Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Αλληλεγγύη στους 4 συλληφθέντες της απεργιακής πορείας της 25/09/2013

Untitled-1

»ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΗΜΑΙΑ,

ΓΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΙΟ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΙΟ ΝΕΑ…»

»…Η σύλληψη των 4 αγωνιστών σε μέρα απεργίας με την κατηγορία της οπλοκατοχής για τις σημαίες που κουβαλούσαν μετά την πορεία, αποτελεί μία μόνο περίπτωση ανάμεσα σε αμέτρητες άλλες εκείνης της περιόδου για το πώς το κράτος προσπαθεί να τρομοκρατήσει όσους δεν συμμορφώνονται με τις επιταγές των κυρίαρχων.

Η καταστολή και η φίμωση των αγώνων δεν μας τρομοκρατούν ούτε μας πτοούν, αντιθέτως δηλώνουμε ξεκάθαρα πως θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες προπαγανδίζοντας τη συλλογικοποίηση και την αντίσταση ενάντια στο υπάρχον καθεστώς…»

(απόσπασμα από τη σχετική ανακοίνωση της Συνέλευσης Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση)

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

της απεργιακής πορείας της 25ης Σεπτέμβρη 2013 στην Πάτρα

που διώκονται για παράνομη οπλοκατοχή, επειδή έφεραν σημαίες.

επικοινωνία :

saktapatra.wordpress.com | saktapexatra@gmail.cexom

πηγή : https://saktapatra.wordpress.com/2016/07/04/%...


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 4 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ 25/9/13 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2013, ημέρα απεργίας στο δημόσιο τομέα και μόλις μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Ρουπακιά, βρεθήκαμε στους δρόμους συμμετέχοντας στο μπλοκ της συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά "ο εργαλειοφόρος" που λειτουργούσε τότε και ανέπτυσσε σημαντική δράση ενάντια στην επιβολή των βάρβαρων αντικοινωνικών μέτρων, του κοινωνικού εκφασισμού και κανιβαλισμού.

Μετά το τέλος της διαδήλωσης, 4 σύντροφοι της συνέλευσης, ανάμεσα τους και ένα μέλος της ομάδας μας, μάζεψαν τις σημαίες μας με σκοπό να αποχωρήσουν από την πλατεία Γεωργίου, όπου και έληξε η πορεία. Λίγα μέτρα πιο κάτω (στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, οδός Κορίνθου και Αγίου Νικολάου), οι σύντροφοι κυκλώνονται από μπάτσους της ομάδας ΔΙΑΣ οι οποίοι τους ακινητοποιούν, τους ψάχνουν τις τσέπες και τις τσάντες και τους προσαγάγουν στην αστυνομική διεύθυνση Αχαϊας. Λίγη ώρα αργότερα οι προσαγωγές μετατρέπονται σε συλλήψεις με την κατηγορία της οπλοκατοχής! Και αναρωτιέται κανείς ποια ήταν τα όπλα; Μα φυσικά οι σημαίες! Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας αφήνονται ελεύθεροι.

Η πρωτοφανής σύλληψη των 4 αναρχικών αγωνιστών για σημαίες(!) αποτέλεσε ένα ακόμα επεισόδιο της πολυδιαφημισμένης τότε "θεωρίας των δύο άκρων" που επιχειρούσε να εξισώσει τους παρακρατικούς φονιάδες της χρυσής αυγής με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και ειδικότερα με τους αναρχικούς. Δίπλα στα στιλέτα και τα ρόπαλα των φασιστών έπρεπε να στέκονται οι σημαίες των αγωνιστών για να εμπεδωθεί κοινωνικά το ψευδεπίγραφο μήνυμα της κυριαρχίας πως το σάπιο και χρεοκοπημένο σύστημα τους αποτελεί τη μόνη διέξοδο, τον "πραγματικό" εγγυητή της τάξης απέναντι στην φασιστική απειλή από τη μια και σε όσους αγωνίζονται για την κοινωνική απελευθέρωση από την άλλη.

Σήμερα, 3 χρόνια μετά, οι αιτίες που μας οδήγησαν τότε να είμαστε στους δρόμους ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, ενάντια στην φασιστική-παρακρατική τρομοκρατία, ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό, συνεχίζουν να υφίστανται. Η σημερινή κυβέρνηση (συριζα/ανελ) - που το προηγούμενο καλοκαίρι υπέγραψε την 3η δανειακή σύμβαση -μνημόνιο-, αποσπώντας την κοινωνική συναίνεση για τη συνέχιση των πολιτικών των αναδιαρθρώσεων, βασιζόμενη κατά κύριο λόγο στο φτηνό εμπόριο ελπίδας και στην προσπάθεια να καπηλευθεί και να αφομοιώσει τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες των τελευταίων χρόνων, πάτησε επάνω σε αυτούς τους αγώνες για να τους αφοπλίσει και για να διατηρήσει την κοινωνική ειρήνη μέσα σε συνθήκες έντονης κοινωνικής από-νομιμοποίησης του πολιτικού συστήματος.

Σήμερα, πρέπει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην κατεύθυνση της σύνδεσης των μερικών και επιμέρους αγώνων με το συνολικότερο πρόταγμα της ανατροπής του καταπιεστικού και εκμεταλλευτικού συστήματος, του καπιταλισμού και του κράτους.

Ως αναρχικοί, δεν σταματάμε στιγμή να υψώνουμε περήφανα τις μαυροκόκκινες σημαίες μας και να αγωνιζόμαστε για την κοινωνική επανάσταση και για το χτίσιμο μια κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας. Για τον ελευθεριακό κομμουνισμό και την αναρχία!

Απέναντι στην κατασκευασμένη λογική των άκρων, παραμένουμε στο επίκεντρο των κοινωνικών και ταξικών αγώνων για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 4 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ 25/9/13 ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΙΟΥΛΗ, 9 π.μ - ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΑΣ

αναρχική ομάδα "Δυσήνιος Ίππος"

μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

Πάτρα, Ιούλης 2016

πηγή : https://athens.indymedia.org/event/65411/