. Λίγο μετά τις 6 κινηθήκαμε συλλογικά σε αποκλεισμό περισσότερων από δέκα καταστημάτων. Ανάμεσά τους ήταν παραρτήματα μεγάλων αλυσίδων ή πολυεθνικών, όπως BSB, attrativo, benetton, admiral, galerie de beaute κ.α., εκεί όπου είχε επιβληθεί στους/στις εργαζόμενες να δουλεύουν πέρα από το καθορισμένο ωράριό τους μέχρι το ξημέρωμα, σε συνθήκες γαλέρας.

leukh_nyxta_ilion_2016


Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες βδομάδες παρεμβάσεις αντιπληροφόρησης και ακύρωσης της φιέστας της δημοτικής αρχής και των εμπόρων στους κεντρικούς πεζοδρόμους και την κεντρική πλατεία της πόλης, με ένα πλήθος δράσεων εκτροπής της "λαμπερής" γιορτής (για την οποία δαπανήθηκαν πολλές χιλιάδες ευρώ από τη δημοτική αρχή) με μοιράσματα κειμένων, με αφίσες, συνθήματα, στένσιλ και τρικάκια που καλούσαν σε έμπρακτη αμφισβήτηση της Λευκής Νύχτας. Στις αφίσες και τα κείμενα που μοιράστηκαν αναδείχτηκε όλο το εύρος των ζητημάτων, από τη μαύρη εργασία και την εργασία-"λάστιχο", μέχρι την άλωση των δημόσιων χώρων από καταστήματα και τραπεζοκαθίσματα, την κουλτούρα κατανάλωσης, την κανονικοποίηση των εμπορευματικών σχέσεων, των χρηματικών συναλλαγών, της εξατομίκευσης, της εκτόνωσης της διάχυτης μιζέριας με κατανάλωση προϊόντων, των λαμπερών φώτων και βιτρίνων της αποχαύνωσης, της πληρωμένης σε ψήφους διασκέδασης με "λαϊκούς τροβαδούρους" από τη δημοτική αρχή. Για περισσότερες από δέκα ημέρες υπήρξε σταθερό μπλοκάρισμα των σχεδίων εμπόρων και δημάρχου και αυτό φυσικά προκάλεσε σε κάποιες περιπτώσεις την αστεία οργή των καταστηματαρχών μπροστά στο ενδεχόμενο της απώλειας της μεγάλης μπάζας. Οι παρεμβάσεις αυτές προκάλεσαν και την υποκριτική απόσυρση των "μεγάλων" ονομάτων Μικρούτσικου-Πασχαλίδη που είχε καλέσει ο τοπικός δήμαρχος Ζενέτος, για να πουλήσει και λίγο πολιτισμό και εντεχνίλα στους υποψήφιους ψηφοφόρους. Το κοινωνικά ευαίσθητο ντουέτο προτίμησε να χάσει ένα παχυλό, σύμφωνα με διαρρέουσες πληροφορίες, "νυχτοκάματο" των 19χιλιάδων ευρώ, γνωρίζοντας ότι εκείνο το βράδυ θα υπήρχαν γύρω από τη σκηνή, εκείνες οι κοινωνικές δυνάμεις που θα στραπάτσαραν το αριστερούλι προσωπείο τους. Η διάσταση που πήρε το ζήτημα από τις παρεμβάσεις εξανάγκασε τον εν λόγω τσιφλικά σε αναδίπλωση, ο οποίος με δήλωσή του άφησε έκθετους τους εμπόρους που ο ίδιος είχε καλέσει να κερδοσκοπήσουν μέχρι πρωίας, λέγοντας ότι αναλαμβάνει μόνο την ευθύνη για τα λεγόμενα πολιτιστικά δρώμενα.

Η ανταπόκριση ωστόσο των εργαζομένων κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων που προηγήθηκαν του Σαββάτου ήταν θετική και εμείς, συνεπείς στο ραντεβού μας, σταθήκαμε αλληλέγγυα δίπλα τους αποκλείοντας κάθε πρόσβαση στα καταστήματα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην κεντρική πλατεία Ιλίου, από νωρίς το απόγευμα παρατάχθηκε ο "στρατός του δήμαρχου Ζενέτου", η γνωστή "ομάδα καθαριότητας", που με ιδιαίτερο ζήλο τις προηγούμενες μέρες κατέβαζε αφίσες και προσπαθούσε να εξαφανίσει από τις γειτονιές του Ιλίου τα ίχνη των παρεμβάσεών μας. Θλιβερό παράδειγμα αλλοτριωμένων υπαλληλίσκων στην υπηρεσία του αφεντικού τους, που σε κάθε περίπτωση με τη θέση που παίρνουν, μας βρίσκουν απέναντί τους.

