Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Κάλεσμα για την εκδίκαση της αίτησης για άδεια του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα: Πέμπτη 7 Ιούλη, δικαστήρια Πειραιά, 9.30 πμ

untitled

Με διαδοχικές αποφάσεις η αστική δικαιοσύνη απορρίπτει επανειλημμένα τις αιτήσεις για χορήγηση άδειας στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα, την οποία και δικαιούται από το 2010.

Η εκδικητικότητα των συγκεκριμένων αποφάσεων συνοψίζεται στο σχετικό βούλευμα όπου ρητά αναφέρεται ως αιτία η αμετανόητη στάση του κομμουνιστή αγωνιστή - που βρίσκεται έγκλειστος εδώ και 14 χρόνια σε ειδικές συνθήκες κράτησης - πάνω στο ζήτημα της ένοπλης πάλης.

Την Πέμπτη 7 Ιούλη, στον 5ο όροφο των δικαστηρίων του Πειραιά (οδός Σκουζέ 3-5) θα εξεταστεί η ένσταση του συντρόφου ενάντια στην τελευταία απορριπτική απόφαση.

Άμεση χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αλληλεγγύη στους πολιτικούς κρατούμενους.

Ο Αγώνας συνεχίζεται.

Συγκέντρωση: δικαστήρια Πειραιά, Πέμπτη 7 Ιούλη, 9.30 πμ.

Συνέλευση αναρχικών-κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην Ε.Ε

πηγή: http://syneleusi-enantiastin-ee.espivblogs.net/2016/07/05/%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bb%ce%b5%ce%b3%ce%b3%cf%8d%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9/


1 2 3 4

Κάλεσμα στα δικαστήρια του Πειραιά όπου εκδικάζεται η αίτηση για άδεια του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα

Κάλεσμα στα δικαστήρια του Πειραιά, Φίλωνος & Σκουζέ την Πέμπτη 7 Ιούλη στις 09:00 όπου εκδικάζεται η αίτηση για άδεια του αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα. Ο σύντροφος Δημήτρης Κουφοντίνας είναι καταδικασμένος με τον Νόμο 187 Α περί εγκληματικής οργάνωσης, εκτίει την ποινή του από τον Σεπτέμβριο του 2002, έχοντας πλέον συμπληρώσει 13 χρόνια κάθειρξης.

Ο σύντροφος Δημήτρης Κουφοντίνας είναι καταδικασμένος με τον Νόμο 187 Α περί εγκληματικής οργάνωσης, εκτίει την ποινή του από τον Σεπτέμβριο του 2002, έχοντας πλέον συμπληρώσει 13 χρόνια κάθειρξης.

Σύμφωνα με τους νόμους - κουρελόχαρτα του αστικού κράτους - ο σύντροφος κατοχύρωσε το δικαίωμα για άδεια από το 2010 όπου και άρχισε να υποβάλει τις σχετικές αιτήσεις στο συμβούλιο της φυλακής ώστε να του χορηγηθεί η άδεια, εντούτοις όλες οι αιτήσεις ως τώρα έχουν απορριφθεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκεπτικό της απόρριψης μιας εξ αυτών όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«δεν παρέχει εχέγγυα καλής χρήσης της τακτικής αδείας δεδομένου ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχει δημοσιοποιήσει (με αναρτήσεις κειμένων στο διαδίκτυο) υποστηρικτικές απόψεις υπέρ της δράσης και των απόψεων άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων (ΕΛΑ, Πυρήνες της Φωτιάς), με μέλη των οποίων συγχρωτίζεται και εντός της φυλακής και συγκεκριμένα στον χώρο που κρατείται, όπου και τοποθετήθηκε μετά από δικές του έντονες πιέσεις.

