Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 στις 10.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εργάτες της ΒΙΟΜΕ και του Ρομπέν του Ξύλου

Τα εργοστάσια στους εργάτες, τα χρέη σε αυτούς που τα δημιούργησαν!

Κάλεσμα προς σωματεία, συνδικάτα, συλλογικότητες και αλληλέγγυους

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ και τον Ρομπέν του ξύλου, κατεβήκαμε ενωμένοι στο Υπουργείο Εργασίας για να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν. Σήμερα νιώσαμε στο πετσί μας τις απαντήσεις της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού. Τις κενές υποσχέσεις στην συνάντηση με την αναπληρωτή υπουργό, τα γκλοπ και τα χημικά της αστυνομίας στην προσπάθεια των εργατών να στήσουν σκηνές μπροστά στο υπουργείο εργασίας.

Παρ' όλη την καταστολή όμως δεν κατεβήκαμε μέχρι την Αθήνα για να γυρίσουμε με άδεια χέρια. Εργαζόμενοι από την ΒΙΟΜΕ, από τον Ρομπέν του Ξύλου, αλληλέγγυοι από τις επιτροπές Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής και από το εργατικό ιατρείο στην ΒΙΟΜΕ καταθέσαμε για άλλη μια φορά τα αιτήματά μας και δηλώνουμε δημόσια πως θα παραμείνουμε έξω από το υπουργείο εργασίας μέχρι να πάρουμε απαντήσεις και όχι μισόλογα και κούφιες υποσχέσεις.

  • Καλούμε συνδικάτα, ενώσεις, σχήματα, συλλογικότητες, καταλήψεις, αλληλέγγυους, εργαζόμενους, ανέργους, μετανάστες να στηρίξουν το δίκαιο αγώνα, να περάσουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια της κοινωνικής πλειοψηφίας. Αυτός δεν είναι αγώνας μονάχα της ΒΙΟΜΕ ή των Ρομπέν αλλά αγώνας όλων των καταπιεζόμενων για αυτοδιεύθυνση και αυτοοργάνωση.
  • Καλούμε όλο τον κόσμο καθημερινά να στηρίξει και να περάσει από το κέντρο αγώνα, να γίνει σημείο συνάντησης και ζύμωσης όλων των αγωνιζόμενων.
  • Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα να βγάλουν ανακοινώσεις στήριξης και να κηρύξουν στάσεις εργασίας.
  • Καθημερινά καλούμε στην συνέλευση των εργαζομένων και αλληλέγγυων που διεξάγεται στις 6μμ.
  • Το Σάββατο 2/7 συμμετέχουμε στην κινητοποίηση ενάντια στις "λευκές νύχτες" στο Μαρούσι, σταθμός ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, 18.00.

Δευτέρα 4/7 πρωί στις 10πμ συγκέντρωση στον χώρο του υπουργείου εργασίας

Δευτέρα 4/7 βράδυ συναυλία αλληλεγγύης στον χώρο του υπουργείου εργασίας

Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης

πηγή : http://biom-metal.blogspot.gr/2016/07/blog-post.html


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΙΟΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΠΕΝ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ

Την 30η Ιούνη έφτασε στην Αθήνα το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης στους εργάτες της ΒΙΟΜΕ και του Ρομπέν του Ξύλου. Το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε μαζική ανοιχτή συνέλευση εργατών & αλληλέγγυων στο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός. Το πρωί της 1ης Ιούλης πραγματοποιήθηκε η καλεσμένη συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας. Οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ και του Ρομπέν του Ξύλου συναντήθηκαν με την αναπληρώτρια υπουργό εργασίας, Ρ. Αντωνοπούλου απαιτώντας οριστική λύση στο ζήτημα των 2 εργοστασίων. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για ακόμη μια φορά απάντησε με αοριστολογίες και απέφυγε να δεσμευτεί για το οτιδήποτε. Κατόπιν της συνάντησης οι εργάτες και οι αλληλέγγυοι αποφάσισαν να παραμείνουν έξω από το υπουργείο εργασίας μέχρι να δοθεί οριστική απάντηση στις διεκδικήσεις τους. Στην προσπάθειά τους να στήσουν σκηνές δέχθηκαν την επίθεση των ΜΑΤ, ο διοικητής των οποίων επικαλέστηκε άνωθεν εντολές. Έγιναν 2 προσαγωγές αλληλέγγυων από τη Θεσσαλονίκη ενώ τραυματίστηκαν τουλάχιστον 2 εργάτες της ΒΙΟΜΕ, ένας σύντροφος από την ΑΠΟ και οι 2 προσαχθέντες.

Παρόλη την άγρια επίθεση ο κόσμος του αγώνα δεν πτοήθηκε. Απάντησε με γυμνά χέρια στα καθάρματα των ΜΑΤ και κατάφερε να κρατήσεις τις θέσεις του. Η εξοργιστική "αφέλεια" της Αντωνοπούλου που έκανε την ανήξερη για το ποιος έδωσε την εντολή στα ΜΑΤ να επιτεθούν δεν είναι παρά μια ακόμη σκηνή στο θέατρο σκιών του ΣΥΡΙΖΑ, ενός κόμματος που προεκλογικά "στήριζε" στα λόγια τη ΒΙΟΜΕ και όντας πλέον στην κυβέρνηση επιτίθεται στους εργάτες της, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά πως είτε με δεξιά, είτε με αριστερή κυβέρνηση το κράτος έχει συνέχεια κι ένα και μοναδικό σκοπό: τη διαιώνιση του εξουσιαστικού συστήματος καταπίεσης κι εκμετάλλευσης.

Η εργατική τάξη και ο κόσμος του αγώνα οφείλουν, τώρα περισσότερο από ποτέ, να στηρίξουν τον αγώνα των αυτοδιαχειριζόμενων εργοστασίων για ζωή κι αξιοπρέπεια. Ο αγώνας για αυτοδιαχείριση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα για την Κοινωνική Επανάσταση, το τσάκισμα του κράτους και του κεφαλαίου, τη δημιουργία του νέου κόσμου της αλληλεγγύης και της ισότητας, του κόσμου της κοινοκτημοσύνης και της ελευθερίας. Θα στηρίξουμε των αγώνα των εργατών της ΒΙΟΜΕ και των Ρομπέν του Ξύλου μέχρι την τελική νίκη. Συμμετέχουμε στην ανοιχτή συνέλευση έξω από το υπουργείο εργασίας το Σάββατο 2 Ιούλη, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης τη Δευτέρα 4 Ιούλη στις 10:00 (επίσης έξω από το υπουργείο) και στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις των εργατών

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ - ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
info@anarchist-federation.gr

πηγή : https://www.facebook.com/anarxikiomospondia2015/