Κατά τη διάρκεια των αποκλεισμών συνεχίστηκαν οι ενδιαφέρουσες κουβέντες με εργαζόμενους και διερχόμενο κόσμο που αναγνώριζε ως εκβιαστική τη συνθήκη που επιβάλλεται με φιέστες όπως η Λευκή Νύχτα. Δεν έλειψαν όμως και οι μικροεντάσεις με καταστηματάρχες που οδύρονταν για τα διαφυγόντα κέρδη τους, όπως και με κάποιους λίγους αφηνιασμένους καταναλωτές, χαμένους κυριολεκτικά στον κόσμο των εμπορευμάτων και της εξατομίκευσης. Όσο για την επιθεώρηση εργασίας, η οποία -κατά τα λεγόμενά της- θα έστελνε κλιμάκιο επτά ατόμων για έλεγχο και επιβολή προστίμων, με συνοδεία οικονομικής αστυνομίας, δεν φάνηκε ποτέ. Το ένα χέρι νίβει το άλλο... Έτσι κι αλλιώς, η ακύρωση των σχεδίων της τοπικής αρχής και των εμπόρων δεν κερδίζεται μέσα από διαμεσολαβητικούς θεσμικούς μηχανισμούς, αλλά με τις δικές μας αρνήσεις και εναντιωματικές δράσεις.


leukh_nyxta_ilion_2016 leukh_nyxta_ilion_2016

Οι αποκλεισμοί συνεχίστηκαν ως τις 11 το βράδυ, οπότε έπειτα από ολιγόλεπτη συνέλευση αποφασίσαμε συλλογικά να πορευτούμε στους δρόμους του Ιλίου. Η πορεία ξεκίνησε με συμμετοχή από περίπου 300 συντρόφους/ισσες και αλληλέγγυους/ες, με δυνατό παλμό και συνθήματα ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά, τα αφεντικά, τους δημάρχους, τον κόσμο των εμπορευμάτων και της κατανάλωσης. Με τις φωνές μας διαρρήξαμε τη χαζοχαρούμενη ανεμελιά της κατανάλωσης και τη συγκαλυμμένη θλίψη, την αιωρούμενη μιζέρια του συνεχούς δώσε-πάρε των εμπόρων, επαναφέροντας πίσω στο δημόσιο πεδίο τα πραγματικά ζητήματα, αυτά της δύσκολης επιβίωσης, της εντεινόμενης φτωχοποίησης. Οι " λευκές νύχτες" με τα εκτυφλωτικά τους φώτα έρχονται να βυθίσουν σε ακόμη μεγαλύτερο σκοτάδι όλους αυτούς και αυτές που βιώνουν τον πολιτισμό της εξαθλίωσης και της καταπίεσης, όλους τους "αόρατους" αυτής της κοινωνίας, τους "περιττούς": από τους μετανάστες και πρόσφυγες στα "στρατόπεδα φιλοξενίας" και τους "χώρους κράτησης" ως τις λίστες του ΟΑΕΔ και τις μάταιες καθημερινές μάχες επιβίωσης μεγάλων κοινωνικών κομματιών, τις ταπεινωτικές τους υποχωρήσεις στο όνομα της επιβίωσης.

Το ξαναλέμε, αυτές οι θλιβερές γιορτές των δημάρχων και των εμπόρων, οι "μαγικές νύχτες" τους, είναι ένας σαρκασμός στο πρόσωπο όλων εμάς, που βιώνουμε με τους ωμότερους τρόπους την ολομέτωπη επίθεση των αφεντικών πάνω μας. Οι "μαγικές νύχτες" στους φωτεινούς εμπορικούς πεζοδρόμους, γελάνε με τη σύγχυση, το μούδιασμα και την παραίτηση, την απόσυρση των υποτελών τάξεων από τους δρόμους και τα οδοφράγματα, σαρκάζουν τις δύσκολες μέρες μας.

leukh_nyxta_ilion_2016


Να σαμποτάρουμε τις γιορτές της κατανάλωσης

Λευτεριά στους πεζοδρόμους και τις πλατείες

Επόμενο ραντεβού στο Μαρούσι το Σάββατο 2/7, για το σαμποτάρισμα μιας ακόμη Λευκής Νύχτας.

