Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΥΓΕΙΑ, ΕΡΓΑΣΙΑ
ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΕΕ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Συγκέντρωση και διαδήλωση αντίστασης και αλληλεγγύης: Πέμπτη 14 Ιούλη, 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια. Πορεία στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τη Βουλή και τα γραφεία της ΕΕ.

Τον τελευταίο χρόνο το προσφυγικό ζήτημα έχει αποκτήσει κεντρικά χαρακτηριστικά μέσα στην κοινωνική πραγματικότητα. Η ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική διαχείριση του ζητήματος από την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, κλιμακώθηκε αποφασιστικά μετά την συμφωνία της ντροπής με την Τουρκία. Αποτροπή, φυλακίσεις, επαναπροωθήσεις, επανεισδοχές, απελάσεις, είναι η πολιτική που κυριαρχεί. Η πολιτική της ΕΕ σηματοδοτεί μια νέα ποιότητα συνολικής αντιδημοκρατικής στροφής στο όνομα της ασφάλειας από τους «ξένους». Την ίδια ώρα η "εκκεχειρία" στη Συρία έχει καταρρεύσει, ενώ δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι καθώς και η ακραία φτώχεια γεννούν καθημερινά νέα καραβάνια ξεριζωμένων ανθρώπων. Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να θαλασσοπνίγονται καθημερινά στη Μεσόγειο ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία, ενώ δεν έχουν σταματήσει τα ναυάγια και οι πνιγμοί στο Αιγαίο, στα νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο πέλαγος.
Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της Ε.Ε. Εφαρμόζει την πολιτική που θεωρεί την προσφυγιά παρανομία, τους πρόσφυγες/μετανάστες κατάδικους, και υιοθετεί μέτρα αποτροπής, επαναπροωθήσεων, εγκλεισμού, επανεισδοχών, απελάσεων. Έχει μετατρέψει τα κέντρα πρώτης υποδοχής σε στρατόπεδα κράτησης. Μένουν κρατούμενοι σε αυτά τα «hot spot», ενώ λειτουργούν φυλακές προς απέλαση σε Αμυγδαλέζα, Κόρινθο, Ελληνικό κ.α. Αλλά και οι «ελεύθεροι» πρόσφυγες δεν αντιμετωπίζουν καλύτερες συνθήκες. Στοιβάζονται σε απομονωμένες περιοχές, μακριά από τον οικιστικό ιστό, σε πλήρως ακατάλληλους χώρους, χωρίς συγκοινωνία και υπηρεσίες ενημέρωσης. Οι περισσότεροι καταυλισμοί είναι χωρίς στοιχειωδώς κατάλληλες συνθήκες διαμονής και υγιεινής (ζεστό νερό, ηλεκτρικό, τουαλέτες), με χαμηλή ποιότητα φαγητού και χωρίς δυνατότητες πληροφόρησης, επικοινωνίας και συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση.
Οι καταυλισμοί δεν αποτελούν κέντρα φιλοξενίας, αλλά μετατρέπονται σταδιακά σε στρατόπεδα εγκλεισμού. Με περιορισμούς στις ώρες εισόδου-εξόδου των προσφύγων, αλλά και με απαγόρευση εισόδου και επικοινωνίας τους με συλλογικότητες του κινήματος. Η γκετοποίηση των προσφύγων αποτελεί μια βάρβαρη πολιτική. Η κυβέρνηση ανέθεσε στο στρατό ρόλο ελέγχου των περισσότερων στρατοπέδων, στα πλαίσια της αντίληψης αντιμετώπισης του «εξωτερικού εχθρού» που συνιστούν οι πρόσφυγες. Νομιμοποιείται η εξαίρεση κάνοντας επίκληση στη «δημόσια τάξη και το εθνικό συμφέρον» και η επιβολή καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης» με ανάθεση στο στρατό ρόλου ελέγχου και πειθάρχησης των προσφύγων, δίπλα και παράλληλα με την αστυνομία. Παράλληλα, οι όποιες κοινωνικές υπηρεσίες εκχωρούνται σε ΜΚΟ και ιδιωτικές εταιρείες.

Αυτή η ρατσιστική απανθρωπιά βρήκε και κάθε μέρα συνεχίζει να βρίσκει απέναντί της την δράση του κινήματος αλληλεγγύης: Eργατικά σωματεία, αντιρατσιστικές και προσφυγικές/μεταναστευτικές συλλογικότητες και οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες στις γειτονιές. Kαταλήψεις στέγης για πρόσφυγες που φανερώνουν στην πράξη πως οι πρόσφυγες μπορούν και πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς και να συνυπάρχουν αρμονικά με τους ντόπιους. Eκπαιδευτικά σωματεία και σωματεία των εργαζομένων στην υγεία που αγωνίζονται για την ομαλή πρόσβαση των προσφύγων και των παιδιών τους στα δημόσια σχολεία και τα νοσοκομεία. Aλληλέγγυες συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στις περιοχές όπου υπάρχουν στρατόπεδα και κέντρα κράτησης επιδιώκοντας την ανθρώπινη ανοιχτή φιλοξενία σε άμεση επαφή με τους πρόσφυγες που ζουν σε αυτά και κάθε προσπάθεια που εντάσσεται στο κίνημα αλληλεγγύης και διεκδίκησης. Άλλοτε αυθόρμητα και άλλοτε οργανωμένα, άλλοτε περισσότερο και άλλοτε λιγότερο δυναμικά και μαζικά, όλοι εμείς που αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των εργατικών, νεολαιίστικων και λαϊκών αναγκών, αντιλαμβανόμαστε ότι τα συμφέροντα των ντόπιων φτωχών, λαϊκών στρωμάτων και των προσφύγων είναι κοινά, δραστηριοποιούμαστε στο κίνημα αλληλεγγύης για το σύνολο των δικαιωμάτων των προσφύγων και θέλουμε να συντονιστούμε και να επιδιώξουμε την ενιαιοποίηση του αγώνα μας .