Επιπροσθέτως, κατά τη γνώμη δύο μελών του συμβουλίου (Προέδρου και Διευθύντριας), συμπλήρωσε τον απαιτούμενο ελάχιστο χρόνο κράτησης την 5/9/2015 σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 55 παρ. 1 του Ν. 2776/99, όπως ισχύει, καθότι η έκτιση ποινής είναι αυτή της ισόβιας κάθειρξης και έκτισης πρόσκαιρης κάθειρξης 25 ετών και συνεπώς για χορήγηση τακτικής άδειας απαιτείται πραγματική έκτιση 8 ετών από την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και του 1/5 από την ποινή της πρόσκαιρης κάθειρξης και ως εκ τούτου απαιτείται περαιτέρω δοκιμασία προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι η καλή συμπεριφορά που επιδεικνύει εντός του καταστήματος δεν είναι προσχηματική».

Με άλλα λόγια αυτό που ζητούν από τον σύντροφο είναι δήλωση μετάνοιας, αποκήρυξη των συντρόφων του, που ανήκουν σε άλλες ομάδες αντάρτικου πόλης ή και αποκήρυξη της ένοπλης πάλης συνολικά ως μέσου αγώνα για την ανατροπή του συστήματος.

Ο ίδιος με ανακοινώσεις του έχει πει ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει και σε αυτή του την απόφαση εμείς θα τον στηρίξουμε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο.

Γνωρίσουμε εξ άλλου πολύ καλά ότι προσχηματική είναι η δήθεν ισονομία και πως τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Ότι κατακτήθηκε ως τώρα για τους από τα κάτω, κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες και έχει πληρωθεί με αίμα.

Αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1560962/


1 2 3 4

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή Δημήτρη Κουφοντίνα

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Πειραιά, Φίλωνος & Σκουζέ, Πέμπτη 7 Ιουλίου 09:00

Η πεισματική άρνηση της αστικής δικαιοσύνης να χορηγήσει άδεια στον πολιτικό κρατούμενο- μέλος της ΕΟ 17 Νοέμβρη- Δημήτρη Κουφοντίνα καταδεικνύει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την εκδικητική στάση του αστικού κράτους απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους. Η απαίτηση δε να εκφραστεί από τον σύντροφο κάποια ένδειξη μεταμέλειας για να του δοθεί το δικαίωμα άδειας μας φέρνει στο νου άλλες μαύρες περιόδους. Η ''αριστερά'' της προόδου, των ατομικών δικαιωμάτων και της οικολογίας δεν έχει κανένα ενδοιασμό να αφήνει ελεύθερους τους λακέδες της Χρυσής Αυγής και τους πρεζέμπορες τύπου Μαρινάκη, να πετσοκόβει συντάξεις και να προετοιμάζει έναν μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις. Αντίστροφα διατηρεί ανέπαφο το καθεστώς εξαίρεσης που χρόνια τώρα στήθηκε από τους πολιτικούς της προκατόχους. Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, νόμοι και διατάξεις μπορούν εν μια νυκτί με κριτήριο μια υποτιθέμενη κατάσταση κρίσης και αβεβαιότητας να τεθούν υπό αμφισβήτηση κατά το δοκούν ενός οποιουδήποτε δικαστικού λειτουργού.

Στην άρνηση της αστικής δικαιοσύνης να χορηγήσει άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα συγχρωτίζονται όλοι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την απόλυτη υποτίμηση της ζωής μας. Η αμερικάνικη πρεσβεία που κάθε λίγο και λιγάκι κουνάει το δάχτυλο στις ελληνικές κυβερνήσεις όταν με την παραμικρή αφορμή επανέρχεται στο δημόσιο λόγο το ζήτημα της 17 Νοέμβρη ζητώντας εξηγήσεις από ελληνικά πανεπιστήμια και κατεβάζοντας παραστάσεις από το Εθνικό Θέατρο. Η ελληνική αστική τάξη που με αφορμή την κρίση έχει προβεί σε ένα ανευ προηγουμένου ξεζούμισμα των εργαζομένων. Όλες εκείνες οι φωνές που μας καλούσαν να ψηφίσουμε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, να προσαρμοστούμε στη φτώχεια που μας εξασφάλισαν και που εξισώνουν τον Παύλο Φύσσα και την οικογένειά του με τους φασίστες δολοφόνους του.