Θερσίτης, χώρος ραδιουργίας & ανατροπής

πηγή: https://thersitis.espiv.net/index.php/2016-01-04-22-01-47/2016-01-04-22-03-34/748-25-6


1 2 3 4 5 6

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ , ΞΕΦΤΙΛΑ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ

Λευκή νύχτα είναι η φιέστα που οργανώνουν διάφοροι δήμαρχοι με την συνεργασία των τοπικών καταστηματαρχών-αφεντικών. Πίσω όμως από τις συναυλίες,τις εκθέσεις βιβλίου ,τις αθλητικές δραστηριότητες και τα άλλα events κρύβεται η κακοπληρωμένη και πολλές φορές ανασφάλιστη εργασία των εργαζομένων στο εμπόριο.Οι εργαζόμενοι λοιπόν την λευκή νύχτα αναγκάζονται να δουλεύουν όλο το βράδυ κάτω υπό τις γνωστές άθλιες συνθήκες.

Την ώρα δηλαδή που κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να κάνουν τα ψώνια τους άλλοι ξεπατώνονται στη δουλειά για ψίχουλα.

Δεν είναι όμως μόνο οι λευκές νύχτες. Τα τελευταία χρόνια οι εμποροϋπάλληλοι έχουν αναγκαστεί να δουλέψουν Kυριακές, νύχτα και γιορτές για χάρη της ανάπτυξης (των αφεντικών). Η εντατικοποίηση της εργασίας και το ξεχύλωμα των ωραρίων δεν είναι «προνόμιο» μόνο των εργαζομένων στο εμπόριο. Εδώ και χρόνια έχουμε όλοι βιώσει την άγρια επίθεση των αφεντικών ενάντια στους εργαζομένους. Απολύσεις, μειώσεις μισθών-συντάξεων, μαύρη εργασία, διάλυση κοινωνικής πρόνοιας-υγείας-παιδείας, η παρανομοποίηση των μεταναστών εργατών όλα αυτά εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο επίθεσης σύμφωνα με το οποίο τα αφεντικά προσπαθούν να μας φορτώσουν τις ζημιές της οικονομικής κρίσης.

Η ουσιαστική κατάργηση του 8ώρου και το δικαιώμα στην ξεκούραση δεν είναι προφανώς ένα κλαδικό ζήτημα που αφορά μόνο τους εργαζομένους στο εμπόριο. Αφορά όλους/όλες τους εργαζόμενους/ες για αυτό και ο αγώνας ενάντια στις λευκές νύχτες είναι αγώνας όλων μας.

Δεν θα πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε ψευδαίσθηση ότι τα μικρά αφεντικά διαφέρουν από τα μεγάλα. Η συλλογική εμπειρία έχει δείξει ότι μπροστά στην επιδίωξη όλο και μεγαλύτερου κέρδους τα μικρά αφεντικά δεν διστάζουν να ξεζουμίσουν ή και να τρομοκρατήσουν τους εργαζομένους.

Η λευκή νύχτα δεν είναι απλά μια φιέστα . Αποτελεί την ουσιαστική διεκδίκηση του δημόσιου χώρου από κεφάλαιο και κράτος: Από την μία στοχεύει στην εκδίωξη από τον δημόσιο χώρο (όλες οι δραστηριότητες της λευκής νύχτας γίνονται σε πλατείες, πάρκα, πεζόδρομους) αυτών που τον χρησιμοποιούν καθημερινά δηλαδή παρέες ντόπιων και μεταναστών οι οποίες δεν θέλουν ή και δεν μπορούν (λόγο οικονομικών) να πάνε σε μαγαζιά. Αυτών δηλαδή που δεν

γουστάρουν τους μπάτσους, τους φασίστες ή τους μπράβους και επιλέγουν τον αντιεμπορευματικό τρόπο ζωής ενάντια στα κυρίαρχα πρότυπα . Από την άλλη κάθε πρωτοβουλία κράτους και αφεντικών σχετίζεται με το κέρδος. Έτσι η λευκή νύχτα μας μαθαίνει ότι η διασκέδαση, οι συναυλίες,το διάβασμα βιβλίων και ο αθλητισμός δεν μπορούν να υπάρχουν παρα μόνο μέσα από τα ψώνια και την κατανάλωση.

Να αντισταθούμε μαχητικά απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και την επίθεση των αφεντικών στους εργαζόμενους oργανωνόμαστε στα σωματεία βάσης, τις συνελεύσεις γειτονιάς και τις καταλήψεις και απαντάμε με μαζικές πορείες, απεργίες συγκρούσεις για την οργάνωση της τάξης μας και την ταξική αντεπίθεση.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2/7, ΣΤΙΣ 6ΜΜ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΗΣΑΠ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Πρωτοβουλία Aναρχικών

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/65376/