Η δική μας αλληλεγγύη στους πρόσφυγες είναι αγωνιστική, διεκδικητική ενάντια στον πόλεμο, την εκμετάλλευση, τις πολιτικές των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ, των κυβερνήσεων για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των προσφύγων. Για να μπορέσουν να οργανωθούν οι πρόσφυγες σε κοινές διεθνικές επιτροπές σε κάθε χώρο διαμονής και σε επαφή με το κίνημα αλληλεγγύης. Το κίνημα αλληλεγγύης να παίξει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου ανάμεσα σε όλους τους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, να επιδιώξει την δομική ένταξη του προσφυγικού αγώνα και των αιτημάτων του στις ευρύτερες διεκδικήσεις του κοινωνικού κι εργατικού κινήματος, να καταργήσει στην πράξη τους επίπλαστους εθνικούς διαχωρισμούς που προωθούνται με επιμέλεια από τις συστημικές και αντιδραστικές φωνές.

Την Πέμπτη 14 Ιούλη, στις 6.30 μ.μ. καλούμε στην Ομόνοια σε συγκέντρωση και διαδήλωση αντίστασης και αλληλεγγύης, που θα πορευτεί στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ.

-ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ, ΑΔΕΙΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ

-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ - «ΚΕΝΤΡΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ» ΣΕ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ

-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

- ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

-ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΜΕΣA ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ 'Η ΕΜΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Αντιρατσιστικές, προσφυγικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, συλλογικότητες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και σωματεία

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Ιούλιος 14h


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ-ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο: το ελληνικό κράτος είναι ένα κράτος ρατσιστικό, αντιπροσφυγικό. Είναι ένα κράτος, το οποίο όχι απλά έχει εναρμονιστεί με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον των προσφύγων αλλά, πολύ περισσότερο από αυτό, βρίσκεται στην πρωτοπορία των πολιτικών αυτών.

Η νέα τραγωδία στο Αιγαίο το πρωί της Τετάρτης, όταν τέσσερις πρόσφυγες εκ των οποίων δύο παιδιά έχασαν την ζωή τους μετά από ανατροπή λέμβου στα ανοιχτά της Λέσβου καθώς και η βίαιη εκκένωση της Πέτρινης Αποθήκης στον Πειραιά με γερανούς να σηκώνουν τις σκηνές των προσφύγων και το λιμενικό να ρίχνει ξύλο σε όσους αντιστάθηκαν, είναι απλά δύο περιστατικά που έρχονται να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές: στη σημερινή ελληνική κοινωνία, ο ρατσισμός έχει συγκεκριμένες αφετηρίες και αυτές είναι θεσμικές. Είναι η ελληνική κυβέρνηση και οι πολιτικές της που τον ξεδιπλώνουν και τον εφαρμόζουν κάθε μέρα.

Τα στρατόπεδα «φιλοξενίας» στα οποία στεγάζονται χιλιάδες πρόσφυγες υπό άθλιες συνθήκες, «αόρατοι» σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία και παγιδευμένοι σε μια κατάσταση εγκλεισμού ουσιαστικά είναι το μόνιμο, καθημερινό επιστέγασμα αυτής της πολιτικής. Εδώ και ένα χρόνο περίπου, η ίδια η πραγματικότητα έχει διαμορφώσει δύο στρατόπεδα με άξονα το προσφυγικό ζήτημα. Το ένα είναι το στρατόπεδο της βαρβαρότητας και του ρατσισμού. Το άλλο είναι το στρατόπεδο της αλληλεγγύης και του αγώνα για την ισότητα και τα δικαιώματα των προσφύγων. Και είναι αυτό που πρέπει να νικήσει.

Το εργατικό κίνημα οφείλει να παίξει καταλυτικό ρόλο σε αυτόν τον άτυπο πόλεμο που έχει κυρηχθεί εναντίον των προσφύγων. Οφείλει να οικοδομήσει την ενότητα των ντόπιων και των προσφύγων, να κάνει τα αιτήματα των προσφύγων δομικό τμήμα των διεκδικήσεων της εργατικής τάξης. Ντόπιοι και πρόσφυγες θα αγωνιστούμε μαζί ενάντια στους κοινούς καταπιεστές μας, θα νικήσουμε μαζί και τελικά, ενάντια σε κάθε επίπλαστο διαχωρισμό, θα ζήσουμε μαζί σε πείσμα των βάρβαρων και ρατσιστικών πολιτικών της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Πέμπτη 14/7 στις 18:30 στην Ομόνοια, η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε συμμετέχει στη διαδήλωση που καλούν αντιρατσιστικές οργανώσεις, κοινότητες προσφύγων και σωματεία. Για την νίκη της αλληλεγγύης, για την ήττα των σχεδιασμών του Κράτους και του Κεφαλαίου που στοχεύουν στην υποτίμηση των ζωών μας.

-ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ.

-ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ.

-ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ.

-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ.

-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΜΕΣA ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

996008_10200111931396126_1368204063_n

πηγή : http://rocinante.gr/i-allilengii-tha-nikisi-o...