Στο δίκαιο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα συναντιέται όλος ο κόσμος του αγώνα. Κάθε πολιτικός κρατούμενος που έρχεται αντιμέτωπος με την ευθεία καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του, κάθε απεργός, κάθε εργαζόμενος, κάθε νεολαίος, κάθε άνεργος, οποιοσδήποτε εν τέλει τολμήσει να αμφισβητήσει το περιβάλλον αδικίας και συλλογικής κατάθλιψης που μας έχουν επιβάλει και να επιχειρήσει το άλμα σε έναν δικαιότερο κόσμο.

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ

πηγή: https://athens.indymedia.org/post/1560989/


1 2 3 4

Άμεση χορήγηση άδειας στο Δημήτρη Κουφοντίνα

Αύριο Πέμπτη 7 Ιουλίου στα δικαστήρια του Πειραιά εκδικάζεται η ένσταση του Δημήτρη Κουφοντίνα ενάντια στην τελευταία απόρριψη στην αίτησή του για χορήγησή άδειας.

Ο πολιτικός κρατούμενος Δημήτρης Κουφοντίνας βρίσκεται 13 χρόνια στη φυλακή και το ελληνικό κράτος αρνείται εκδικητικά να του χορηγήσει τις άδειες που δικαιούται κάθε κρατούμενος ανεξάρτητα από τα αδικήματα που διέπραξε. Με αυτή τη συμπεριφορά το δικαστικό σύστημα θεμελιώνει καθεστώς εξαίρεσης, διαχωρίζοντας τους κρατούμενους με κριτήριο φρονηματικό.

Η στάση του κράτους απέναντι στους πολιτικούς κρατούμενους, δε διαφέρει σε τίποτα από τη στάση του απέναντι στους πρόσφυγες και τα κινήματα πολιτικής ανυπακοής (Σκουριές). Διαμορφώνεται μία σφαίρα γκρίζας νομιμότητας, μέσα στην οποία υπό τη σκέπη της κοινωνικής απάθειας (ειδικά για τους πολιτικούς κρατούμενους) και της σιγής των ΜΜΕ ιδιωτικών και κρατικών, καταστρατηγούνται θεμελιώδη δικαιώματα και φιλελεύθερες νομικές κατακτήσεις αιώνων.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η μη αποφυλάκιση και άρνηση μεταφοράς σε δημόσιο νοσοκομείο του Σάββα Ξηρού, που βρίσκεται έγκλειστος στη φυλακή με ποσοστό σχεδόν απόλυτης αναπηρίας, η άρνηση παροχής εκπαιδευτικών αδειών στο Νίκο Ρωμανό, η άρνηση χορήγησης αδειών στον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο.

Η μεταχείριση των πολιτικών κρατούμενων από την ελληνική δικαιοσύνη, αποτυπώνει όλη τη βιαιότητα και τη μη ουδετερότητα του κρατικού μηχανισμού, που με κάθε μέσο επιδιώκει να εξοντώσει σωματικά και ψυχικά, όσους δε δηλώνουν απόλυτη υποταγή στους θεσμούς του. Είναι η εικόνα ενός ολοκληρωτικού παρόντους που συνεχώς διευρύνεται για όλο και περισσότερες πληθυσμιακές ομάδες. Σήμερα οι πολιτικοί κρατούμενοι και οι πρόσφυγες, αύριο ποιος έχει σειρά;

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΚΟΥΖΕ, ΠΕΜΠΤΗ 7/7 στις 9:00π.μ

Ex Portu - Αντιεξουσιαστική Κίνηση

πηγή: https://www.facebook.com/Ex-Portu-%CE%91%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B5%CE%BE%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9A%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%A0%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%AC%CF%82-1685160261706891/